Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: sisanje palca

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno sisanje palca

Kako da Piju odviknem od sisanja palca po noći?

Ona sada ima 4.5g i još se uvijek uspavljuje s palcem u ustima. Izbaci ga čim zaspi.
    Mene to sada brine jer joj se klimaju jedinice i uskoro će početi nicati trajni zubići.
    Bojim se da će zbog te navike imati krive zube...imate li ideja za odvikavanje?
    Razgovor za sada ne pomaže.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Of topik, neki dan se mislim sta je sa spooky, nisam dugo vidjela tvoje postove...

enivej, Mejru ja uspavljujem i ona jednostavno mora cupkati mi kosu. Ponekad se zanese pa me i to dobro pocupa. Ponekad mi pukne film pa joj nedam a ona pocne plakati. Jednostavno je ovisna o mojoj kosi. Probala sam lutku sa kosom a ona meni kaze 'mama tvoja je kosa mekanija pa moram'

A sto se sisanja palca tice probaj joj svako toliko nuditi da joj kupis nesto zauzvrat nesisanja palca. Mozda upali. Neku igracku na koju je ona bacila oko. I to ne najednom. Mentalno ju pripremi na kupnju necega njoj vaznog i velikog i ti se ufuraj i pravi big deal oko kupnje.

BTW, sta nije malo rano da joj ispadaju jedinice?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja sam iznenađena što joj se tako rano klimaju.Nisu joj pokvareni jer smo svakih pola godine na kontroli, a i susjeda nam je zubarka.
    Htjela bih da prestane sisati palac jer se bojim da joj se novi zubići ne iskrive.
    Jučer je pokušala zaspati bez palca, ali se je samo vrtjela i i cendrala pa je skoro Doru probudila.
    Na kraju je stavila palac i obećala mi da će prestati sa cuclanjem palca kada joj ispadne zubić...nekak sam skeptična, mislim da će biti teško samo odjednom prestati...ne znam

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I moje cure su se uspavljivale sisanjem palca. A kad su starijoj podadale jedinice i počeli probijati novi zubi sama od sebe je prestala :? . Možda tak bude i s mlađom . Možda je pomoglo i što smo bile kod zubara (jako dobar) pa joj malo objasnio kak će joj zubi izgledati ako nastavi sisati palac.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moja starija l je cucala dudu do 4.5 god. nikako ju nismo mogli odviknuti...gornje jedinice i dvojke skoro nije ni imala koliko su sagnjilili od te proklete dude a kad ono jednu vecer sama rekla da nece vise dudu....i to je to od onda vise nikad nije trazila...mi smo joj stalno govorili da ju baci ali kad je ona bila sama spremna i dogodio se neki KLIK i bacila .........a sto se tice rasta zubica trajnih....prije mjesec dana ispala prva jedinica i vec izrasla skoro cijela a i druga 1 i jedna 2 samo sto ne padnu a ona sada ima 5 g i 3 mj.....tako da nije nista prerano szto se tvojoj klimaju jedinice

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj nkusic2 prvotno napisa
    I moje cure su se uspavljivale sisanjem palca. A kad su starijoj podadale jedinice i počeli probijati novi zubi sama od sebe je prestala :? . Možda tak bude i s mlađom . Možda je pomoglo i što smo bile kod zubara (jako dobar) pa joj malo objasnio kak će joj zubi izgledati ako nastavi sisati palac.
    trebam pomoć; moja T ima 1,5 godinu i sisa palac kad je umorna..

problem je što joj se koža na palcu porožnala.. jeste vi imali takvih problema
    dudu nikad nije ni probala

ima tko kakav savjet? jer stvarno izgleda grozno..

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: sisanje palca

Citiraj spooky prvotno napisa
    Razgovor za sada ne pomaže.
    Pokusaj ipak nekako, kroz igru, kroz price o tome s njom razgovarati.

Vjeruj mi, ja sam bila uvjerena da ce se E udati s palcem u ustima - a onda je odjednom sama izjavila da da je "odlucila da ga vise nece sisati".
    Vjerujem da su joj u tome pomogli razgovori u kojima sam joj kroz igru i price pokusavala objasniti dugotrajne posljedice sisanja palca.

Uglavnom - valjda zbog toga sto je sama odlucila - vise joj se nikad ni ne 'zalomi'.
    Prestala je negdje izmedju 4. i 5. godine.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dajem glas da joj zubarica objasni što joj može biti sa zubima, ako nastavi sisati palac. Moja kći je počela s veseljem prati zube kad joj je zubar objasnio zašto je to potrebno. (naravno da sam i ja objašnjavala, ali njegovo je stvarno imalo više utjecaja).

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa
    Citiraj nkusic2 prvotno napisa
    trebam pomoć; moja T ima 1,5 godinu i sisa palac kad je umorna..

problem je što joj se koža na palcu porožnala.. jeste vi imali takvih problema
    dudu nikad nije ni probala
    ima tko kakav savjet? jer stvarno izgleda grozno..
    I nama je koža na palcu bila zadebljana i grozna, al sad se lijepo oporavila i sve je OK kao da nikad nije sisala palac

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Piji je isto bila koža na palcu grozna, ali to je bilo kad je imala 2 godine. Onda je češće imala palac u ustima, a ne samo za uspavljivanje.

Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. Ja stalno pričam i objašnjavam, valjda će joj se desiti klik u glavi...jednom...

Probat ćemo i foru sa zubarkom pa možda upali, vidjet ćemo...

Vi i dalje pišite ako vam sine kakva zgodna ideja

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo bile kod zubarke(4 su joj godine),koja nam je rekla da joj se od cuclanja prsta nedovoljno razvila doljnja čeljust i da pravi skoro stepenicu razmaka izmedju gornjih i donjih zubi,tako da sam se baš bila uplašila.Kupila sam i lak za mazanje noktiju i dogovorile smo se da će nam to bit igra - kad ona poželi prst -vikne mama i ja trčim s lakom i mažem joj prst. Bilo je to dobro iz početka , ali je onda prešlo u pravu borbu , i dalje se borimo.
    Preko dana više ne cucla , ali prije noći me moli da ga malo stavi i odmah nakon toga zaspi.A kad zaspi ja joj namažem lakom nokat da ga preko noći ne stavlja.
    Ne znam da li dobro radim što joj puštam prije nego što zaspe da ga stavi ipak malo ili da probam i to potpuno ukinuti?
    Ili pak postepeno? Nisam pametna , bojim se da ne iskrivi sve, a zasad ima lijepe zube.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim da sam to već negdje napisala, ali Pia je prestala s cuclanjem palca istu večer kada joj je ispao prvi mliječni zubić.
    Valjda joj je bilo neobično bez zubića, a mi smo još malo potkrijepili s Zubić Vilom koja ne dolazi ako se cucla palac.
    Upalilo je prvu večer, drugu večer je bila kriza, a treću je zaspala bez problema...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja bih samo javila,

naša T sad ima 2 g i 3 mjeseca i sama je prestala sisati palac prije par mjeseci da nismo ni primijetili!

bez ikakve naše intervencije i to zato što smo odlučili jednostavno pustiti, jer nije bilo pretjerano pa se nismo bojali posljedica za zubiće..

i samo da dodam!
    imam prijateljicu, koja je inače psihologica, čija cura ima skoro 10 godina i još uvijek ponekad pocucla palac
    i moja se prijateljica ne brine! jer u odnosu na sve druge nedaće u životu, zaista nije velika frka... 8)

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne znate vi kak je sladak taj palac...i kak se tog teško odviknuti. Ja sam se svojevoljno godinama pokušavala odviknuti, ali sam si ga u snu uvijek turila u usta i budila se po noći s palcem u ustima. To je podsvjesno. Ali neću vam reći dokad, jer ću vam ubit sve nade. 8) Moji klinci isto cuclaju prste, Jakov palac, a Eva srednjak i prstenjak zajedno, probajte zamislit kak to smiješno izgleda.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nema slađeg prizora nego kad ga vidim s palcem kad se uspavljuje. palac je sisao u trbuhu, vidjeli ga na uzv, sad samo kad mu se spava, zubi okej, još se ne klimaju, i nitko ne priča o palcu i zapravo nemam za to potrebu. da mi zubarka kaže da mu već radi deformamciju vjerojatno bi se zabrinula poznavajući sebe doduše. ima pet godina. što želim reći, ako nema nikakvih smetnji, baš me briga kad će s tim prestati, vjerojatno kad se nauči drukčije uspavati. trenutno to mu treba, to je njegovo tijelo i ne namjeravam ga spriječavati da ga koristi kako želi. uvjerena sam da svi oni sami znaju kad je vrijeme za promjene - kakanje na zahod, opuštanje u moru, sisanje palca...

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj hermina prvotno napisa
    Ne znate vi kak je sladak taj palac...i kak se tog teško odviknuti. Ja sam se svojevoljno godinama pokušavala odviknuti, ali sam si ga u snu uvijek turila u usta i budila se po noći s palcem u ustima. To je podsvjesno. Ali neću vam reći dokad, jer ću vam ubit sve nade.
    tak i ja , ali ja ću reći do kad. do 4-og razreda kad sam sa školom išla sama na more, pa me bilo sram da me neko vidi. a veli mama da sam se u prvom razredu kad mi se dudao prst, sagnula ispod klupe i malo si ga podudala.
    i moja I duda palac i ja joj ga uopće ne spominjem, jel zznam kak su meni išli na živce sa glupim pitanjima po čemu ima okus i tak. ja sam uvijek odgovorila po banani ili tak nekaj da ih skinem s k...
    po čemu ima okus? po prstu i fino mi je, mislila sam si!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Suzizana, ja sam malo dulje, par godina dulje...

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja imam palčicu

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moj brat je skoro do puberteta sisao palac. tako da vas utjesim.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mm do vojske . I nakon toga sam ga tokom nekoliko godina znala uhvatiti sa palcem u ustima, uglavnom kad ga nesvesno stavi u usta (u snu ili dok gleda film)

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

onda smo hermina i ja bebe

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bome, da! Ovo do vojske je stvarno rekord. I meni se znao omaknut palac u ustima u snu, nesvjesno, kad sam već bila s dečkom, danas MMom, ali nije me nikad vidio...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Baš ste mi pomogli
    Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •