-
muffini-molim pomoc hitno!!
radim muffine na poklon (jedna cura slavi rodjendan) i napravila sam probne..prevela sam recept iz knjige cupcakes i nije mi jasno gdje se ne podudaram..probajte otkriti sto je "lose" u receptu..naime problem je sto se muffini raspucaju po povrsini a trebali bi ostati jednolicni..mozda koristim krivo brasno :?
125 dkg maslaca pomijesati s 125 g šećera (miksati), dodati 2 srednja jaja, 4 žlice mlijeka i 125 g brašna (koristila sam glatko, T 550), dodala sam i 1/3 vrecice praska za pecivo (u originalnom receptu on nije nego nekakvo namjensko brasno koje se dize) i 1 vanilin secer (isto sam dodala umjesto prvotnog ekstrakta vanilije koji nisam nasla)
koje vi brasno koristite?
puno hvala
-
pretpostavljam da pucaju jer narastu.
jedino da peces u manjim kalupcicima,
ili da stavljas manje smese u kalup.
sad razmisljam, mislim da svi moji puknu.
i pretpostavljam da ti je pucanje problem
jer trebas naneti preliv odozgo?
mozes pukotine popuniti otopljenom cokoladom.
to je zaista divan poklon,
narocito sto iziskuje truda, vremena,
i sigurno ce pokazati da volis osobu kojoj to poklanjas.
zbog toga ne bi trebalo da se brines da ispadnu savrseni,
obradovace se prijateljica i ako su malo puknuti.
-
-
Zašto nitko ne obraća pažnju na brašno? Koristiti glatko ili oštro ogromna je razlika. Sve recepte koje ja imam za muffine bazirani su na tipovima oštrog brašna tj. brašna za kolače. Glatko brašno većinom se upotrebljava za dizana tijesta...
-
-
Raspucaju se ako se peku na previsokoj temperaturi. Zapeku se izvana, a onda tek iznutra i kad se ta smjesa iznutra širi, počnu pucati.
Daklem, peći na mrvicu nižoj temperaturi! Ako ste pekle na 200, probajte na 180 ili 175 stupnjeva. I držite pet min dulje. That's all folks!
-
tenks cure..probati cu sutra tako, smanjiti cu na 175 pa cemo vidjeti..
znaci mislite da je s ostrim bolje?
-
danas sam probala s ostrim brasnom, definitivno je puno bolje, hvala...stavila sam i manje praska za pecivo i smanjila pecnicu na 175..tenks!
kad zavrsim ovih 150 muffina i poslikam stavim recepte ovih kalorijskih bombi..ovo definitivno nije za nedeljni lagani kolac:D
-
čekamo slikice i cijeli recept
-
evo..stavila receptice pod nazivom: kremasti muffini- 5 recepata za dobiti 15 kila :D
tenks..vi ste mi dale dobar dio recepta
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma