Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 85 od 85

Tema: boravkaši; kakav je meni?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj nosi nešto sitno za grickati. I ako to bude voće, gotovo sam sigurna da se s nekim promijeni za čips, smoki ili nešto slično.

Zato doručkuje doma, a i ponov ruča nakon boravka, pa kao ja tako "kontroliram" meni prihvatljivu hranu.

A vidim da i ja popuštam polako- dozvolila sam mu cedevitu jednom tjedno.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

dakle, kod nas je jučer za doručak bio kruh namazan s marmeladom i valjda mlijeko - nije jela, jer ne voli marmeladu

za ručak juha - pojela, iza toga nekakvi pužići s nečim, ona ne zna što je to- probrljavila

za užinu kolač od jabuke (koliko sam skužila, lisnato tijesto) i cedevita - nije pojela kolač, jela je kruh i popila cedevitu.

ona je gladna kad dođe doma, posebno danima kad ide na trening, tako da onda ruča pravi ručak i večera pravu večeru doma. tako malo popravljamo kvalitetu ishrane, kao i vi.

apri, jesi li ti sigurna da ti Orka ne bi jela ručak kad dođe doma?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa kako ne bih bila sigurna kada svaki dan bacam njezin dio
    naravno da postavimo stol za četvoro, ona sjedne i kaže da nije gladna.
    i onda samo prije spavanja popije mlijeko ili pojede voćku.
    hrana koju dobivaju u školi je toliko različita od naše da ja vjerujem da je napuše ko balon.
    tako se i ja osjećam uz hotelsku prehranu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apri, bez obzira koliko jede u školi i koju hranu, meni se čini premalo samo pojesti voćku i popiti mlijeko prije spavanja. Taj obrok u školi jede oko 12h. Pa da je ne znam što kalorično (a porcije nisu baš tako velike) kako ne ogladni do večere?
    Moja djeca jedu barem još dva puta otkad dođu iz škole (dakle kasni ručak i večera) i još neko voće između. Stalno su gladni, i nemaju problema sa viškom kila. Ali, oni su stalno na treninzima.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj isto jede poslije škole. Manje pojede jedino ako za užinu imaju slance. Sve ostale dane je gladan

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ne mogu je tjerati, brate mili: zna gdje je hladnjak, zna si sama uzeti, nudimo joj u nekoliko navrata.
    ali, ja joj trpati hranu u jednjak ne mogu.
    i ja bih rado da ne moram bacati, ali ako neće - neće.
    (davorka, ti imaš dečke. razlika je nebo-zemlja. zrin sada jede više nego orka)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ne, kod nas K. jede više nego F. Već sam se počela brinuti za nju

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, mm slikao mob-om, a ja pokušala dešifrirati što sam bolje mogla, stavila sam upitnik gdje nisam bila sigurna:

P: doručak - bioaktiv LGG, pecivo sa sjemenkama, tvrdi sir
    ručak - juha, musaka, zelena salata, kruh
    užina - štrudla od jabuka

U: doručak - müsli žitne pahuljice s mlijekom, banana
    ručak - juha od povrća, pohana? piletina, miješano povrće na lešo, kruh
    užina - sladoled

S: doručak - kakao, pecivo kifla, jabuka
    ručak - juha, pileći saft, žganci, salata od svježeg zelja, kruh
    užina - štrukli? od sira

Č: doručak - bijela kava, bio? pecivo, pureća šunka
    ručak - poriluk varivo s ječmenom kašom, kruh
    užina - jogurt, puter štangica

P: doručak - riža na mlijeku s medom, nektarina
    ručak - juha, oslić na pariški, krumpir salata s paprikom? i krastavcima, kruh
    užina - pita od višanja

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo i mog doprinosa (praktične prirode, nije jelovnik):

Imala sam jučer priliku doznati od ravnatelja koliki je proračun (danevelim budžet) za obroke djece u boravku, pa sam skoro pala u nesvijest...

Daklem, kaže čovjek da roditelji plaćaju 12 kn po danu, a od Gradskog ureda dobiju još 4 kn. To je 16 kn PO DANU, ne samo za ručak, nego za sva tri obroka! To je samo za namirnice, daklem nije uključen trošak komunalija (struja, voda, plin) i cijena rada.

Eto, u tom grmu leži zec! Mislim da vrtići raspolažu s dvostrukom cifrom (mogu i provjeriti, ali moja djeca su već izašla iz vrtića pa nemam više tak dobre veze...).

Ravnatelj i sam kaže da oni imaju veći problem s količinom (djeca bi još, a nema...) A ja se sjećam da su pred 2 godine znali imati i teletine, što je sad iznimno rijetko. Kad sam pitala što je s tim, dobila sam odgovor da su premašivali mjesečni budžet za po 4-5000 kn u prosjeku, a to nikako nisu mogli nadomjestiti. I da - kod nas i te kako ima leće i svih drugih mahunarki. Ima i voća svaki dan, bar sad u sezoni, a primjećujem da su prešli s voćnih jogurta na obične u većoj mjeri (što je ok). Rečeno je i da su odustali od kupovnih spužvastih kolača i da će umjesto toga nešto raditi sami. Vidjet ćemo... Nisam prigovarala na povremeno pojavljivanje čokoladica (npr. Životinjsko carstvo, možda 1xmjesečno) kad su već rekli da odustaju od toga i vidim da se smanjio udio toga.

Jednom prije pitala sam i da li bi roditelji bili voljni plaćati više za bolju hranu. Nema ba teorije! Za mnoge je i ovo što se nudi (topli obrok) iznad standarda u obitelji, gdje se ljudi hrane burekom i pizzama iz pekare. Vidim to svaki dan...

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vrtić gdje je išao moj stariji a sad mlađi sin ima odličnu hranu i glavnu tetu kuharicu koja cijeli dan smišlja jelovnike za toliku dječicu

međutim kad se dođe u školu sve one dobre navike jedenja raznovrsne hrane padaju duboko u vodu jer je u školi hrana loša kao i u vašim školama

moj stariji sin ne ide na produženi boravak koji se plaća 15 kn po danu nego samo ima marendu koja košta 8 kn a sastoji se od

- krofne i jogurta
    - fete kruha sa eurokremom i čašom soka
    - većinom sendviči sa salamom i sirom i čaša soka

mi smo u Labinu i ako ima smisla i ja ću pokušati nabaviti tjedni menu i poslati vam ga

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vidim da se u našoj školi pokvario doručak u odnosu na prošlu godinu - umjesto kuhanih kaša sada su češće instant pahuljice, sirni namazi, salama od pilećih prsa i takve stvari. Dobra je stvar što i dalje svakodnevno dobivaju voće za doručak. Ručak je i dalje OK, raznovrsno, puno povrća i voća, svakodnevno malo mesa ili ribe. I užina je OK, uglavnom obični jogurti, ponekad štrudla od sira i sl.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i kod nas, na tjednom meniju, piše da je svaki dan uz doručak - voće.ž
    ovaj tjedan su ga, međutim, dobili samo jedan dan.
    tko tu koga vara i zašto?
    zar misle da nam djeca ne govore?
    ili se ti jelovnici šalju na više "instance", pa se time pravdaju troškovi?

:?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uvijek pitam djecu i stvarno ga dobiju. Najčešće dobiju dva komada voća dnevno - jedan za doručak, jedan za ručak ili užinu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas voće ujutro uvijek dobiju, no recimo danas je za užinu trebalo biti i pecivo uz jogurt, no dijete reklo da ga nije bilo

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ili se ti jelovnici šalju na više "instance", pa se time pravdaju troškovi? :?
    ne šalju se jelovnici nikuda. odi do škole i ispipaj kako uprava diše po pitanju prehrane i menija.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelovnike slaže škola, nikome nisu odgovorni što će staviti na meni.
    Kod nas voće jednom tjedno, npr. današnja užina jabuka i to u kombinaciji s čokoladnim banankom. Ma dođe mi da puknem!
    Ovotjedni jelovnik: čokolino, grašak-mrkvica varivo, voćni jogurtu i puter štangica, pohano meso, štrukle.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i kod nas, na tjednom meniju, piše da je svaki dan uz doručak - voće.ž
    ovaj tjedan su ga, međutim, dobili samo jedan dan.
    tko tu koga vara i zašto?
    zar misle da nam djeca ne govore?
    ili se ti jelovnici šalju na više "instance", pa se time pravdaju troškovi?

:?
    Eeeee, o ovome smo imali raspravu na VR prije 2 godine (kad je tek uvedeno). Stvar je jednostavna - kuharica napravi jelovnik, a ravnatelj prekriži pol toga jer nema para. A nama nikako nisu htjeli ni objesiti jelovnik na oglasnu ploču do pred kraj škg 2007/08 tj. kad su nove norme prehrane tek uvedene. Zapravo, ne norme (bilo bi to dobro) nego SMJERNICE, a to je puno manje obvezujući dokument. Graktali smo i dosađivali (ne samo na vijeću nego i učiteljima i stručnoj službi) dok nisu popustili - bilo je previše revnih roditelja u generaciji mog starijeg...(Kamo sreće da su takvi i kod mlađega... no ovogodišnji prvaši isto imaju ambiciozne roditelje. Neka - tako i treba!)

Ma više instance zanima samo trošak... Kod nas su se stvari puno popravile otkad je došla nova ambiciozna kuharica, ali ne može jadna stvarat čuda sa onih 16 kn dnevno... Sad se jelovnik može pročitati na oglasnoj ploči (danas nisam zapamtila doručak, ali ručak je bio paradajz juha, pohani oslić i grah salata, za užinu neko voće, mislim banana). Od 5 dana 4 dana su imali voće, a samo jedan dan bio je jogurt za užinu.

Daklem, ne bih rekla da se radi o prevari - mislim (a provjerit ću drugi tjedan) da čak na jelovniku piše PLANIRANI jelovnik. Ponekad se neke namirnice ne mogu dobiti pa skuhaju drugo, ali bilo bi fer da dan ranije onda te korekcije i unesu na papir. I mi vidimo da recesija pogađa prvo najosjetljivije, a to su u ovom slučaju jelovnici školske djece. Kad sam lani priupitala onak s boka roditelje da li bi bili spremni participirati više za zdraviju prehranu, skoro su me kamenovali... .

Nema druge nego smisliti bolji jelovnik u okviru zadanih financija. Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Stvar je jednostavna - kuharica napravi jelovnik, a ravnatelj prekriži pol toga jer nema para.
    I što onda - objavi se jelovnik koji je ravnatelj iskrižao odnosno nije odobrio?! :shock: teško

(da ne bi netko krivo skopčao - nije neophodno da ravnatelj pregledava ili odobrava tjedni jelovnik, ali očito su financije u pitanju)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod nas su te "zamjene" u jelovniku više bile propusti nego pravilo. Tjedni jelovnik se ponekad adaptira i ako se neka namirnica ne može nabaviti... Često se događalo ranije, ali sad su se uhodali pa se to rijetko dogodi. Znaju im omanuti i dobavljači,ako ih nisu platili... a nemaju odakle. To se baš osjeti na voću i povrću i sličnim namirnicama koje ne mogu dugo stajati.

Uostalom, ja ne znam što bih skuhala doma da mi je ovakav proračun (prepisujem s papira koji smo dobili na roditeljskom):

Mliječni obrok/dorulak: 3,5 kn po danu za svakog učenika
    Ručak: 6,5 kn po danu
    Užina 2 kn po danu
    Ukupno 12 kn po danu za boravkaše (+ 4 kn od Grada).

Nije da se ne može složiti i neki maštovitiji jelovnik, onako kako je apricot zamislila (i od srca joj držim fige da uspije) ali nije to jednostavno... Roditeljski interes i angažiranje sigurno će pomaknuti stvari na bolje. Ali treba kvocati.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da i ja sam se neugodno iznenadila s iznosom koji je dnevno predviđen za učeničku prehranu.
    Škole nabavljaju namirnice u veleprodajama, pa nije posve usporedivo s kućnim budžetom.

Nije mi jasno jedino imaju li vrtići možda veći proračun za prehranu?! Ne da mi se prekapati po topicima, ali sigurna sam da sam negdje na pdfu jaslice, vrtići itd vidjela da više vrtića (ne samo privatnih) nabavlja hranu kod severa - što je za škole ipak nezamislivo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nije da se ne može složiti i neki maštovitiji jelovnik,
    ja sam nekako zamislila da složenac od karfiola i krumpira košta manje od pečene piletine i mlinaca
    a rižoto od tikvica i npr. piletine, manje od bolonjeza
    grah manje od pohanaca i rizi-bizija,
    a leća manje od pirea i ćufti

možda se varam :/

hrenovka vjerojatno košta više od jedne jabuke
    perec više od mandarine...
    kruh s paštetom više od tankog sloja kravljega sira na kruhu, i komadića paprike uz to...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nije da se ne može složiti i neki maštovitiji jelovnik,
    ja sam nekako zamislila da složenac od karfiola i krumpira košta manje od pečene piletine i mlinaca
    a rižoto od tikvica i npr. piletine, manje od bolonjeza
    grah manje od pohanaca i rizi-bizija,
    a leća manje od pirea i ćufti
    možda se varam :/
    hrenovka vjerojatno košta više od jedne jabuke
    perec više od mandarine...
    kruh s paštetom više od tankog sloja kravljega sira na kruhu, i komadića paprike uz to...
    kod nas često bude za užinu u ovo vrijeme godine - kuhani kukuruz - jeftino, jednostavno, a djeca obožavaju (za razliku od žganaca

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod nas je danas bezmesni dan - za ručak juha od povrća, gratinirano šareno tijesto i salata. Nisam zapamtila što je za užinu, možda banana, obično ih daju petkom.

Moji dječaci odnijeli su si od doma mandarine za gablec.

Btw. na zadnjem roditeljskom je rečeno da je u školu IZRIČITO ZABRANJENO donositi smoki, čips, slatkiše i slično. Voće je dozvoljeno. Ja svojima jabuke i kruške čistim, ne zato jer ne znaju sami, nego da rade manje nereda po razredu i svojim torbama (još lani znao je mlađi držati ogrizak od jabuke danima u vrećici u torbi... ).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hej, danas je četvrtak a ne petak , onda možda neće biti banana nego neko drugo voće...

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

joj, bolna tema

ja sam prosle godine nosila u skolu ispis menija iz ivaricine (tj. ivarove) skole - ilustracije radi (jer nije bas bilo jasno sto bih htjela kad se nitko drugi ne buni). nista od toga. dogodi se ponekad dobar obrok, ali cesce se J zali da nesto nije mogao jesti "jer mu je bilo preslatko" (npr tijesto sa secerom , kruh s eurokremom...). sve u svemu, katastrofa - pogotovo nakon sto smo imali stvarno dobro iskustvo s vrtickom prehranom.

zivcirala sam se dosta oko toga, a onda sam jednom pitala prijateljicu kako izgleda meni u skoli njezine kcerke, na sto me ona bljedo pogledala i rekla da ne zna, ali da ga valjda rade profesionalci i da vjeruje da dobro obavljaju svoj posao . nakon toga sam digla ruke i prestala se zivcirati :/

poslat cu ti primjer tjednog menija cim ga stignem prepisati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa
    na sto me ona bljedo pogledala i rekla da ne zna,
    eto, to je mene demotiviralo, ali ne odustajem.
    "čekirala" sam većinu roditelja i nitko nije imao pojma niti ih je briga što djeca jedu.
    komentari su bili: pa valjda je dobro kad se ona/on ne buni :/
    ili: moja/moj sve jede

pa i moje dijete sve jede, to mi i jest problem.
    da barem neće.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam se jučer neugodno iznenadila... Nakon 10-dnevne pauze (dijete je bilo bolesno) dolazim u školu i bacam pogled na jelovnik, a ono 2 puta salama :shock: u istom tjednu... Ne da se vidi nego upravo vrišti nedostatak love za bolje (jer znamo za bolje, nije tome bilo davno) a bojim se da je i pritisak većine kojoj takva prehrana odgovara napravio svoje. Čekam VR da opet dignem galamu, ako itko bude slušao... jer prevelikoj većini ljudi je svejedno što im djeca jedu i doma, a pogotovo u školi. I nažalost, za velik broj djece školska prehrana je tri koplja bolja od onog što imaju doma.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a bojim se da je i pritisak većine kojoj takva prehrana odgovara napravio svoje.
    Meni je prestrasno kad vidim na kojim sve razinama djeluje taj pritisak vecine. Npr. moje se dijete domislilo da kad je na repertuaru kruh s eurokremom, moli tetu kuharicu da mu da samo kruh (doduse bijeli, ali barem bez eurokrema), a to uvijek bude popraceno negodovanjem i optuzivackim "Ti si jedini koji ne voli eurokrem!" (sto, btw, i nije istina - voli ga, samo ne na kruhu ). Ili, neki dan su imali kruh s pastetom i mandarinu, on je htio preskociti ovo prvo i uzeti samo mandarinu, a kuharica mu je rekla da ne moze, da mora prvo pojesti kruh i pastetu da bi dobio mandarinu. I tako je J, umjesto da se sprijatelji s kuharicom kao sto mu je tata preporucio da bi mu bilo pametno , s njom na blago ratnoj nozi :/

Rucak pratim evo treci tjedan, i uglavnom klasika: sv. pecenje s rizom, pile s mlincima, cufte s pireom, lazanje, granatirano tijesto sa sirom (J kaze da bi bilo ukusno da ne "natrpaju" secer), hrenovka s prilogom, jednom tjedno bude grah ili grah sa zeljom. Juhe nema, a salata samo ponekad (cesto s preljevom koji J ne voli (od majoneze ili nesto sl.)). On to uglavnom sve jede, ali sam donekle mirna jer svaki dan doma pojede i kvalitetan dorucak, voce kad se vrati iz skole i veceru koja najcesce ukljucuje neko povrce.

Mislim da je doslo vrijeme da se ponovo (cisto sportski) malo pobunim oko skolske prehrane

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ni M. ne jede paštetu ni salamu - kad je to za doručak u školi on uzima samo kruh. Nije se nikad požalio da mu kuharice ne daju ili da mu netko stavlja primjedbe. Samo se požalio da, kad je za ručak tjestenina s tunom koju ne podnosi, ne može dobiti samo tjesteninu. Za takve slučajeve, kad je riječ o hrani od koje njemu ide na povraćanje nosi u školu fini sendvič.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bome su i moji danas otišli s finim sendvičima, ne samo zato jer je loše (nije tak loše, samo je lošije nego prije, a doručkuju doma) nego zato jer im zna biti premalo...

Nije problem u dane kad dolaze doma, tad jedu ručak i s nama, ali ako popodne imaju glazbenu i druge obveze, zna se pogoditi da cijeli dan ovise o nedovoljnoj školskoj prehrani, pa ipak i mi malo "popunjavamo".

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U nasoj skoli hrana nije losa, ali se klinci zale, prezdrava im je.
    ja bih rado zahtijevala jos zdraviju, ali me vlastito dijete tu ne bi podrzalo.
    U vrticu je jeo sve, jer je morao.
    Sad u skoli ga ne tjeraju, pa ne pojede prilog ako je od povrca, ne jede salatu, iz variva isceprka povrce van.
    Veli da nije gladan, ali nisam sigurna u to.

Rado bih rekla i da doma nadoknadjuje, ali istina je da ja nisam sklona prisilama, pa doma isto tako ne jede povrce (osim rijetkih rijetkih iznimki).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    U nasoj skoli hrana nije losa, ali se klinci zale, prezdrava im je.
    ja bih rado zahtijevala jos zdraviju, ali me vlastito dijete tu ne bi podrzalo.
    Isto. To je sad opet i nasa skola.
    Zanimljivo da se mali koji jede manje izbirljivo i prilicno razlicito od velikog zali na ista jela u skoli. Pica, zapeceno tijesto sa sirom - kako to uspiju napravit tako da djeca to ne vole? A doma to jedu. Inace klasika: prebere sto mu se svidja, ko prije stariji.
    U ovoj je skoli pred koju godinu napravljen prelazna zdraviju hranu, prije je za uzinu svaki cas bila masna piroska i kupovni puding. Nije sve pet ali ima povrca i juha u razumnoj mjeri. Sad kad veliki u srednjoskolskoj kantini moze birati izmedju sendvica i buhtle, ni najmanje se ne zalim na ovo.

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Uf, ne znam u koje škole idu vaša djeca ali tu gdje ide F. hrana je . Dakle, žali se konstantno i nikada ne pojede cijeli ručak jer ga počne boljeti trbuh. Ja ne stavljam u hranu začine i za doručak je još od vrtićkih dana naučio jesti žitarice. Ovo mu je sad šok jer dobiju krišku kruha sa sirom i čaj. On to ne može niti vidjeti a kamoli pojesti. Prisiljeni smo se ustajati pola sata ranije i pojesti doručak doma jer bi inače bio gladan. Na meniju uredno piše da imaju pored užine i jedan voćni obrok , što se naravno paralelno niikad ne dešava. Ili je jedno ili je drugo. A ako je na redu voće, tada dobije npr. jednu mandarinu. Danas, konkretno, imaju za ručak nekakvo meksičko varivo s mesom.
    Dakle, o čemu pričamo. Halo! Meksičko= dijete od 7 godina??? Pa tko je tu lud. Meni ne preostaje ništa drugo nego plačati za hranu koju on (ne)jede u školi, u nadi da će konačno netko nekada skuhati nešto što on može pojesti. Svako jutro mu u torbu sravim sendvič kako ne bi bio gladan ako mu se ručak ne svidi.
    A posljednja stvar je ta što sam nekoliko puta dobila informaciju da nisu imali za jesti uopće ono što je prikazano za meniju za taj dan. I kako se protiv toga boriti, kome reći i što, više ni sama ne znam. Nakon škole ima ostalih aktivnosti i on ponekad jednostavno ne funkcionira jer je pregladnio.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meksičko varivo u vrtiću i osnovnoj školi NE znači ljute paprike nego je obično grah varivo obogaćeno kukuruzom i šarenim paprikama. I jako je fino... bez jakih začina (moj mlađi je jednom pitao može li si u školu nositi začine i tako "doraditi" hranu... srećom, zaboravilo se na to).

Btw. moja djeca uredno jedu doručak i doma i u školi, nose si mandarine, jabuke, cvebe itd. Ne možemo očekivati da za bijednu cijenu od 12 kn dnevno škola rješava veći dio dnevne prehrane naše djece.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sonja doručkuje doma...ruča u školi...i mislim da je školska kuhinja dosta dobra, evo jučer su za ručak imali juhu, odrezak i raznoliko povrče na maslacu i salatu...učiteljice svaki ponedjeljak na vrata učionice stave tjedni meni tako da znam što ručaju, užina oko 14 sati ili neko pecivo ili voće...no ipak u školu svaki dan ponese voće ili nešto drugo jer joj je to malo. Doma svejedno kuham jer dođe gladna pošto je ručak oko 12 sati.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •