Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Smije li jezični program u vrtiću samo tako poskupjeti?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Smije li jezični program u vrtiću samo tako poskupjeti?

Dakle dijete mi ide u državni vrtić u Zg, s obzirom da je riječ o jezičnoj grupi sa svakodnevnim programom na stranom jeziku plaćali smo ga 800
    kn. Od toga 400 kn gradu, a 400 vrtiću za jezični program.

Ove godine normalno je krenuo 1.9., o promjeni cijene ni riječi, da bi danas, dakle 22 dana nakon što je krenuo, dobila uplatnicu na 500 kn umjesto na 400 kao i dosadašnjih godina. Niti smo obaviješteni da će se cijena mijenjati niti nas je netko na to upozorio prije nego smo počeli koristiti uslugu (dakle 1.9.). Teta navodno ništa nije znala.

Napominjem da se kvaliteta usluge nije mijenjala, tete su iste kao i prošle godine, vrtić dakle nije nićim najavio niti opravdao dizanje cijena.
    Sad nam ostaje - plati ili prebaci dijete u drugu grupu što ne vjerujem da ću napraviti.

Zanima me da li se po tom pitanju može nešto napraviti. Da li mogu odbiti platiti tih 100 kn više temeljem toga što sam počela koristiti uslugu a da me nitko nije obavijestio o višoj cijeni?
    Ima li smisla pisati žalbu? Može li se vrtić tako samovoljno postaviti u određivanju cijena ili ipak postoje neki kriteriji tj. standardi, zna li se koliko jezični program zapravo košta? Riječ je o državnom vrtiću.
    Problem je time veći što mi drugo dijete ove godine nisu primili u taj vrtić nego ide u skroz drugi, dakle za nju ne ostvarujem onaj popust koji se ostvaruje za drugo dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

isuse, sve poskupljuje. za par mjeseci nećemo imati za kavu, prestrašno!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj mali ide također u grupu s cjelodnevnim engleskim programom (DV Iskrica), ali mm još nije donio nikakvu uplatnicu. Baš me zanima je li ima kakvih promjena, nama ih sigurno nitko nije najavio. Javim se kad vidim uplatnicu.
    Međutim, dobili smo ponudu da ga uključimo u 'Cjeloviti program poticanja razvoja u godini pred školu', uz to smo dobili par brošurica koje se najviše bave dječjim pravima i nasiljem (u obitelji, u školi...). Morat ću zvati za objašnjenje, nije mi jasno što bi on to za dodatnih 150 Kn mjesečno mogao dobiti, a da to već nije obuhvaćeno njihovom redovnom pripremom predškolaca za školu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas svake jeseni cijena jezičnog programa naraste za 50 kn
    a sve ostaje isto

također, naplatili nam jezik i u vrijeme kad ga uopce nisu imali (bolovanja teta, spojene grupe...) - e to sam odbila platiti i gotovo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Smije li jezični program u vrtiću samo tako poskupjeti?

Citiraj Snulko prvotno napisa
    Problem je time veći što mi drugo dijete ove godine nisu primili u taj vrtić nego ide u skroz drugi, dakle za nju ne ostvarujem onaj popust koji se ostvaruje za drugo dijete.
    Ako je i prvo i drugo dijete u državnom zagrebačkom vrtiću, trebala bi na starije imati popust od 100 kn za normalno odvijanje vrtića.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snulko,

pogledaj što piše u ugovoru koji si zaključila sa vrtićem.
    Pretpostavljam da nešto piše o načinu promjene cijene odnosno uvjetima za to.

No, ako se ne piše ništa, (pa taman da i piše) smatram da je u redu da vrtić /ministarstvo /organizator /izvoditelj /tkogod kreira cijenu obavijestio korisnika da će se za razdoblje koje počinje sa xy mjesecom promijeniti cijena usluge te će iznositi toliko i toliko.

Ne samo da je to u redu... već smatram da je i nužno. To što je netko odlučio koristiti neku uslugu kroz duže razdoblje ne znači da će samo tako pristajati na neobjašnjene promjene cijena.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U ugovoru cijena ne piše, dosta je općenit i neodređen naravno u njihovu korist, pa tako piše samo da je 'ugovorena cijena minimalna cijena na temelju saznanja o predviđenim troškovima, a u slučaju njihove značajnije promjene tijekom godine može doći do korekcije cijene'.
    Naravno da mi o tom navodnom povećanju troškova nismo obaviješteni.

U međuvremenu, tj. danas ujutro sam vidjela na oglasnoj ploči ispred grupe obavijest o promjeni cijene te ispriku što javljaju sa zakašnjenjem.
    Ne vjerujem da mogu nešto napraviti, ali da je to svakako neprofesionalno i bahato s njihove strane, svakako stoji. No s obzirom na neke prijašnje gafove ravnateljice ne čudim se. Nadam se samo da ćemo ovu godinu izgurati po toj cijeni tj. da je više neće mijenjati.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mm se upravo vratio s roditeljskog sastanka u vrtiću i donio je ugovor za jezični program: cijena je ista kao do sad, 400 Kn.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo taj isti program plaćali 300 kn. Ne znam kako je od 1.9. jer je školarac.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod nas je ove godine 100 kn skuplje, ali mi smo placali 250 kn. sad je 350, dakle ukupno 750 kn.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, da. nas su lani obavijestili da ce od jeseni poskupjeti i trazili da potpisemo zelimo li i dalje da dijete ide u taj program.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh sad ste me malo preplasili s tim poskupljenjima. moja je od ove godine krenula u jezicni program i placamo 400 kuna (+ 400 redovna cijena, znaci ukupno 800 kuna). znaci da slijedece godine mogu ocekivati i vise...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •