-
Dječje stvari, olovke - sistematizacija
Zanimaju me iskustva i stavovi mudrih i organiziranih mama koje ovdje postaju, a znaju one koje gotivim i koje držim za gurue - na koga mislim. A opet ne šaljem pp jer znam da ako ja nekog nisam uočila kao uzora u organizacijskoj shemi - ne postoji. I zanima me gdje stojim u odnosu na forumsku populaciju.
Dakle, ovako.Uzmimo za primjer bojice.
Moj dječak ima nekoliko setova bojica, pastela, tanjih, debljih, nešto nesistematiziranih bojica, olovki i slično. I dosad sam ja to sve zasebno držala u njihovoj ambalaži.
Prema mojem ustroju u glavi - ak ćeš crtat pastelama, crtat ćeš pastelama. ako si za mixed media - uzmi onda i drugo, al sve vrati, pospremi. Da znaš gdje ti je. Za sad nisam forsirala raspored po bojama, al da me baš uvati... nikad ne znaš.
Uglavnom, sad s dvoje djece shvaćam da je možda kaos u mojem domu dijelom uzrokovan tom pretjeranom revnošću. Trebaš ti znat di su i kako su i gdje su sve te bojice, i trebaš nagarit djecu da to trpaju i spremaju a sve u svoje kutijice... a u osnovi ne učiš ih tome, nego im bojice služe ponekad božemiprosti da te puste na miru. Onda se to tuče jedno s drugim - ak moraju uredno slagat u svoju ambalažu - moraš nadzirat.
Pa me zanima kako vi s time, bojicama, kockicama (kod mene su sad pomiješane, al neko vrijeme sam i kockice sistemtizirala... i još uvijek nisam sigurna je li mixed kockica's box dobra ideja...)...
Jel vi imate npr. kašeticu i u njoj sve bojice koje postoje na svijetu? Hm... i djeca vam ipak odrastu u normalne ljude?! Hm... vidiš, zanimljivo! Ili sam na dobrom tragu, pa ovo što ja radim radite i vi?
Gdje je granica organiziranja dječjeg svijeta - što s čime moraju slagat uredno i pedantno, a što mogu uđuture?
E, i slikovnice - jel moraju slagat kak se knjige slažu, (po veličini, da se vidi natpis i tako to... hehe sad karikiram... zapravo mislim - jel moraju ih slagat vertikalno) il mogu trpat ko što moji trpaju u svim smjerovima - samo da je na polici za slikovnice, i tu ne dirate jer će za pet minuta opet bit isto.
I koja je dobna granica kad ste ovo ili ono počeli organizirati...
Hvala!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma