Zanima me kakva su vaša iskustva sa dojenjem beba koje dođu na neonatologiju zbog nečega što ih ne sprječava da sisaju, npr. žutica. Naime, u dubrovačkom rodilištu je dojenje prilično ograničeno na odjelu neonatologije. Sestre potiču izdajanje, a preko noći nema nkakvog pristupa bebama, nema mogučnosti pohranjivanja mlijeka preko dana niti ništa slično, tako da ih hrane umjetnim. Znam mnoge mame koje su imale veliku želju dojiti, ali nisu imale nikakvog iskustva pa nakon velikog šoka zbog odvajanja od djeteta i toga izdajanja (koje mnogima loše ide), jednostavno su izgubile mlijeko. Zapravo, odustale su jer im se cijela stvar učinila prekompliciranom. A sve zbog prilično uobičajene stvari kao što je žutica. Ja, hvala bogu, nisam bila u situaciji da sam odvojena od djeteta, ali mislim da mi se tako što dogodilo ne bi podnjela da mi ga hrane nečim što ja ne želim, ako to nije potrebno bog zdravlja. Po logici mi se čini da nemaju pravo na to što u rodilištu čine radi svoga komoditeta. Što vi kažete na sve to? Mislim da bi se sve mame koje još nisu rodile trebale oboružati čvrstim stavom oko ovog pitanja jer kad se nađeš u ovoj situaciji, mislim da nije teško klonuti duhom.