Upravo bila na uzv,danas 33 +1 2600g![]()
32 tt 1767g
Jel vam se to cini malo?
Doktor veli da je taman, al vidim da Shaniin deckec koji je stariji samo tjedan dana nas siba za skoro kilu.
Idnom, meni je dr.rekao da je njegova tezina normalna za 33-34 tt . Trudnoca mi je sad u bolnici umanjena za tjedan,tak da ni ja bas ne kuzim, ne brini bude dobio,moja srecica je dobio cca 4oog za tjedan dana
Hvala ti Shania!
Mene najvise zbunjuje da je i 1700 i 2600g OK za priblizno istu gest. dob. Ali daj Boze da je tako! Mene u zadnje vrijeme pocela prati neka paranoja pa mozda zato bezveze sad panicarim.
Ja sam si prije pregleda (isto na Sv. Duhu) danas utuvila u glavu da ce mi reci da ima barem 2kg pa sam valjda zato ostala paf.
Ma to je sve ionako otprilike, ne bih se bas previse brinula oko tih procjena.
Nama su danas prvi put procjenjivali tezinu i to tako sto je mjeren opseg trbusne supljine, a onda je H-kako-se-vec-zove program izracunao da je beba teska 570 grama (22+5).
Da, na temelju opsega trbusne supljine dobe pribliznu tezinu.
Jedan doktor mi je objasnio da je to mjerenje opsega dosta upitno jer beba u tom trenutku moze popiti plodnu vodu i trbuscic se poveca za par milimetara i to automatski utjece na izracun tezine pa se zato uvijek uzima +/- 300 grama.
Moj je s 33 tjedna imao procjenu 1850. Jednom doktoru je to bilo malo, a drugom super.
Na kraju je bebac u zadnja dva tjedna nabio najvise i rodio se u terminu s 3150gr.
Procjena tezine se racuna ne samo po opsegu trbuha vec se u obzir uzimaju i druge vrijednosti (duljina bederene kosti).
Uglavnom, procjena kao procjena - cesto je kriva. Mislim da je vaznije da beba raste i napreduje.
Hvala ti na odgovoru! Svjesna sam da su to sve procjene i ne ocekujem malog giganta, ali ono sto kazes najbitnije da napreduje. Mene je zaprepastilo da su kod tako male djece vec takve razlike pa sam se pocela pitati jel nesto ne stima, dal ne jedem dovoljno i sl. Nadam se da ce biti ok i da ce natuci jos 1-1,5 kg do poroda.
Ma uvijek ces se pitati nesto... Uvijek ce biti briganja i to je normalno.
Moj je bio mrvica u stomku i takav je i dan danas. Ima 2 godine a prestizu ga bebe od 9 mj po tezini...
U trudnoci mi je jednom bio dijagnosticiran i zastoj i u rastu ploda (3 tjedna bez napredovanja), a nakraju bilo da su nesto krivo izmjerili ta 3 tjedna ranije...
a moj je u stomaku stalno bio napredniji od prosjeka, procijenjen i rodjen sa 4200, a danas sa 2 god ima 11,5 kg, i pravi je mrsavko...
cura mi je nedavno po procjeni na uzv bila 4,5 kg i tako se i rodila, u par grama tacno. porod prosao super, bez i jednog konca, tako da se mame ne brinite ako su bebe krupne nema tu pravila- samnom se porodila zena cije je beba bila 2700 pa su je sili i sili....
Cure, ne bedirajte se i ne uzimajte te procjene zdravo za gotovo.
Mog su mališu tjedan dana prije poroda procjenili na 2600, a rodio se sa 4050. Kilu i pol nije mogao dobiti u tjedan dana kako god okreneš. A da stvar bude bolja procjenu je radio jedan naš ugledni liječnik koji slovi za stručnjaka u području UZV, tako da...
Bila danas na pregledu, 32+3, curka ima 2100 gr.
36+6 =2500 g
i iznapadaše me jučer u TA da je to zastoj,k da je (opet) hipotrof.
i sad ja imjam grižnju savjesti.
a ne mogu ništa, znam,. ali su me tako gledale, da sam se osjetila onak... jadna.
malđi je isto bio mala beba, rodio se sa 2560. ko da sam ja tako htjela.
ma nije to briga, nego baš jad. na kraju krajeva, moj hipotrof je u prvih mjesec dana dobio dvije kile i eno ga , zdrav i velik 6godišnhjak. ali oni tako postave stvari da te ubiju u pojam. ali hvala na ohrabrenju.![]()
Meni je s 33+6 curka bila 2550. Od pocetka je malo veca,ali kako sam sad u bolnici do poroda,stavili me na inzulin(gestac.dijabetes) da kao malo uspore ra
st bebe :shock:!!! Ne kuzim zasto to kad je ona od pocetka veca, nije da je sad naglo dobila...
P.s. sad sam 34+6, sutra 35tt.
33+6 dana moja mrva imala 2400g. Kaže doktor bit će velika beba, doći će do 4kg ako ne i preko, ja se prepala, a sad ovdje čitam pa ima bebušina koje su i teže od moje. Po vašem iskustvu, koliko fale doktori, 10%/20% gore ili dolje?
cure moje pa moja beba je mrvica i sad sam u brizi..
u petak bila na sd na uvz i dok. ni zucnula ništa nije o težini na moje pitanje o težini samo je odgovorila to sad nije bitno ali ima oko 1kg. trudna sam 28+5 i napisala mi je sl.dimenzije BPD 74 FEMUR 52 ABD 221. pa vas molim mjere vaših beba u tom tt ako ih imate
Jučer 41 plus 3, beba oko 3700 g. Odjednom nije više tako mala, ali ja sam svejedno skeptična oko tih procjena.![]()
evo moje mjere sa točno 28+5 su bile BPD 78, FL 55, AC 247, procjena težine je bila oko 1400 g
Posljednje uređivanje od S2000 : 27.08.2012. at 12:58
Ah te procjene..
27.7. moj bebač je procjenjen 3400-3500, na Veliku Gospu kaže dr. isto tako. 19.08. procjena 4100, a par sati poslije tog UZV-a rodio se "mali" od 4590 gr.
sad nešto malo gledam današnji nalaz i šokiram se, BPD 94mm!!?!?pa to je po tablici za 39 tjedan, a mi tek 35+4 danas!doktorica nije nista rekla, valjda je sve ok :/
Ja sam malo u brizi,naime u 27+2 beba na uzv 1500-1700 g,i piše na mjerama da su odgovarale 30-31 tt.
Danas nakon 6 tjedana 33+4 težina 2000-2200,meni je to jako malo rasta u 6 tjedana.Ovo mi je treća trudnoća,prva beba 4320g,druga 5200g.Neznam,stalnop razmišljam jel su ovo mali grami u porastu za 6 tjedana!???
Nitenaja, i ja sam u slicnoj situaciji - ali mislim da je mozda onaj prethodni uzv pogrijesio...jer 660 gr za 6 tjedana je malo...
a opet, cini mi se da posto je tezina moje bebe a i tvoje bebe prosijecna, nemamo se zasto brinuti![]()
Mozda je prvi uzv pokazao malo vise, a drugi uzv malo manje - i otud tako mala razlika...
Vjerujem da ce na sljedecem pregledu sve biti skolski.
Jel dr ista to komentirao?
Nije ništa komentirao,ma jedva da me je pregledao uzv nakon 6 tjedana,on bi nakon 9 tjedana,a ja u 3.tromjesječu.Još sam ga hvalila neki dan tu na forumu.
Možda nebi bilo loše da odem u Petrovu,tamo ću roditi,ili da pričekam dva tjedna??
To su samo procjene težine, ne treba se strogo držati tih brojki.
31+6 TT procjena 1700g, dr.kaze u granicama, gledajuci vase mjere mi smo maleni![]()