Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Potvrda o primitku novca

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Potvrda o primitku novca

Do jednog posjeda u našem vlasništvu je obnovljen put, na inicijativu susjeda (tad još nisam bila vlasnik svojeg dijela), i susjed je to sve platio. Put je sad zajednički. Sad bih ja njemu htjela platiti određenu svotu za taj put (recimo pola uloženog). Da li ima smisla da sastavim tekst, npr. ja XY, dajem njemu XY, tu i tu svotu novca u svrhu tu i tu. I onda to potpišemo ja i susjed i eventualno jedan svjedok. Zanima me da li tako nešto na papiru ima ikakvu vrijednost kao neki pravni dokaz?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

možda da se ovjeri kod javnog bilježnika?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa
    možda da se ovjeri kod javnog bilježnika?
    Baš me zanima da li ima kakvu vrijednost bez javnog bilježnika, i ako nema, da li se tako nešto uopće može ovjeriti kod javnog bilježnika i koliko to košta?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod javnog bilježnika može se ovjeriti bilo što. sama ovjera je dokaz da se radi o vlastoručnim potpisima navedenih osoba (bilo potpisani pred bilježnikom, bilo priznati potpisi), a nema nikave veze sa sadržajem koji se ovjerava.
    cijena cca 40 kn

bez javnog bilježnika - stvar se može zakomplicirati. jesam/nisam, smrt svjedoka (zato bi trebala 2) i svašta nešto... što se ne isplati za 40 kn.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •