Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Bebe i eterična ulja

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Bebe i eterična ulja

Pitam se pitam smijem li u sobi u kojoj spava beba zapaliti svijeću s eteričnim uljem lavande. To tjera komarce i smiruje fino prije spavanja, ali ne znam može li bebi štetiti da to udiše (beba ima 6 tjedana).
    Ima li netko kakvih saznanja u vezi toga?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sva moja saznjanja govore da mozes.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Možeš, samo je bitno ne pretjerati s količinom (5-6 kapi je sasvim dovoljno).

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala!

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Meni su u Aromari (po meni najbolja hr firma za et. ulja..) rekli da jaako oprezno s bebama. Premda se taj miris ne osjeti toliko intenzivno, djelovanje je dosta jako. Preporuka je bila po jednu kap na cijelu sobu i to izvor što dalje od bebe..
    No, ja sam et ulja koristila od same rađaone, sobe u bolnici pa nadalje. Naravno, u manjoj količini nego inače.

ps Mirta je super za spavanje

Početno

Citiraj aqua prvotno napisa
    Meni su u Aromari (po meni najbolja hr firma za et. ulja..) rekli da jaako oprezno s bebama. Premda se taj miris ne osjeti toliko intenzivno, djelovanje je dosta jako. Preporuka je bila po jednu kap na cijelu sobu i to izvor što dalje od bebe..
    No, ja sam et ulja koristila od same rađaone, sobe u bolnici pa nadalje. Naravno, u manjoj količini nego inače.

ps Mirta je super za spavanje
    drago mi je da sam saznala malo više o tome bila sam u laganoj dilemi...
    hvala hvala hvala

Početno

a smije li se lavandino ulje koristiti u vodi za kupanje bebe (3 mj) umjesto maslinovog?

Početno

Ne smije, jer to nisu isti tipovi ulja. Lavandino ulje je eterično ulje, znači vrlo koncentrirano i za dijete treba najviše kapljica. Ubaci kap u maslinovo, ali pripazi na miris. Oba imaju intenzivne mirise pa bi mješavina mogla imati neugodan miris! Bolje je kap lavande u bademovo, jer ono nema mirisa.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I onda to bademovo sa lavandinim kapnuti u vodu za kupanje? Ili?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •