Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Ušećereni bademi

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Ušećereni bademi

Danas sam pravila prema receptu:
    1 šalica badema
    2/3 šalice šećera
    1/3 šalice vode

Ispali su jestivi, šećer se lijepo prilijepio za njih, ali - lijepe se jedan za drugoga - ispale su nakupine umjesto zasebnih komadića. Djeluju malo sirovo pa se pitam jesam li ih trebala prepržiti prije cijelog ovog postupka (i kako?!).

Svaki savjet je dobrodošao

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

šalica badema, šalica šećera, pola šalice vode
    rastopiti uz mješanje
    kad šećer postane ružičasti prah, tj kad voda ispari, smanjiti vatru i sad je bitno da se ružičasti prah/grudvice polagano tope nikako do kraja već samo toliko da se ljepi uz bademe. sve na laganoj vatri, ako pojačaš, može se dogoditi da se sav prah pretvori u karamel a onda im nema spasa... sretno, ja sam ih radila puuuno puta i neki dan sam zeznula :/

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cvijetak, recept ti je dobar samo vjerojatno nije postupak.

Prvo sve staviš na vatru i pustiš neko vrijeme, teško je ovako napisati, ali treba voda dobro kuahati pojave se mjehurići i kao da malo pucketa. Kada se to dogodi, makneš s vatre i miješaš sve dok se šećer ponovno ne stvrdne. Ako je prerijetko, vtratiš na vatru.

Kada se šećer stvrdnuo i djelomično primio za bademe , ali ne sav, vratiš na vatru i miješaš dok se šećer opet nerastopi u karamelu i pocne primati za bademe. Kada se skoro sav šećer primi, makneš s vatre i presipaš u drugu posudu.

Malo je teško ovo opisivati, meni su ušećereni bademi uspjeli teka kada sam vidjela postupak

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jaao što je to finooo! šteta da je prava energetska bomba, ali who cares, kad su fiiini! Samo jednom sam ih jela u domaćem aranžmanu i bili su prefini. Inače ih kupujem u Interspaaru.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A prže li se bademi prije stavljanja u šećer? Prema okusu bih rekla da bi trebalo...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne prze se bajami prije stavljanja secera.

ja radim ovako:

100g secera
    100g bajama
    1 vanilin secer
    2 zlice juhe vode

pripremim papir za pecenje na koji cu istrest bajame, njega stavim sastrana na stol.

sve sastojke stavim na vatru, kad se secer otopi, smanjis vatru i mijesas drvenom zlicom jer je lakse da se ne zalijepe i neces se opec dok drzis zlicu.

secer se najprije otopi, pa ispari voda pa se secer opet krene lijepit za bajame, sve dobro mijesas dok je jos uvijek moguce mijesati, tu trebas ulovit trenutak kad se secer lijepi za bajame, nije vise tekuci ali cijelu smjesu sa bajamima jos uvijek mozes kuhacom izvadit vani na papir, tada ih izvadis na papir i vazno je da kuhacom razdvojis bajame ako vidis da su grudvice, to je moguce uradit samo dok je jos sve vruce, dakle odmah kad istreses na papir kuhacom razvojis one koji su se spojili.

ako ti se sve zalijepilo, ili ti se cini da nije dobro ispalo, nema veze, vratis sve na vatru, dodas malo vode i onda opet ispocetka.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa
    A prže li se bademi prije stavljanja u šećer? Prema okusu bih rekla da bi trebalo...
    ne

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •