Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Peče ju dok piški

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Peče ju dok piški

D. mi se povremeno zna požaliti da je 'buba koka', a jučer navečer je doslovno vrištala dok je piškila; peče ju.
    Dosta je crvena iznutra. Nije pila antibiotik već nekoliko mjeseci. Kad je perem, perem samo s vodom, bez sapuna, jer je inače peče.
    Uvjerena da je to stvar za dermatologa (crvena koža), ujutro zovem pedijatricu da mi da uputnicu. Ona veli da to nije za dermatologa, već da je u pitanju urin i da prvo dođem kod nje da je pogleda, pa ćemo onda dalje.
    Kaj bi moglo biti s urinom? Prekiseli ili? Šta nam je činiti: nositi uzorak urina u laboratorij?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ili ima bakterije u urinu, ili ima gljivice. Napravite obavezno urinokulturu, a vjerojatno možete mazati Plimicolom na preporuku pedijatra.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

daj odmah Cranactin kapi, jaču dozu
    možeš i čaj, najbolje od brusnice
    neka puno pije
    ako imaš neki probiotik koji inače koristiš možeš joj isprati pišicu s tim (mi smo tako upotrijebili VIP probiotik premium, onaj u prahu)
    i obavezno napravi pretrage urina i urinokulture!

mi svi s djecom koja su sklona uroinfektima i koja imaju reflux idemo ovdje http://www.poliklinika-helena.hr/ i super smo zadovoljni (blagi su prema malim pacijentima)

nadam se da nije ništa strašno

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma i ja se nadam. Nisam to dosad tak doživljavala, mislim si možda je nismo dobro oprali, pa zato bolucka, al' jučer je fakat vrištala.
    Bila sam uvjerena da je stvar za dermatologa (ja danas idem zbog sebe, pa mislila i malenu povesti). A kad ono, ispada da je crvena kožica posljedica nečeg.
    Najradije bih da danas popodne mogu sve skupa obaviti.
    Probat ću i Sabola nazvati da pitam kak je kod njih.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

u Heleni te prime odmah ako je hitno, mislim, prime te da joj uzmu urin

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I moja preporuka je za Helenu, ako je crveno dolje i ako pece - velika je sansa, na zalost, da je rijec o urinoinfektu. Treba odmah napraviti obicni urin i UK, a bilo bi dobro i da je dr. pogleda. Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala za savjete. Zvala sam i Sabola (bili smo kod njih već prije, pa su mi poznati).
    Rekli da donesemo uzorak urina (srednji mlaz), oni šalju u laboratorij, i za dva - tri dana nalaz je gotov.
    Maxi - Sabol mi je bliže doma nego Helena (to mi je drugi kraj grada), ali hvala za info.
    Kak sam bedasta: a ja mislila da je to stvar samo za dermatologa .

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prema vašim preporukama, rezervirala Helenu danas popodne.
    Nadam se da će sve biti OK i da će se uzrok ubrzo naći.
    Puno hvala za savjete.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Poznajem i Sabolovu kliniku i Helenu (na zalost). Sabolu bih isla za sva pitanja oko motorike, UZV mozga i sl., ali za urinarne stvari stvarno nema do Helene.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ako peče dok piški nema kaj biti nego urinoinfekt. Znam jer imam problema s tim od svoje pete godine.
    Kaj vam je to Sabol i Helena? Neke klinike?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, privatne poliklinike u Zg. Kod Sabola smo redovito išli dok su bili manji na vježbice, na UZV-ove mozga i tak. Oni su super za neurološke robleme.
    Jučer sam bila u Heleni i baš mi je drago da smo otišli. Prvo ju je dr. pogledao, rekao je da nije tako strašno. Onda se morala popiškiti, ali nikako nije mogla od straha, jer ju peče dok piški. Na kraju su joj kateterom izvukli mokraću van (bilo je jako puno, oko 2 dl). Rekla je sestra da je dobro da smo došli, jer bi najvjerojatnije završili na hitnoj, jer bi D. zadržavala urin, pa bi joj ga tamo morali izvlačiti van.
    Uglavnom, urin izgleda OK, nema leukocita, čekamo još nalaz urinokulture, pa ćemo vidjeti.
    Eto, stvarno sam sretna da smo otišli.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da, tak je od moje prijateljice kćer završila u bolnici- skoro cjeli dan nije mogla mokriti jer ju je peklo, pa joj se napuhao trbuh, ostavili su ju na kirurgiji, pa tekon par sati joj stavili kateter...koma, napatila se! Super ste prošli! Jel ju bolila kateterizacija?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma nije, ne boli to tak jako, više je nelagodno nego što boli. Prvo se jako plakala, a onda se čak smirila do kraja.
    Samo što se uplašila (a bogme i ja ).

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I mi imamo sličnih problema. Cca 2 dana u tjednu jako crvenilo. I tako već 2 godine. Svi nalazi urina i urinokulture SAVRŠENI! Prije mjesec dana smo u Heleni na moj zahtjev, jer mi je to nevjerojatno, napravili i bris vulve- sve u redu. Bila sam 100% sigurna da ima neku bakteriju, ali Hvala Bogu sve OK. Uopće ju ne perem dolje šamponima-obična voda, a gaćice-najobičniji pamuk bez imao elastina... Stvarno ne kužim....Dal može biti uzrok jača kiselost mokraće i sl?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pa to si odmah trebala ići kod doktora... Podhitno! A ne da je došlo u fazu da dijete plače koliko je peče, ajme! Naježih se.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

možeš joj skuhati čaja od kamilice pa nek u mlakom sjedi-smanjit će joj osjećaj pečenja

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

...jesi dobro pogledala da možda nema nekakvu ozljedu ili ojedinu...
    ...moja je prošli vikend na večer prije spavanja počela vrištat da je peče i nije se uopće htjela popiškit....kad sam joj na jedvite jade uspjela pregledat pišicu vidjela sam unutar usana s jedne strane odmah do ulaza u vaginu žarkocrvenu ojedinu, zapravo kao više porezotinu...to se uopće na prvi pogled nije moglo primjetit, morala sam dobro razmaknit usne...tada je rekla da je to popodne na igralištu pala raširenih nogu na neko kamenje...kada se to dogodilo uopće se nije žalila ni plakala...
    ...uglavnom, prali smo to rivanolom i jednom namazali garamicynom...sutra je već bilo bolje i nije više peklo...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj leonardica prvotno napisa
    I mi imamo sličnih problema. Cca 2 dana u tjednu jako crvenilo. I tako već 2 godine. Svi nalazi urina i urinokulture SAVRŠENI! Prije mjesec dana smo u Heleni na moj zahtjev, jer mi je to nevjerojatno, napravili i bris vulve- sve u redu. Bila sam 100% sigurna da ima neku bakteriju, ali Hvala Bogu sve OK. Uopće ju ne perem dolje šamponima-obična voda, a gaćice-najobičniji pamuk bez imao elastina... Stvarno ne kužim....Dal može biti uzrok jača kiselost mokraće i sl?
    pije li gazirane sokove, cedevitu?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

jel vozi bicikl? možda je nažuljaju hlače, taj problem smo mi imali pa sam ne voze više u trapericama

ja bih na tvom mjestu ipak radila kupke s kamilicom ili pranje s probiotikom, za svaki slučaj

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vozi bicikl, ali rijetko, mislim da nije od toga.
    Pišica je crvena iznutra, ali ništa dramatično: i doktor je pogledao i tako rekao.
    Od nalaza smo radili urin i UK i sve je čisto (hvala bogu!), tako da mi je srce na mjestu.
    Doktor je rekao jednom dnevno prati je u hipermanganu (rastopiti kao za kozice), i dao nam je jednu kremicu za dva puta dnevno.
    Najvažnije mi je da su nalazi u redu i da ju je dr. pogledao.

Pa to si odmah trebala ići kod doktora... Podhitno! A ne da je došlo u fazu da dijete plače koliko je peče, ajme! Naježih se.
    Pa i nisam čekala. Pedijatrica mi tad nije radila, a i htjela sam se prvo informirati na Rodi, da vidim di je najbolje.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, ni kamilica nije loša ideja, ne može škoditi.
    A kaj je probiotik, neka kupka isto? Mislim, znam za onaj koji se pije, ali što je ovo?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pije li gazirane sokove, cedevitu?
    To sam već čula da može biti od soka, kaj može? Mislim, gazirano ne pije, ali ovo drugo tu i tamo, onako, kad ja pijem dam i njoj...

...moja je prošli vikend na večer prije spavanja počela vrištat da je peče i nije se uopće htjela popiškit....kad sam joj na jedvite jade uspjela pregledat pišicu vidjela sam unutar usana s jedne strane odmah do ulaza u vaginu žarkocrvenu ojedinu, zapravo kao više porezotinu...to se uopće na prvi pogled nije moglo primjetit, morala sam dobro razmaknit usne...tada je rekla da je to popodne na igralištu pala raširenih nogu na neko kamenje...kada se to dogodilo uopće se nije žalila ni plakala...
    A, joj, mače malo, isuse kak se sve klinci neće ozlijediti :/ ...

Uopće ju ne perem dolje šamponima-obična voda, a gaćice-najobičniji pamuk bez imao elastina... Stvarno ne kužim....Dal može biti uzrok jača kiselost mokraće i sl?
    Ovak i mi. Samo s vodom i najobičnije pamučne gaćice. Prije sam ju s dječjim kupkama povremeno prala, ali sad ne da, peče je.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja starija kći je više puta imalo jako crvenilo na piši. Urin i UK bili uredni, ali vaginalni bris nije, imala je E. colli koja se još nije popela do mjehura.

Liječili je čajevima, ponekad i ABT-kom.

Mazali kantarionovo ulje, pomogne joj preko noći....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •