Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 141

Tema: Krece ili?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Krece ili?

Pozdrav!

39 tjedan trudnoce sam.

Prije par dana primjetila sam jako malo, ali opet dovoljno da me preplasi, krvi na gacicama, onako kapljica ciste svijetle krvi, od tada imam pojacan sluzav iscjedak mljecno bijeli.
    Probava mi radi punom parom sva sam napuhana i non stop na wc-u i nervoza me pere vec 3 dana bez nekog razloga.

Znam da sam vec pri kraju i da se sve pokrece ali me cisto interesira dali je jos nekome tako bilo?
    Prva mi je trudnoca i malo me sad preplasi svaka nova pojava.

Beba mi je dosta nisko bila vec prije 3tj, tocnije ugurala se lagano u kanal porodjajni...cijelu trudnocu je osjetim non-stop, jako je zivahna, a zadnjih par dana se dosta smirila a i kad udari jako boli,vise nego prije

Dali se stvarno trbuh spusti pred porod svakoj zeni?
    Jer moj stoji ko balon veliki tocno ispod grudi a beba je jako nisko...

Nadam se da nisam nabrljala nerazumno i da ce se nekome dati procitati i dati koji koristan savjet ili bar misljenje

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pa svakako će uskoro!
    Savjet nemam, osim da ako prokrvariš kreneš u bolnicu.
    Meni se trbuh nije spustio niti u jednoj T, barem ja nisam primjetila. A da je beba mirnija je uobičajeno jer je već velika i nema puno mjesta za pomicanje.
    Sretno, i javi kako je prošlo!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da, uskoro bi trebalo, to svakako

Hvala lijepa, budem javila naravno

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Sretno :D

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

tak je i kod mene krenulo, sa krvavim iscjetkom, po noći s trudovima.
    Dva dana nakon toga sam rodila.
    Želim ti divan porod!

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Cijelo jutro spavam jer me boli, sad sam otišla na wc i imam krvavi iscjedak. Eci je napisala da ako prokrvariš da odma ideš u bolnicu, a Smajlić je napisala da je rodila dva dana nakon krvavog iscjetka. Sad ne kužim kad bih ja trebala krenuti, da čekam kad budem sigurna da su mi trudovi na 5 min? Imam li razloga za zabrinutost?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i?

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Znam sve sam sto puta pročitala, ali u ovakvom trenutku mi stvarno treba još malo podrške

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni par dana kontrakcije, bilo ih je manje od 20 u nizu i na duze ili krace periode, ali ne ispod 10 minuta
    pa onda jednog dana na jednake razmake ispod 10minuta ali stane da ne mogu nabrojati 20 komada.
    onda krenem malo do krada u 1 popodne i rucam a ono sve jace i jace i cesce i cesce i tako sve to sutra u 9h ujutru kada je krenulo ozbiljno otvaranje.
    hteli su oni mene odmah na porodjaj ali ja pobegla iz bolnice uz potpis .. pa se pojavila 9h tada kada vise nisam mogla da izdrzim jer nisam znala dokle ce vise kontrakcije a nista se ne desava :shock:

e da, tada u 1 popodne krvavo sluzavi cep je krenuo i razvlacio non stop dok nisam otisla da rodim.

mislim da si blizu

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

valjda bebi nemože ništa biti ako čekam? jedino ako pukne vodenjak onda trebam ići odma? nije se baš spominjalo da se ide odma ako imaš sukrvicu

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

krada=grada

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj frost prvotno napisa
    meni par dana kontrakcije, bilo ih je manje od 20 u nizu i na duze ili krace periode, ali ne ispod 10 minuta
    pa onda jednog dana na jednake razmake ispod 10minuta ali stane da ne mogu nabrojati 20 komada.
    onda krenem malo do krada u 1 popodne i rucam a ono sve jace i jace i cesce i cesce i tako sve to sutra u 9h ujutru kada je krenulo ozbiljno otvaranje.
    hteli su oni mene odmah na porodjaj ali ja pobegla iz bolnice uz potpis .. pa se pojavila 9h tada kada vise nisam mogla da izdrzim jer nisam znala dokle ce vise kontrakcije a nista se ne desava :shock:

e da, tada u 1 popodne krvavo sluzavi cep je krenuo i razvlacio non stop dok nisam otisla da rodim.

mislim da si blizu
    joj nadam se, samo sad sam tako uzbuđena i nervozna i ne znam di mi je glava

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma kakvi odmah, samo se relaksiraj i uzivaj i jedi laganiju hranu.
    kazem ti, ja celaka od 1h i posle 6 sati otisla na pregled i zbrisala iz bolnice, posle 6 sati opet na pregled.. tu su vec bili ljuti na mene a ja i dalje odbila da ostanem i vratila se kuci.. posle 7 sati sam dosla opet.

samo opusteno! ja nisam htela prerano, cekala da mi pukne vodenjak, ali nije nikako hteo kod kuce pa su mi ga na kraju ipak prokidali na 6 prstiju otvorenosti.. da su hteli ja bi jos cekala, ali nisu hteli

kad pukne vodenjak, prilezi, odmori da se beba lepo spusti i posle pola sata tek kreni. ne zuri ni tada. nikada vodenjak ne pukne ceo vec samo prednji ovojci da beba malo dodje nize.

samo se relaksiraj sto vise moze i ne brini nista.
    priroda je to sve uredila.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pinguica,
    sve bude kak treba, bez brige.
    Ako jako krvariš, javi se u bolnicu. Ali po tvom opisu čini mi se da je točno kak sam i ja imala.
    Ja sam uz to imala i kontrakcije (nepravilne), i dan pred porod prirodno čišćenje.
    Bebi ne može ništa biti od toga.
    Probaj se smiriti, sve će biti dobro. Ako si ipak jako zabrinuta, zbog svoje mirnoće se javi liječniku.
    Ja sam isto išla svom giniću dan prije nego sam rodila, na slušanje srčeka, pa sam mu i rekla da imam krvavi iscjedak. Rekao je da me neće gledat, da je vjerojatno krenuo porod, da je to početak. Slijedeći dan u to vrijeme sam već rodila.
    Kažem, samo ako procjeniš da baš jako krvariš, javi se docu.
    Bit će sve super!

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj hvala ti , možda bolje da idem još spavat, ako se sad potrošim na skakutanje okolo od uzbuđenja tko zna koliko će mi energije ostati za kraj (iako mi je sad najteže mirno ležat, tako sam nemirna)

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala i jednoj i drugoj
    pokušat ću se smiriti iako bih najradije skakala do neba :D

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pinguica, znam kako ti je, kako se osjećaš, miješa se osjećaj straha sa velikim uzbuđenjem i srećom jer je ostalo još stvarno tako malo vremena da vidiš svoju bebu.

Probaj odspavati, prošeći, nazovi prijateljicu, nek ti netko dođe ako ne možeš spavati.

Probaj se što više opustiti i razmišljati pozitivno.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

spavaj, spavaj koliko god mozes i ako moze
    mene su jako bolele te kontrakcije ja nisam mogla oka da sklopim
    zato u naponima samo sto nisam zaspala

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

još sam tu , ali idem idem, samo da se odlijepim od ekrana, da je bar noć nego ovako lijepi dan

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

javljaj se i dalje

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni je 2 tj prije poroda ispao čep (sluzavo sa sukrvicom) i bila sam stalno vlažne..nisam bila sigurna o čemu se radi pa otišla na hitnu..
    nije bilo curenje vodenjaka, samo je čep ispao...rodila 2 tj nakon toga

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pingui sretno

Evo ja sam jos uvijek 2u1, danas mi je termin ali nista se ne dogadja

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni je moj doktor rekao kad ode cervikalni čep porod može uslijediti za par sati ili par dana, nema razloga za brigu, kao što su cure rekle, opustiti se i naravno pratiti da li ima nekih promjena, trudova ili sl.
    meni je otišao cervikalni cep tokom noći i ujutro u 9 mi pukao vodenjak. zvala doktora koji mi je rekao da se lijepo spremim, doručkujem i krenem prema bolnici i tako je krenulo a nakon 20 sati došao na svijet moj maleni sretno i želim ti da što prije imaš svoju bebicu u naručju

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja nemam iscjedan ali me zato križa rasturaju i oko pupka me jako boli. Kao da mi je netko nogom nasjeo. Zdjelice me jako bole i kukovi. Svako toliko me udari kontrakcija pa zamalo trud ali je to sve tako u jako nepravilnim razmacima. Pritisak mi je u trtici.
    Uh nadam se da kreće i da neće dugo trajat. Sutra imam pregled pa čemo vidjet što se dešava. zadnji put sam bila otvorena 2 prsta.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

meni ni u jednoj trudnoći nije ispao taj čep, pa nemam pojma kako to izgleda. :/ danas 39+1, križa me rasturaju, kontrakcije maternice ionako imam cijelu trudnoću ,a stidne kosti me bole i peku kod svakog pomicanja
    pritisak u zdjelici mi se danas pojačao i sve se nadam da će i kontrakcije preseliti u leđa i postati bolnije (e,jesmo mi žene čudne, iščekujemo i veselimo se boli ) ali....još ništa
    prvi puta mi je pukao vodenjak, zo je super, znaš da trebaš krenuti i to je to
    drugi puta su me uhvatili trudovi, ali uopće se ne sjećam kako sam znala da su pravi :?
    stvarno zvuči glupo, treći mi je porod,a ja se bojim da neću prepoznati kad počne plavuša!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja još u komadu. Još od sinoć imam u leđima bolove onako kao kod menstruacije, pa prijeđe na prednji dio trbuha, skroz dolje. Više ne gledam na sat niti brojim išta, jer čim počnem paziti na vrijeme, ono prestane. Preksinoć me isto čitavu noć bolilo, ujutro došla na ctg - ništa.
    Popodne imam pregled, pa da vidimo.
    Inače me jako živciraju ovi pregledi pred sam kraj. Jel uopće ima svrhe toliko čačkanja pred sam kraj?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Krenuo mi čep van ili što već... imam krvavi iscjedak

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Milana prvotno napisa
    I ja još u komadu. Još od sinoć imam u leđima bolove onako kao kod menstruacije, pa prijeđe na prednji dio trbuha, skroz dolje. Više ne gledam na sat niti brojim išta, jer čim počnem paziti na vrijeme, ono prestane.
    isto
    sutra opet kontrola, čak mi je doc rekao ako hoću da dođem sa stvarima, čitaj na indukciju, ali
    zna malac zašto neće van , valjda
    ja ne znam,ali tko mene pita....dok je sve ok nemamo što požurivati

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja rodila još onu noć, zapravo jutro.
    Bili su ipak pravi trudovi
    Nije bilo dripa, al je zato bilo epi.
    Boli ko sam vrag.
    Inače smo ja i bebač dobro
    Patrik je rođen sa 3960 g i 54 cm

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Milana prvotno napisa
    Ja rodila još onu noć, zapravo jutro.
    Bili su ipak pravi trudovi
    Nije bilo dripa, al je zato bilo epi.
    Boli ko sam vrag.
    Inače smo ja i bebač dobro
    Patrik je rođen sa 3960 g i 54 cm
    ,Pa čestitam na tako velikom dečku!!!

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ćestitam!!! :D Zbilja veliki dečko! i ljiepo ime, Patrik...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo i mene s roza sluzavim iscjetkom.
    danas 38+2.
    nije obilan ali je tu.
    beba danas cijeli dan turbo aktivna, a kontrakcije nepravilne i nelagodne - ne baš bolne.
    gin kaže da ne trebam nikuda ići ako ne pukne vodenjak ili počnu trudovi u pravilnim razmacima.

čitala sam puno toga po netu i knjigama, ali ipak me strah da neću prepoznati prave trudove, jer neke cure pišu da ih nisu baš jako boljeli ili bili pravilni.

isto tak ne znam dal sam i koliko otvorena, pregled prije 3 tjedna bila uloživa za članak prsta, a ctg prioje par dana uredan bez trudova.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam 2 dana imala nepravilne trudove i ništa se nisam otvorila.čim su krenuli pravi,znala sam.pravi znači na pravilan razmak,bez obzira da li si u kretanju ili mirovanju.kad su na 5min,kreni za bolnicu-to je najčešći savjet.u prvorotki najčešće ima vremena i manja je šansa da se porodiš u autu.
    meni su nakon 2 dana krenuli pravilni trudovi tek kad mi je pukao vodenjak.od puknuća vodenjaka do izgona prošlo je 6 sati.a od dolaska u box do izgona 3 sata.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

argentina di si, jel krenulo il je vec mrvica s tobom?

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mihim dobro pitanje

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jel koja intenzivno kakala prije termina?Ja brojim još 13 dana a stalno sam na WC-u (konačno, nakon 4-eromjesečnog zatvora) i imam grčeve u donjem dijelu trbuha.Jel to neki zak da se bliži porod?Nek mi netko odgovori,jako sam znatiželjna i nestrpljiva? E da, i jel se vama pred porod beba rijeđe ritala nego inače?

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

tender da to mogu biti simptomi da se porod blizi, sretno

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj tender prvotno napisa
    Jel koja intenzivno kakala prije termina?Ja brojim još 13 dana a stalno sam na WC-u (konačno, nakon 4-eromjesečnog zatvora) i imam grčeve u donjem dijelu trbuha.Jel to neki zak da se bliži porod?Nek mi netko odgovori,jako sam znatiželjna i nestrpljiva? E da, i jel se vama pred porod beba rijeđe ritala nego inače?
    Ja. Cijelu trudnocu bila "zaštopana" I onda tjedan dana prije poroda se odčepila skroz, svaki dan po 7-8 puta na wc... :/

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, pitanje (da ne otvaram novu temu): jučer sam imala pregled u bolnici, vaginalni, i doktor me upozorio da bih mogla imati sukrvicu, koja se i dogodila. Par sati nakon pregleda mi je izašla veća količina sluzi sa krvnim žilicama svud po njoj pa pretpostavljam da se radi o sluznom čepu.
    Danas mi kroz cijeli dan povremeno izlazi iscjedak nalik razrijeđenom talogu od kave. Da li se to kome događalo, da ima takav iscjedak? Smeđ i onako ko sitna zrnca u njemu....

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

BubaSanja dok sam ležala na patologiji pred kraj trdnoće dr. kod vaginalnog pregleda napravila mi je neki zahvat ne mogu se sad točno sjetiti kako se zove uglavnom on potakne otvaranje ,dosta je bolan ,imaš osjećaj kao da sa prstima nekaj šerafi također me upozorila na sukrvicu koja je normalna i bila je obilnija ,traje dan -dva ,istina da ta sukrvica postane smečkasta drugi dan ali meni nije bila zrnaste strukture
    netko će se javiti sigurno... a ja ti držim fige za školski porod

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Lambi prvotno napisa Vidi poruku
    BubaSanja dok sam ležala na patologiji pred kraj trdnoće dr. kod vaginalnog pregleda napravila mi je neki zahvat ne mogu se sad točno sjetiti kako se zove uglavnom on potakne otvaranje ,dosta je bolan ,imaš osjećaj kao da sa prstima nekaj šerafi također me upozorila na sukrvicu koja je normalna i bila je obilnija ,traje dan -dva ,istina da ta sukrvica postane smečkasta drugi dan ali meni nije bila zrnaste strukture
    netko će se javiti sigurno... a ja ti držim fige za školski porod

Pet dana nakon ovakvog "zahvata" ja sam rodila. Sretno

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda je i meni napravljen taj zahvat jer mi se sve ukazalo pred očima od boli.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, imam pitanje (opet), hitno je: sutra mi je termin. Danas sam bila malo vani i šetala i kad sam došla doma vidim na dnevnom ulošku onako poveću tamniju mrlju, boja je tamnije smeđa i ima sitnih tragova sluzi, ali nema tragova krvi niti krvnih žilica niti ičega takvog.
    Da li je to normalno pred porod, takav tamnijesmeđi iscjedak?
    Jučer sam bila na ctg i sve je ok, nisam imala vaginalni pregled pa ne može biti od toga.

E, da, i stežu me BH, dosta jake.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vjerojatno ti je ispao sluzni čep, znači porod je pokucao !!!!!!Drži se .

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

bubasanja jesi jos doma ili je kovrcava bila u pravu, pa drzis mrvicu u narucju :D

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo i moje friške situacije.

Trudna sam sutra točno 36tj. Danas sam bila na kontroli i dr. mi je rekao da sam otvorena 2cm i da mi je vodenjak napet, dakle da bih mogla uskoro, ranije...U zadnjih tjedan možda 2 tjedna imam malo jači iscjedak bjelkasto žućkaste boje, ništa ne peče i ne svrbi, bez mirisa, pa vjerojatno je počelo.

Sad sam sva nekako na iglama, tu i tamo osjećam stezanja oko pupka (pretp. da su to BH kontrakcije?), a i dr. me pitao jel osjećam trudove... a kako da znam? ne znam....

Prvorotkinja sam i cijela trudnoća je bila školski i uredna

Znam da ne mora biti da ću za koji dan roditi, rekao je da će mi najvjerojatnije puknuti 1. vodenjak, to opet ne mora biti...

Što vi mislite?

chora avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

bok cure.

mene zanima ovo..
    ako nisam još ni malo otvorena,samo sam malo omekšana, a u subotu mi je 39 tjedan da li se mogu poroditi.....
    naime, ne bi htjela prenijeti...onda se stalno moram vucarati po bolnicama....
    nije da sam spremna sad za roditi, daleko od toga

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u terminu si između 38. i 42. tjedna
    40 tjedana je samo sredina, manje od 5 % žena rodi upravo na dan termina, a skoro 50% ih rodi nakon tog termina - baš zato što si u terminu do 42 tjedna
    dakle, nema potrebe za brigom, niti za vucaranjem po bolnicama

a otvoriti se možeš čak u roku par sati, to i nije neki problem kad beba odluči izaći

Elluna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

38+2, termin nam je tek za 9 dana (10.10.) i baš sad kopkam po forumu da nađem "opis" trudova,
    jer osjećam baš dosta pritisak i svako malo me "stisne",
    ali ne onako kako sam ja zamišljala (cijeli trbuh / maternica)
    već samo u donjem dijelu trbuha.
    Uglavnom, ne mislim da su mi počeli trudovi,
    ali me evo zanima, da li bi mogla prepoznat razliku između BH kontrakcija i pravih trudova
    i u kojem dijelu trbuha bi to trebala osjećat?

Sve mi se čini da ću ja čekat da mi vodenjak pukne prije nego krenem u bolnicu,
    samo da ne bi ispalo da sam kao paničarka doletila sa lažnim trudovima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •