Audrey prvotno napisa
Radi oporavka nakon operacije sam vezana za kuću, a mm vodi klince u školu i vrtić, pa nemam friške informacije, ali prošle školske godine sam baš često gledala što im je na jelovniku (za cijeli tjedan je bio izvješen na ploči). Ja sam baš bila zadovoljna i namirnicama i pripremom, recimo: kruh ili peciva su uvijek bila integralna, variva raznovrsna (kelj, poriluk, mahune, grah,...), jogurti obični i voćni, voće sezonsko. Meso je bilo za ručak svaki dan, ali je bilo ili uz varivo ili uz prilog od povrća ili uz žgance, a ako bi se recimo zadesila piletina s mlincima ili pečeno meso s krumpirom, onda je bar salata bila neka svježa sezonska. Mislim da je svaki dan bilo nešto za jesti žlicom, ili varivo ili juha. Petkom je riba, obično bude pohani filet oslića. Nisam primijetila da su ikad imali paštetu, hrenovke nisam sigurna ali maksimalno dvaput kroz cijelu godinu.
Susjeda čija je kći godinu dana starija kaže mi da su s takvim jelovnikom počeli baš prošle školske godine kad je moja mala krenula u školu, a prije da je znalo biti koma, npr. zapečeno tijesto sa sirom (a sira u tragovima), čak kaže da su jednom bili goli pošećereni makaroni.