Stranica 7 od 27 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1338

Tema: koliko su vam teške bebe?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj mišek sa 37 tjedana 3500g,izgleda da će,dočeka li termin ipak nadmašiti veliku seku.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj karmazonka prvotno napisa Vidi poruku
    I drugo pitanje, jeste primijetile da se često procjene u stomaku ne poklapaju sa stvarnom kilažom po porodu, u smislu da bebica bude lakša (manje težine) od one koja je procijenjena u trudnoći? Ili su ovi slučajevi koje znam - slučajnost... :?
    Procjena ovisi o onome tko radi UZV. Meni je moja primarna gin procijenila Z. sa 37 tjedana na 2400g. Gin u rodilištu sa 38 tj. procijenio 3400-3600, rodila se sutradan sa 3540. Sigurno nije dobila kilu u 7 dana.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da li je težina bebe u 30. tjednu, procijenjena na 1300 grama mala? Naime, jedan dan mi je dr. radio uzv i procijenio bebu nA 1500 g na 30+1 i komentirao da je malo iznad gornje granice i poslao me na ogtt, i još neke krvne pretrage.
    Drugi dan sam morala ponovno na uzv kod jedne druge doktorice iz xy razloga po drugo mišljenje, na što je ona moju bebu procijenila na 1366 grama i rekla da moram doći ponovno za 2 tjedna zbog kontrole rasta fetusa, jer se njegova težina nalazi na donjoj granici i da samo 15 %trudnica u tom tjednu trudnoće ima lakšu bebu od mene. Inače nisam imala nikad prevelike bebe, prva je bila 3550, druga 3220 grama, al sad me ipak malo strah i pitam se jel će uopće stići dobiti još bar cca 1800 g?
    Rađeni su mi i protoci, i sve je u savršenom redu, od same bebe do plodne vode, posteljice.... jedino je još uvijek okrenuta na zadak (i to me jako brine, moje prvo dvoje djece su još od ca 20.tj. bila okrenuta na glavu).

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Smajlić mislim da se nemaš razloga previše zabrinjavati barem poučena iskustvom iz bolnice da se stvarno mali broj djece rađa sa manjom porođajnom težinom od 2500 g ako su u terminu bez obzira na pretpostavku u zastoju u rastu naročito ako su protoci uredu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala L&L, u biti još nema govora o zastoju u rastu, al hoće da se sad češće prati bebino napredovanje baš jer je težina na donjoj granici. ja zaista ne znam koji bi bio razlog smanjenoj bebinoj težini (iako ja još uvijek vjerujem da je čisto u prosjeku), jer je sve apsolutno uredno. i ja sam do sada dobila 11 kg, danas sam radila ogtt, al još čekam nalaze.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Smajlić evo šta piše u onoj tablici o težini bebe po tjednima:
    30 tjedan
    39,9 cm 1319 Grampa prema tome nema brige tvoja beba je u idealnim školskim mjerama, neznam zašto ti je dr rekao da je beba mala.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Smajlić, 1300 nije premalo, a ko kaže da je to tačno i da nije 1500 kako je vidio prvi dr. ili neka druga težina.

Izdrži nekako 2 sedmice, malo više lezi na lijevi bok, pojedi koju kašiku meda i voća, gdje ima prirodnih šećera, bit će to sve ok.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Inače su oscilacije uzv + ili - 200 g pa i do 500 g ovisi o kvaliteti uzv i trenutka kako se je beba okrenula i kako ju je i koliko precizno uhvatio gin u tom trenu

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moja beba je sa 37tt procjenjena na 3500g,a rodila se sa 37+2 3350g.tak da uzv nije puno fulao...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa Vidi poruku
    prošlotjedni pregled sa 20+4 - 351 gram.
    26+4, 947 grama
    30+1, 1500 grama.
    32+1, 2000 grama. Kaže doc da će do kraja biti oko 3300 - 3500, taman!

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Mi s 31 i 4 dana 2050 grama. procjena je da će bebač biti rođen s 3500 grama. Ako se ne rodi ranije, naravno....
    Posljednje uređivanje od dofra : 02.08.2010. at 17:45

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što dobivate s procjenom težine djeteta? Zbog čega vam je to bitno? Donosi li vam to neki osjećaj mira/kontrole ili nešto treće?

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Počela sam tipkat neki odgovor ali u principu ne znam što bih ti odgovorila.
    Obzirom da mi je ovo prva T i nemam nekog iskustva na tom polju,krenula sam ko hrčak sakupljati info.
    Ponekad se pitam dali ću prepoznati bitne info od nebitnih,dali je potrebno baš sve znati...nemam pojma!
    Tako sam več bila na Rodinom tečaju o dojenju(malo mi je bilo bed jer jedino ja nisam imala vidljiv trbuščić) mada je to sad OT.
    Htjela sam reći,drago mi je čuti "dobre mjere" ali kužim da to nije "pravilo" i da mi neke info mogu donesti nepotrebnu glavobolju.

Eto,od toliko tipkanja opet ti nisam dala neki konkretan odgovor.
    Možda će se neke cure bolje izraziti

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Što dobivate s procjenom težine djeteta? Zbog čega vam je to bitno? Donosi li vam to neki osjećaj mira/kontrole ili nešto treće?
    znam da uzv može dobro fulati težinu djeteta, al meni je bitno da kod tog praćenja težine, odnosno djetetovog mjerenja je vidljiv djetetov rast/napredak.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Dobivamo to da znamo kako naša beba napreduje, da li su naš protoci kroz pupkovinu ok, jer ima dosta cura na forumu koje su možda potencijalni nosioci trombofilija i kod njih je jako bitno pratiti bebin napredak, jer je to za njih jedan od znakova (uključujući i neke krvne pretrage) da nešto ne štima. Bar je za mene to tako.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jer ima dosta cura na forumu koje su možda potencijalni nosioci trombofilija i kod njih je jako bitno pratiti bebin napredak
    Apsolutno razumljivo. No čitajući ovu temu, lako se stječe dojam da sve cure imaju vrlo ozbiljnih problema jer se uzv radi vrlo često i mjeri se rast djeteta vrlo često. Jel to stvarno nužno?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam da uzv može dobro fulati težinu djeteta, al meni je bitno da kod tog praćenja težine, odnosno djetetovog mjerenja je vidljiv djetetov rast/napredak.
    Mogu razumjeti to. No što ako doktor na uzv isčitava da mjere ne napreduju? što ćemo onda s tom informacijom?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ako nema nikakvih komplikacija u trudnoći, to i nije nešto narućito bitno, osim što mi kako mami prividno pomaže da vidim kakva je ta moja beba... Obožavala sam obje svoje trudnoće, ali onaj osijećaj kada dijete primiš u naručje je nešto najlijepše što mi se dogodilo u životu... I sama sam se nekad pitala, zašto uopće pitam to doktoricu, ali u mome svijetu išćekivanja to je bilo nešto posve normalno...željela sam znati ćekam li mršavka ili bucka, jednako kao što sam željela znati čekam li curicu ili dećka, hoće li imati kosice ili neće... Sada možda banalno, ali onda me je strašno zanimalo

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sa 37 tjedana mišek je bio procijenjen na 3500 a rodio se točno sa 40 tjedana trudnoće težak 4400g i 56 cm dug.sat vremena prije poroda procijenjen je na 4300 tak da nisu fulali.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sat vremena prije poroda mišeka su prrocijenili na 4300 a rođen je sa 4400 tak da su bili prilično točni.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

28.tj. kaže dr. da je premašio kilu.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

28+4tj naša cura je teška 1kg i 180 g. Kaže dr da joj je bederena kost velika za 30+3 tj i da će biti neka dugonoga cura.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj rozalija prvotno napisa Vidi poruku
    28+4tj naša cura je teška 1kg i 180 g. Kaže dr da joj je bederena kost velika za 30+3 tj i da će biti neka dugonoga cura.

pa jeli mostarka ili nije (mislim to za duge noge)♥

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Na UZV 28+6 1400g

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

34+4 - 2500 gr, malo veća beba kao i stariji brat rođen sa 39+2 s 4150 gr

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

bok cure. Danas sam bila na UZV i bebica mi je 1270 grama a trudna sam 30+2, rekla mi je dokt. da je to mala težina s obzirom da sam u 30 tj. rekla je moram mirovati kako bi mi beba dobila na težini

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bozica ne strahuj, ne znam da li ti je rekla da bi bilo poželjno da što više ležiš i to na lijevom boku tako naime bebice imaju bolji protok hranjivih tvari, u bolnici dok sam ležala bilo je puno cura koje su bile hospitalizirane radi toga a na kraju su rodile sasvim zdrave bebice i to su sve bile preko 2700 g.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

L&L- da rekla mi je da što više ležim i to na lijevom boku. Normalno jedem kroz cijelu trudnoću i dobila sam samo 6 kg do sada,pa sam se uplašila da malo jedem. Mada sam imala svadbu svoju prije dva tj. pa je tu utjecalo i malo nervoze i slabije sam se hranila kroz tih tj dana pred svadbu. Sada sam malo pojačala hranu i mirujem. Za dva tj. idem na kontrolu pa javim kako je prošlo.Hvala ti puno na pomoći, olakšala si mi.

Elluna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

34+1 = 2440g
    Isto očekujem da će biti preko 4kg.
    Malo me strah carskog..

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi smo bili na pregledu 1.9 tada smo bili 33+6tt i bili smo tesko 2400g ))

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

elluna, i meni je moj ginekolog spomenuo, ako beban nastavi ovako napedovati, da bi mogla na carski rez. kako vidim tu smo koji dan razlike u trudnoci....pa... nikad se ne zna. ja nebi volila carski, vise bi volila prirpdno,i carskog me je malko strah.....

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

1700 u 31+3.

arwenzg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mene zanima da li je bozica bila na pregledu i sta joj je rekla gin?

Naime, ja sam u istoj situaciji, samo sam ja 28 t i beba ima 1020 g pa mi je doktor također savjetovao mirovanje i ležanje na lijevom boku za bolji protok tvari i pregled za 3 tjedna pa da vidimo koliko je dobila na kilaži. I zanima me još, zaboravih to pitati doka, mozda glupo pitanje ali moja zvrkica je poprilično aktivna bebica, cijelo vrijeme je u pokretu ima li to veze sa sporijim dobivanjem na težini?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elluna prvotno napisa Vidi poruku
    34+1 = 2440g
    Isto očekujem da će biti preko 4kg.
    Malo me strah carskog..
    Nije mi baš jasno.. ne provociram, stvarno me zanima. Zbog čega su svi toliko opsjednuti težinom djeteta kao faktorom za carski? Pa što nije bitnije koliki mu je recimo opseg glave? Što ima veze ako je beba pofutranih nožica i sav debeljuckast kad je glava prošla?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj arwenzg prvotno napisa Vidi poruku

Naime, ja sam u istoj situaciji, samo sam ja 28 t i beba ima 1020 g pa mi je doktor također savjetovao mirovanje i ležanje na lijevom boku za bolji protok tvari i pregled za 3 tjedna pa da vidimo koliko je dobila na kilaži. I zanima me još, zaboravih to pitati doka, mozda glupo pitanje ali moja zvrkica je poprilično aktivna bebica, cijelo vrijeme je u pokretu ima li to veze sa sporijim dobivanjem na težini?
    Oni samo procjenjuju težinu... doc može fulati pooodosta u procjeni - imali smo na forumu i fulavanja od kg itd. Dakle, sad kad je cijelo dijete 1 kg, puno znači i pogreška od samo 10%. Svakako se opustite žene, nije dobro baš u tolikoj mjeri se opterećivati brojkama

arwenzg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Slažem se anchie da pretjerujemo malo sa time, na kraju krajeva upravo ono što si rekla da bi nas možda više trebao interesirati opseg glavice.
    Nakon svog posta pročitah unazad što su mame pisale i malo se umirila, na kraju krajeva ni moj gin nije bio zabrinut nit je digao frku oko težine,
    tako da odlučih se opustiti i mirovati kako je rekao, ne živcirati se pa ćemo vidjeti za 3 tjedna.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj arwenzg prvotno napisa Vidi poruku

Mislim da se ne trebaš brinuti jer po težini bebe po tjednima za 28 tjedan su sljedeći podaci:
    28 tjedana
    37,6 cm
    1005 grama

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo kilaže od prekjučer-28+3-1500g.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nama je procjena sa 34+4 bila 2400 a rodila se je s 37+1 sa 2800

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moja bebica je na 31+3 težila 1700 g. Danas smo 33+1 i nadam se da smo još malo dobili na kilaži. Dr je rekoa kada naguramo na 2800 g idemo na carski rez, znači dobit ćemo neku manju bebicu.

Elluna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj bambus99 prvotno napisa Vidi poruku
    elluna, i meni je moj ginekolog spomenuo, ako beban nastavi ovako napedovati, da bi mogla na carski rez. kako vidim tu smo koji dan razlike u trudnoci....pa... nikad se ne zna. ja nebi volila carski, vise bi volila prirpdno,i carskog me je malko strah.....
    Meni su sad rekli da na slijedećem pregledu (u pon) tražim da mi izmjere zdjelicu,
    pa da mi odmah kažu kolike su šanse da ću morat na carski.
    Ja bi isto više voljela prirodno, ako je moguće,
    ali bi isto tako rađe odmah carski ako se mora, a ne nakon 50 dana porođajnih muka u rađaoni da skuže da sam trebala na carski pa da budem izrezuckana i izmrcvarena na sve strane (oprostite na slikovitom izražavanju).

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj rozalija prvotno napisa Vidi poruku
    Moja bebica je na 31+3 težila 1700 g. Danas smo 33+1 i nadam se da smo još malo dobili na kilaži. Dr je rekoa kada naguramo na 2800 g idemo na carski rez, znači dobit ćemo neku manju bebicu.
    oprosti ako si već negdje pisala jer ovdje sam off t, ali zašto ideš na carski s 2800 g, a ne čeka se termin ?

Mi danas 30+1 i imamo 1523 g. Piše da je to za 29+6, ali i piše +/-382 g. Mjere izbacuje ultrazvuk tako da mislim da se stvarno ne treba opterećivati kilažom.

Meni je važno da donesem bar do 38 tj. pa koliko teži da teži.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

drage curke, ja sam se naučila ne opterećivati težinom jer dr kaže svaki put (barem do sada) da je sve po školski. prije sam supoređivala podatke s UZV-a s tablicama težina na internetu, no i dr mi je potvrdila da se jedna od druge jako razlikuju (usporedite npr one od dr Harni i one s Ringeraje).
    dok dr kaže da je sve ok, mislim da ne treba dizati paniku.
    a osim toga, kako je netko već gore spomenuo, bitan je opseg glave, za porođaj jelte...

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Mimek prvotno napisa Vidi poruku
    oprosti ako si već negdje pisala jer ovdje sam off t, ali zašto ideš na carski s 2800 g, a ne čeka se termin ?

Mi danas 30+1 i imamo 1523 g. Piše da je to za 29+6, ali i piše +/-382 g. Mjere izbacuje ultrazvuk tako da mislim da se stvarno ne treba opterećivati kilažom.

Meni je važno da donesem bar do 38 tj. pa koliko teži da teži.
    Hej draga moja
    Mi idemo na carski iz razloga što sam ja imala na početku trudnoće ogroman hematom, dugo ležanje a sada sam trenutno i na gragminu od 2500 IU jer mi je otkriven PAI 5G/5G-homozigot i visoki su mi d-dimeri pa mi je dr Radončić preporučio fragmin.
    I mi ćemo pokušati dogurati bar do kraja 37 tjedna ili početka 38 tjedna a to ti je ako računaš da bebica napreduje nekih 150 g po tjednu u našem slučaju bi mogla težiti početkom 38 tjedna oko 2800-2900 g, a kada bi izgurali do temina bila bi to bebica teška oko 3200-3300 g u svakom sluaju neka mala bebica. Moj ginekolog kaže bitno je da pregura 2500 g, jer tada neće u inkubator, ostalo je ok, stiće ona velike bebice sa kilažom. Kažu da te male bebice inače poslije poroda brže napreduju nego veće bebice.

Sutra imamo pregled pa se javim sa novim mjerama.

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

rozi želim ti da što duže ostanete skupa

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj majaa27 prvotno napisa Vidi poruku
    25+5, naša mala princeza je teška 1020 grama )
    ovako i ja slično danas 25+5 naša princeza procijenjena na 1000g

Elluna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Stalno u zadnje vrijeme slušam kako su fulali po pola kile u težini bebe
    Pa i nije to tako malo na tako malog bebija.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Mimek prvotno napisa Vidi poruku
    rozi želim ti da što duže ostanete skupa
    Hvala ti draga moja, i ja tebi želim isto i da sve prođe superrrrrrrrr.

Izvješće sa današnje kontrole na 33+4 teški smo 2400 g znači od zadnjeg pregleda prije dva tjedna smo napredovali čak 700 g, ova moja mala cura sve mami pojede.
    Dr je danas rekoa ako sve bude išlo po planu čekamo 38 tjedna i tada radimo craski rez, znači još nekih mjesec dana i stiže naša mala cura. Sada sam tek svijesna da se trenutak upoznavanja bliži, i drage moje tako sam uzbuđena.

arwenzg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Wow, 700 g u dva tjedna, super curke!!! Baš mi je drago!! Nadam se da ću ovako ugodno iznenađenje imati i ja za 2 tj

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam danas bila na pregledu. i teski smo 2900

Stranica 7 od 27 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •