Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: proljev

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno proljev

Je li normalno da beba od preko 2 mjeseca ima stalno tekuću stolicu? U početku su mi govorili da je to normalno ako beba doji, ali mislim da ipak postoji neka granica. Lucija se doslovno cijeli dan muči s prduckanjem i kakanjem, ono baš joj je teško i dosta plače. Na rukama je isto nemirna. Ima li to veze s tim proljevom?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bdina, mislim da je najbolje da se posavjetujete s liječnikom! Može biti bezopasno, a može biti da ne podnosi laktozu. Očito joj se hrana uopće ne prima i svu ju izlučuje van. Nisam imala takvog iskustva, ali bolje nazvati liječnika! Pusa malom zlatu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne kuzim di je ocito da joj se hrana ne prima? Po cemu si to zakljucila?

Jel ti beba iskljucivo dojena?
    Jel dobro napreduje?
    Dal ti ta stolica jako smrdi ili je laganog mirisa?
    Dal je ta vodenasta stolica zlatnozuta i lagano kasasta?
    Ako je, nemas se sta brinuti, takva je stolica dojene djece. I bit ce takva do uvodjenja dohrane, znaci do 6 mjeseci.
    AKo nije, napisi kakva je, malo detaljnije.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje je dijete prvu stolicu koja nije bila tekuća imalo sa 6 mjeseci starosti kad smo počeli sa dohranom.

Dotad - zlatno žuta, tekuća, ni zrnca krute mase.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da, isključivo ju dojim, na težini dobiva odlično, stolica ne smrdi i zlatnožute je boje. Nekad ima kao neka zrnca, a nekad je apsolutno sama tekućina. Kad je bez pelene torpedira čak na cca metar udaljenosti.
    Hvala vam, sad sam opet mirna.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma to je sve super. A torpediranje udalj mi je poznato, vjerojatno bebi ostane zraka u crijevima, ne podrigne dovoljno ili tako nešto, pa katapultira pod tlakom.
    Događalo nam se to iako ne baš svakodnevno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo si opisala skolski urednu stolicu dojene bebe. I nemas sta brinuti. Dok ne pocnes sa dohranom. Pa odjednom pocne smrditi hi hi hi.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj bdina prvotno napisa
    Da, isključivo ju dojim, na težini dobiva odlično, stolica ne smrdi i zlatnožute je boje. Nekad ima kao neka zrnca, a nekad je apsolutno sama tekućina. Kad je bez pelene torpedira čak na cca metar udaljenosti.
    Sve dok je tako, udri brigu na veselje i uzivaj

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Moja kćer (sad ima 4 g.) je imala tekuće stolice i to iza svakog podoja dok nisam počela uvoditi dohranu. Mislila sam da pokaka sve kaj pojede. Ali ako dobiva na težini onda nema veze. Dok cica sve ti je normalno od 10 stolica na dan do 14 dana bez stolice. I boja stolice ti može biti svakakva od zlatne do smeđe pa čak i zelena. Kad kreneš s dohranom onda buš pazila da kupuješ kašice koje čine stolicu tvrđom. Nemoj se brinut, a ti možeš pazit da jedeš manje sirovog povrća i voća.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ideja prvotno napisa
    a ti možeš pazit da jedeš manje sirovog povrća i voća.
    Oprosti sto to izvlacim iz tvog posta, ali stvarno nema nikakvog razloga da jede manje sirovog povrca i voca.

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ovo sa sirovim povrćem i voćem sam pročitala u Laroussu (str. 180) a meni je pomoglo. Ne škodi da isproba

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne bi skodilo da proba da ima neki problem koji bi se mogao rijesiti time. Ovako - izrazila je zabrinutost zbog vodenaste kakice, a koja je normalna takva kakva je - pa s obzirom da nema nekog problema dalje - bolje da jede i voce i povrce.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moj N. ima 3 meseca i kaki od 4-8 puta dnevno i stolica mu je, onako, kao da se sastoji iz dela koji je skroz vodenast i dela sa gromuljicama.
    Sad, nista mi to ne bi bilo cudno da taj vodenasti deo nije cesto zelen, a deo sa gromuljicama je ipak skoro stalno zut. Nosila sam kaku na analizu i sve je bilo u redu. Nije prehladjen, jede koliko zeli i ima uvek za jos, dobija uredno na tezini (rodjen sa 3650 a sad ima 6500, prvi mesec 750).
    Ne znam sta da mislim ali ipak ne mogu da verujem da je gladan... :/

Početno

kli - kli, upravo je tako i moja ninica imala te gromuljice + voda i ja sam bila prakticno opsednuta bebinom kakom (stalno sam uranjala u pelene i analizirala svaki milimetar), ali, kazu da sve dok je beba na prirodnoj ishrani, dobro napreduje i opste stanje joj je dobro - nemas brige.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Imi samo imali jako vodenu stolicu.Puno puta na dan,pa prvi mjesec 2000g.Dobro da nisam pala kad su ga stavili na vagu.Ništa se ne brini.Tako je bilo sve do otprilike pet mj. starostiMali bucko i ja šaljemo vam jednu veliku !!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •