Ima li tko tamo upisano dijete? Ne znam imam li krivi broj telefona ali kad god ih zovem, ne javljaju se.
Ima li tko tamo upisano dijete? Ne znam imam li krivi broj telefona ali kad god ih zovem, ne javljaju se.
vjerojatno imašMrvna prvotno napisa
ajd potražit ću ti ga
Ako si mislila na onaj u Rakovici, mislim da je to Neven, sad mi se pobrkalo, al mislim da je to taj koji se zvao Suncokret. U svakom slučaju je waldorfski![]()
DV Waldorfski "Neven"
Eugena Kvaternika 15
M.Rakovica
10 430 Samobor
3326 989
inače imaš još jedan privatni nedaleko
DV "Potočić"
Samoborska cesta 214
10 436 Rakov potok
6586 066
Ako ti slučajno prvi broj nije dobar, nazovi drugi, oni su meni prošli put dali ispravnu informaciju za prvi (ravnateljice se poznaju)
Rakov potok? Zar to nije na staroj Karlovačkoj? :?
vrtic je od prosle godine bio suncokret, sada je neven.
moj sin je upisan u taj vrtic.
Lu, kako si zadovoljna?
Ja sam jako, jako zadovoljna vrticem. Oni imaju svoj specifican nacin rada ali ako razmisljas o waldorfskom vrticu sa tom si pedagogijom sigurno vec upoznata.
Uglavnom, tamo vlada vrlo obiteljska atmosfera, roditelji su dobrodosli da sudjeluju na svaki nacin, znaci kad su te zajednicke aktivnosti mozes uvijek volontirati, moguce je ici na hospitaciju i sl. U toku godine se organiziraju zgodna predavanja koja su popodne u vrticu i besplatna su.
Trenutno ima 3 odgojiteljice i kuharica, a oko nove godine dolazi jos jedna teta koja je trenutno na porodiljnom.
Grupa je samo jedna, ima upisanih 24 ili 26 (ne mogu se tocno sjetiti) djece.
Prostor je prekrasan, imaju vani divan vrt.
Vrtic inace preko ljeta ne radi, to je dosta bitno za znati onima koji se ne mogu snaci za cuvanje u tom periodu.
Prehrana je vegetarijanska (makrobioticka rekla bih, ali povremeni nesto mlijecno zaluta na jelovnik, vrlo rijetko) i uglavnom iz organskog uzgoje. Hrana je preukusna.
Ma ja sam zapravo vrlo zadovoljna pa da sad tu ne nabrajam hvalospjeveako te nesto konkretno zanima pitaj.
Ono sto je meni najvaznije jest to da se s njima moze sve dogovoriti i vlada vrlo obiteljska atmosfera.
Bio je neki dan članak na dvije strane o tom vrtiću.
Ne znae da je to m...mm kaže da je to preekstremno za nas. Mislim, mi jedemo meso, ne izrađujemo s djecom igrače, djeca gledaju tv, igraju igrice itd....ništa ekstremno, ali da...rade sve to.
Bila sam sretna što živim u Samoboru gdje ima privatnih DV, ali sada ispada da ima ovaj, pa onda kod časnih sestara i dva u privatnim kućama (to mi se ne sviđa).
Mislim da je i Izvor poluprivatni.misliteljica prvotno napisa
gdje je bio clanak?misliteljica prvotno napisa
Bio je u jutarnjem, mislim proslu subotu 03.10.2009.
evo link na članak
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2009,10,5,,178518.jl
moje dijete na fotkama![]()
i moj sin gleda crtice, tesko se moze reci da s njim izradjujem igracek, osim povremenih napadaja kreativnosti, a on i njegov tata su mesojedi samo takvi.
to sto pojede jedan obrok dnevno pun povrca mu moze biti samo od koristi.
ionako za veceru pojede meso.
bitno je da se covjek nacelno slaze sa stavovima vrtica.
ali ionako je lista cekanja jako velika :/
Cak stovise, Izvor ce se potpuno privatizirati, prosiriti i naravno, poskupiti.Mrvna prvotno napisa
A ptvara se jos jedan privatni vrtic u Samoboru (barem mislim da je privatni) zasad ga jos namjestaju kolko sam shvatila ali mislim da ce skoro u "pogon".
Otkid ova info ? izvor će uskoro opet skroz pod gradske jasle, a ovaj novi što se otvara je podružnica Grigora Viteza i isto je gradskikoksy prvotno napisa
gdje u samoboru se otvara novi vrtić?
I mene zanima, dajte info, brzo brzo! Joj, kako bi bilo divno da se otvori neki novi gradski :sklaparukeimolise:
Na ulazu u Samobor, u naselju Gundulić, pokraj Škvorca
tnx
koliko su meni rekli u izvorovoj podruznici u kladju ima mjesta.
tiwin sin ide tamo i ona je zadovoljna.
branka info je iz samog Izvora, i to je stvarno puzdan izvor, doduse to sam cula prije cca godinu dana ali eto, to mi je zadnja infomacija.
A ovo za novi vrtic nism znala, pretpostavila sam da ce biti privatni. Ako je gradski, jos bolje. Meni bi bio 100m od kuce al mislim da ipak necu selit klinca iz Grigora.
moje dijete ide u Izvor u Kladju i ja nemam nikakvih informacija da će vrtić privatizirati
prošle godine na uvodnom roditeljskom ravnateljica je govorila o tome da će se vrtić proširivati i to onaj centralni u Mlinskoj i u Bregani ali nije bilo govora o privatizaciji i poskupljenju
a i o tome da ima mjesta u Kladju-pa ne bi rekla baš, imaju tri grupe po trideset djece tako da mislim da mjesta baš i nema
Svašta oni kažu..... ovaj u Bregani je već trebao biti nadograđen ali neće do sljedećeg rujna![]()
Ja sam jutros bila kod časnih za DV Cvjetnjak.
Ima neko iskustva s njima? Meni se vrtić čini zbilja ok?
Da se nadovežem na temu
Napokon da netko ima pozitivan stav o waldorfskom inače s kim da razgovaram ima pojma ili ne, samo losi komentari.Dosta odgakateljica ima negativan stav prema njihovoj pedagogiji.Mi smo Nou upisali u Rijeci u W. Noa nije vege,gleda crtane i koliko sam skužila od njih 15 svi to rade ..bar gledaju crtane
Velika pozitivnost je što tamo NEMA crtana što u mnogim privatnih vrtićima ima,idu na izlete ,prate godišnja doba,blagdane i za sve te događaje sami izrađuju nešto pogodno i mi roditelji s njima .
Sami rade svoja peciva,lutkice-koliko to mogu male rukice.To sve jako zanimljivo izgleda.
Ja sam za sad oduševljena iako tek krećemo u 1 mj.
Sve ovo napisano je zasnovano na roditeljskim i par puta je Noa bio s nama da vidimo njihov dnevni ritam.
Još jednu stvar napominjem kao super je to što su tamo djeca raznih govornih područja ,neki imaju zdravstvenih problema i svi oni tamo super funkcioniraju zajedno
I da sve to izgleda kao jedna velika obitelj
da ne otvaram novu temu postaviti ću pitanje ovdje iako se ne radi o waldorfskom vrtiću
pitanje je za mame čija djeca idu u vrtić Bogumila Tonija
zanima me koliko plaćate vrtić
naime moje djete ide u Izvor i mi plaćamo 690 kn mjesečno pa me zanima usporedbe radi
nešto si pobrkala, ne postoji vrtić pod tim imenom, misliš na Grigor vitez?mama2 prvotno napisa
joj oprosti, da mislila sam na Grigor Vitez
škola mi je bila nešto u glavi pa sam automatski napisala Bogumil Toni
Joj, čitam ovaj link za Waldorfski vrtić u Samoboru, to tako super zvuči... to je vrtić i odgoj po mojoj mjeri, tako bi rado da i moja curica ide u takav vrtić. Jel zna netko, koliko je duga lista čekanja u Samoboru? I sa koliko godina se može krenuti u taj vrtić, s 2 ili 3 godine?
mama2 mi smo jos jaslicari i placamo 450 kn. Mislim da je i za vrtic ista cijena.
hvala koksy
lijepo nas Izvor dere
mislim vrtić je stvarno ok i ja sam zadovoljna u globalu sa svim ali da su dosta skuplji od Grigora Viteza-jesu
I ja sam s Grigor Vitez zadovoljna, ne znam po cemu bi Izvor bio bolji, mozda jedino po puno vecem parku oko vrtica. Koji, po meni, nije nista bolji jer navecer malo veci klinci tamo piju i stajaznam sta sve ne rade pa maleni svasta nalaze po travi.
Sve ostalo je isto, jedino sto Izvor ima psihologa a G.V. "samo" logopeda.
moj je sin u Izvorovoj podružnici u Kladju i meni to odgovara zbog toga što mi je 5 minuta hoda od doma a s obzirom da nemam svaki dan auto na raspolaganju to mi znači sve
i ok mi je što je to mali područni vrtić s tri skupine pa je atmosfera zbilja super, jedino mi se ne sviđa cijena ali što je tu je
izvor je skuplji i zato što je poluprivatni
A odnedavno ima i logopeda![]()
Ima li itko kakvih svježijih informacija o ovom vrtiću?
Koliko se čeka mjesto? Cijena?
Meni malena sad ima 10 mjeseci pa neznam kad bi bilo vrijeme da ju prijavim. Od koliko starosti u primaju djecu u Wadorfski vrtić?
Ako ju uspijem upisati za godinu do godinu i pol - idealno...
info od ovog proljeća-upisi su u proljeće.cijena mislim 1500 kuna ako si u samoborskoj županiji,2500 ako si od drugdje.imali su tada veliku listu čekanja.mislim da su primali od 2.5 ili 3.možda se to promijenilo.uglavnom,da nam nije daleko,ipak predaleko,išao bi ziher u taj.
Da malo osviježim...ima li tko friška iskustva o vrtiću..?
I ja..u procesu sam razmišljanja o vrtiću u Samoboru - imate li kakvih vijesti o novim kapacitetima (Samoborski vrtovi sunca?)
i da...ima li netko iskustvo s vrtićem u Bregani?
inače sam jako jako izbirljiva sto se tice vrtica, fakat mi je to jako bitno
i u samoboru mi se najvise svidio Izvor u Mlinskoj. srećom sam tamo uspjela upisati dijete - i prezadovoljne smo i ona i ja.
vrtic je stvarno pregenijalan, bave se djecom po principa koje i sama prakticiram i u koje vjerujem, rade prekrasne stvari s djecom
(samo mala crtica, jesenas u vrijeme prilagodbe, kad je svima najteze u vrticu, svaki dan je djeci u dvoriste dolazila jedna sumska zivotinja /zapravo jedna maskirana teta/ i pricala s njima i igrala se. a kad su se sve zivotinje izredale, imali su jesensku svecanost, dosle su sve zivotinje, izvele predstavu, a onda su se na dvoristu pekli i jeli kesteni i krumpiri)
I mene zanimaju samoborski vrtici. Ovako, "Izvor", kakvu hranu ima? Da li je BIO? Na primjer, meni je to jako bitno, recimo nikada ne bi Aleksu dala hrenovke!
Takoder, ima li friskih mama iz Waldofrskog vrtica?
Kako ste zadovoljne?
Je li sve po starom- dobro?
Koja je cijena sad? Koliko se dugo ceka?
Od kada dijecu upisuju, koje starosne dobi?
Mi cemo u prvom mjesecu u obilaske vrtica tamo, mogla bi dakle jos i u Izvor...
Al velim, meni je san W. vrtic...
mislim da niti u jednom gradskom vrtiću u hrvatskoj nemaš bio/eko prehranu. to eventualno možeš naći u nekom privatnom waldorfskom.
ali isto tako većina ih više nema hrenovke, paštete i slično (u izvoru ih također nema).
ne znam jesi li ova ostala pitanja postavila za waldorfski ili za sve vrtiće?
također, moram naglasiti da ja pričam o objektu u mlinskoj, tamo je jedna posebna atmosfera, a ima i najljepše dvorište u samoboru![]()
Zanima me i za tvoj kojeg spominjes i za w.vrtic....
Pitanja su bila bas za w.vrtic..
cijena je 580 kuna mjesečno
objekt u mlinskoj upisuje djecu od dvije godine nadalje
a čeka se na red dugo (ljudi obično prijave klince čim se rode u nadi da će upasti s 2 ili 3 godine - mi smo najmlađeg prijavili u svibnju 2012, a nadamo se da će krenuti u rujnu 2013. u nadi je spas![]()
Samo da javim zainteresiranim roditeljima da Waldorfski vrtić "Neven" u Samoboru organizira zgodan događaj na koji su svi pozvani:
03.05.2014.g. od 9-13 sati
kod muzeja grada Samobora - Vugrinščak,
"IGRAJMO SE ZABORAVLJENIH IGARA",
u organizaciji Waldorfskog dječjeg vrtića Neven
Također, 10.05. imaju DAN OTVORENIH VRATA pa navratite, pitajte, saznajte i podružite se![]()