-
Nece kakati na tutu ili WC
Ovako kao sto naslov kaze, meni Luka nece kakati na tutu niti na wc.
Sa piskenjem nema problema i trazi sam, i ide na wc ne na tutu.
ALi kakanje nikako.uvijek se skriva, i ja mu kazem evo ko sad ajde na tutu, ali nista ne napravi.Doslo je do toga da ceka popodnevnu pelenu pa onda, to jos nismo izbacili.
Vec sa sve pokusali i na fini nacin i vikati ali nista.Cak smo i bacali zajedno u wc, i prali gacice zajedno,kao to je bljak ali nece i nece.
U cemu je stvar, dali da to tak ostavim, jel to neki problem u pitanju???
Da pustim da ide svoim tokom ili sta?Inace smo se odvikli pelena jos prije 3mjeseca.
-
Moje je skromno mišljenje da nema problema, jer je i moj N to radio. Svi su se iščuđavali, pa kako to , pa kad će, pa kakva je to mama 8) ...
A ja totalno cool, mislim si do škole će naučiti. I samo je odjednom došlo samo,kaže on meni:" daj tutu". Nemoj da dijete primijeti kako se uzrujavaš oko toga, davat će tome veću pažnju što može imati kontraefekt.
-
i moja je upravo tako radila i onda sam je poslije ručka počela stavljati na tutu i davati joj u ruku neku knjigicu da tako malo odsjedi 10-tak minuta, i par dana ništa nije bilo i onda je jedan dan samo počela kakati i sad uvijek traži sama.
Mislim da je to sasvim normalno i da se ne trebaš brinuti.
-
Več je bila ista tema nedavno. To je normalna pojava, nekoj djeci obično treba malo duže da savladaju kakanje. Tak je i moj, pa je zadržavao stolicu, ...
Po meni je najbitnije uopće tome ne pridavati pažnju, mi smo sad došli do toga da kaka svaki dan, dakle veliki napredak. E sad čak i sam kaže da treba kakati, dakle počeo je i kakati na WC, :D , a ako se ne pokakata taj dan do kupanja, onda lijepo kad se okupa stane u kadu i pokaka se, pa izađe van. (Na sreću kakač je normalno formiran, pa nemamo "bljeksavu kakač situaciju" u kadi).
Meni je zasad taj napredak ok, dakle nismo uopće oko toga dramili niti nagovarali (naravno dramila sam ja u sebi i na samo, ali ne pred djetetom). Svaki dan kad piša na WC - u barem mu jednom tokom dana predložim da i "stisne kakača", neke dane se odmah bez frke pokaka na WC.
Bitno mi je da ne zadržava stolicu, i da je počeo tražiti na WC, i nadam se da će uskoro svako kakanje biti na WC - u.
-
Osoblje foruma
Evo, možete ovdje nastaviti s istom temom (da se ne dupliraju)
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=68494
ovo ključam.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma