Moj pedijatar kaže da, a čujem da mnogi kažu ne. Što vi kažete? :?
Moj pedijatar kaže da, a čujem da mnogi kažu ne. Što vi kažete? :?
Ja nisam široko povijala. Mi koristimo platnene pelene i one mi se čine dovoljno široke. Redovno smo radili vježbice, čak ih i danas radimo jer ih Niki voli. Koliko znam ni Tratinčica nije široko povijala, pa možda to ima veze s lokacijom (Dubrovnik).
Kad smo kod Dubrovnika, ni ja nisam široko povijala, ustvari jesam 2 puta, ali kad bi je stavila spavat na bok pa joj noga koja bi bila s gornje strane stršala u zraku bilo mi je nekako grozno za vidjet.-Sanja- prvotno napisa
Vježbe smo radili redovno.
Što se tiče preporuke pedijatra, preporučeno nam je ali je više naglašeno rađenje vježbi. Sve u svemu kukovi s 4 mjeseca na kontroli sasvim u redu.
u svedskoj ni ne znaju sta je siroko povijanje
Sad sam vidjela da je tvoja beba muška, oni inače imaju puuuno manje problema s kukovima, nego ženske bebe.
Kad je riječ o poremečajima mišljenja sam da ih nikakvo povijanje ne bi spriječilo ni riješilo.
Mi nismo široko povijali.U bolnici su rekli ne,čak ni ženskoj djeci.Ni moja mama nas nije povijala.Ali pedijatri kod samog pregleda mogu ustvrditi je li potrebno široko povijanje.
Nama je privatni ortoped rekao da široko povijanje zdravoj djeci ne treba, a onima koji imaju probleme s kukovima - neće pomoći.
Ipak, rekao je da ima graničnih slučajeva gdje povijanje može pomoći. Mi nismo povijali, nalaz je bio granični, idući tjedan idemo na kontrolu.
Tvoj doktor bi trebao biti u potpunosti sposoban na kontroli provjeriti da li beba ima problema s kukovima ili ne. Ako ustanovi da da, moze preporuciti odredenu terapiju. U suprotnom, siroko povijanje nije potrebno (mada neznam bas da li skodi).
Evo link na jedan relevantni clanak Americke udruge pedijatara: Screening for Developmental Dysplasia of the Hip . U njemu ni rijeci o sirokom povijanju. Valjda to govori nesto o njegovoj efektivnosti.
Ispravak, Američke udruge obiteljskih liječnika.Ancica prvotno napisa
Čini se da smo mi u predhistoriji što se tiče mnogih stvari pa i širokog povijanja!![]()
curke, meni je baš danas ortopedica za Niku rekla, široko povijanje i vježbe, pa kontrola.
Ona ima malo "zakočeni" kukić, u biti trebalo bi pomoći to što drži nogice široko povijene, no ja ju stvarno širooko povijam, tako da vidim da se i buni, slično se postiže i famoznim remenčičima, ja sam prošla isto, pa si mislim ipak joj je lakše da se potrudim dobro ju široko poviti nego da joj utovare remenčiće.
Mi smo Mejri stavljali dvije pelene do 2 mjeseca to su nam i pedijatar i ortoped preporucili :? :?. Tada je dobila pavlikove remencice koji imaju slican efekat kao siroko povijanje :? .Ancica prvotno napisa
U tom clanku najvjerovatnije misle na djecu sa zdravim kukovima!!??
Jeste li kad cule da dvoje djece u familiji mogu imati displaziju kukova?Bas me nesto strah nakom svega sto smo prosli sa Mejrom.