Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pomoč!!!-šampinjoni-

  1. #1
    niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Vrbovec
    Postovi
    502

    Početno Pomoč!!!-šampinjoni-

    Več par puta sam naletila u restoranima na šampinjone koji večinom serviraju uz mesnu platu..meni su mrak..ja ih sve potamanim ....
    a izgledaju kao da su prepečeni..

    Dali netko zna kako se ti šampinjoni pripremaju.... :? ???Može li mi itko otkrit tu malu tajnu tih meni finih šampinjona....

  2. #2
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    ja stavim maslinovog ulja u AMC rajnglu
    ubacim sampinjone (cijele ili narezane, al onak na deblje)
    zacinim
    poklopim
    tu i tam protresem
    pod kraj otklopim, pustim da voda ispari i da se zapeku i gotovo

  3. #3
    niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Vrbovec
    Postovi
    502

    Početno

    sa kojim začinima??i koliko dugo taj postupak traje...i dali mogu u bilo koju rajnglu?
    totalni sam baksuz za to... ali mi je tako jako fino...

  4. #4
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Pečem ih ovako kao Mukica
    - samo na ulju i posolim ih (ako su sitni cijele, ako ne, narežem na polovice ili četvrtine)
    čak niti ne poklapam
    oni prvo puste vodu i kad ta voda ispari još ih cca minutu dvije propržim i to je to.

    Ili druga varijanta (koju si ti vjerovatno jela)
    baciš ih istim postupkom kao i gore,
    na masnoću di si pekla meso

  5. #5
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    niky88, meni na njih ne paše apsolutno ništa osim soli.

    Pečeš ih na temperaturi na kojoj bi, npr. pekla meso na naglo.
    Ne treba se dinstati na lagano, neka, rekla bi, "srednja vatra".

    Postupak ti izgleda:
    na vruće ulje
    posoliš
    mješaš dok ne puste vodu
    kad ispari voda propržiš uz stalno miješanje
    i to je to

  6. #6
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    Citiraj niky88 prvotno napisa
    sa kojim začinima??i koliko dugo taj postupak traje...i dali mogu u bilo koju rajnglu?
    totalni sam baksuz za to... ali mi je tako jako fino...
    sol i ev. papar s cesnjakom (onaj od kotanya)
    traje dok ne zavrsi
    ma ne znam kaj bi ti rekla
    ja to odokovno
    jednostavno vidis kad su gotovi
    a ak ne vjerujes svojim ocima - probas

    (ja sve povrce i takve stvari volim onak vise na pol sirovo, da mi krcka pod zubima, pa ak ti volis poluraspadnuto tj. onak skroz mekano onda su gotovi kad su takvi)


    ja ih nisam nikad u nekoj drugoj rajngli spremala pa sam zato rekla AMC
    da je nemam stavila bi u wok
    da nemam wok stavila bi u neku tavicu koju mogu poklopit
    da nemam tavicu s poklopcem metla bi u rajnglu koja ima poklopac

  7. #7
    niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Vrbovec
    Postovi
    502

    Početno

    Citiraj Mukica prvotno napisa


    ja ih nisam nikad u nekoj drugoj rajngli spremala pa sam zato rekla AMC
    da je nemam stavila bi u wok
    da nemam wok stavila bi u neku tavicu koju mogu poklopit
    da nemam tavicu s poklopcem metla bi u rajnglu koja ima poklopac

    budem sad kombinirala.poklopac od wok-a,rajngla ili tava...

    hvala vam curke na receptu... baš ste ..sutra kod mene su šampinjoni.....

  8. #8
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Čuj, blizu sam ti mogla bi i doći

  9. #9
    niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Vrbovec
    Postovi
    502

    Početno

    Citiraj kahna prvotno napisa
    Čuj, blizu sam ti mogla bi i doći

    a gdje si ti??

  10. #10
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ja ih, pak, pripremam u Tefal tavi na par kapi ulja, a ostalo slično kao Mukica.

  11. #11
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    ja ih radim na električnom roštilju-tosteru.
    Posolim ih, mali začina i na toster.....
    obicno je jedan dio tostera rezerviran za čevape, a drugi dio za šampinjone....imamo minijaturni balkon, no susjedi se do sada nisu brinuli zašto se dimi s našeg balkona....

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •