Vidi rezultate ankete: Lažne i polulažne komplikacije, što mislite o njima?

Glasači
108. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • u redu su mi uvijek, beba je na najvažnija

23 21.30%
  • u redu su mi ponekad, ovisi kakav posao trudnica ima

58 53.70%
  • nisu mi u redu

27 25.00%
Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 215 od 215

Tema: Lažne i polulažne komplikacije - što vi mislite?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A što onda mislite o lažnim/polulažnim njegama djeteta s poteškoćama u razvoju? Pričala sam s dvoje ljudi koji rade u komisiji i odobravaju to, oko 80% ih zapravu nema neku stvarnu dijagnozu....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa što su ti rekli, zašto ih onda odobravaju?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Romy prvotno napisa
    A što onda mislite o lažnim/polulažnim njegama djeteta s poteškoćama u razvoju? Pričala sam s dvoje ljudi koji rade u komisiji i odobravaju to, oko 80% ih zapravu nema neku stvarnu dijagnozu....
    O tome ne znam ništa iz osobnog iskustva :/ . Zar se i to dobije "lagano"?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

moje misljenje o tome - prestarasno, to je sve kaj imam za rec.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj LeiA prvotno napisa
    Citiraj Romy prvotno napisa
    O tome ne znam ništa iz osobnog iskustva :/ . Zar se i to dobije "lagano"?
    O D V R A T N O
    Mi smo za L imali mogućnost (jer zaista ima dijagnozu) no nismo jer MM ionako radi skraćeno i nije bilo potrebe.

(moguće je dobiti i "zgodnije" je od korištenja porodijskog jer je naknada veća - u biti nisam čak ni sigurna jel' ima por.naknade za drugu i treću godinu ako je prvo dijete)

Ovakvo lažiranje mi je čak i puno gore - kod trudničkog si čak možeš ponavljati da lažiraš jer je to bolje za bebu, no što si žene ponavljaju kog ovoga? Kako se uvjere da je to što rade opravdano?

Da ne ponavljam sve što sam rekla - fuj i sramota

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ljudi dođu s čistim papirima na komisiju, sad, kako su do njih došli je druga stvar i oni što rade u komisiji pogledaju papire, malo dijete i temeljem napisanih nalaza i izvješća daju mišljenje....obično se pod Dg stavi nešto što nije lako za povjeriti....npr. neka alergija....
    A druga stvar, ima u komisijama dosta liječnika koji smatraju da je djetetu bolje da ostane s majkom kući, pa bez obzira što znaju/predmnijevaju/vide da su papiri "lažni", odobre kako bi dijete bilo s mamom još neko vrijeme...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To znači da specijalisti lažiraju nalaze i to u tolikom broju? Pa zašto?
    A kako komisija zna da su nalazi lažirani, ako se radi o dg. alergije npr?
    Pa to se ne može utvrditi pregledom?

Ja sam inače mislila da se na komisije za dopust o njegu djeteta najčešće ide radi dg Dystoni sindroma i potrebe za vježbanjem, i da je to najčešći razlog za odobravanje dopusta, a ne alergije i slično.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam u prvoj trudnoci, otisla na komplikacije tj. bolovanje jer je firma u kojoj sam radila taman bila pred preseljenjem u drugi objekt i najiskrenije, nije mi uopce padalo na pamet da tamo rintam, nosim kutije, registratore i cistim, a znam da bi to radila jer nemrem sjedit i gledat kak drugi rade (ocu rec, sad nakon 10 godina vec i mogu, al onda sam jos bila mlada i naivna i misla da ti se to sto si jako vrijedan i oces pomoc svima i sve redom negdje zapisuje i racuna)

u drugoj trudnoci sam pak sjedila u uredu do 17,30 u srijedu popodne, a rodila drugi dan, u cetvtak oko 19 - dakle, nisam iskoristila cak ni onih 45 dana

i tak je to, nekom kozmickom pravdom, sve doslo na svoje

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da ljudi zaista znaju kako je to imati bolesno dijete, sjediti u bolnici i strijepiti, ne bi se tako lako pokušali ugurati u ovu skupinu.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne znam, nekako ne mogu vjerovati da bi roditelj izmišljao bolest djeteta, a još manje da bi pedijatar napisao dijagnozu koja ne postoji. :/
    Pa valjda se prilažu još neki papiri drugih specijalista, nalazi pretraga, otpusna pisma...

O.T. Icy, jel to u potpisu piše da stiže ponovo dečko?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sve je kod nas moguće - svašta će čovjek izmisliti samo da dobije pare bez da radi.

Je, opet dečko, još jedan pokazatelj koliko mene muž sluša

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Vidim da vas jako muči tko je glasao za opciju broj 1. Evo me pa bacajte kamenje.
    Razlog: lažne komplikacije potpuno podržavam kad trudnica radi posao koji je u trudnoći vrlo teško obavljati. Bio to rad u klaonici ili rad sa strankama gdje stvarno ne možeš svako malo gurati glavu u kantu, rad u vrtiću gdje često treba klince nositi ili te klinac može svom snagom lupnuti u trbuh... i da ne nabrajam dalje.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Da ljudi zaista znaju kako je to imati bolesno dijete, sjediti u bolnici i strijepiti, ne bi se tako lako pokušali ugurati u ovu skupinu.
    meni je to prestravično....

tako izazivati sudbinu...

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Naravno da ovisi o poslu - nije isto radit ko konobarica - trudna ili u mesnici - trudna ili ko ja - u uredu na toplom, ali inače sam alergična kad se bespotrebno prenemagaju trudnice i znam i ja puno takvih - čim ostanu trudne gnjave cijelu okolinu sa svojim tegobama - još da su tegobe -ok - ali u biti žele biti u centru pažnje i niš ne raditi.
    Nisam nikad išla na komplikacije - radila do kraja i blistala i uživala, nadam se da ću i sada uspjeti tako do kraja raditi i uživati.
    Da - neke trudnice uživaju i radeći.
    I niš mi nije teško. I ponosna sam na to, samo da i sada budem tako zdrava i poletna i jaka.

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •