Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Kako god je stavim na cicu - cokta!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Kako god je stavim na cicu - cokta!

Tako je skoro od početka, ali u zadnje vrijeme je to bašizraženo. Dok sisa toliko cokta (ili cokće ) da joj bradavica stalno ispada (klizi) van usta. Ionako ne otvori baš jako usta pa je moram vaditi i ponovo stavljati na cicu, al sad s ovim coktanjem stalno vadim bradavicu i pokušavam je namjestiti drugačije na cicu, međutim -bezuspješno. Pokušavam mijenjati položaje, al problem je uvijek isti. Jedino kad ne cokta, tj. manje cokta jest kad dugo odspava pa je jako gladna, a cice su jako pune - e onda samo guta..
    Dal je stvarno problem u položaju na dojci ili možda ona jednostvno tako siše? :?

Inače, ona super napreduje. U mjesec dana 1200 gr..

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

he, he - i ja sam se zapitala je li cokta ili cokce, ne znam ni ja
    i moj mis to sve vise radi, cuje se u drugoj prostoriji da dojimo srecom bradavica ne ispada toliko, uspije on tu i popapati, unatoc coktanju.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zaboravila sam reci - mislim da je to kod nas zbog toga sto mi jako curi mlijeko, pa mu budu puna usta da curi i pored, pa se sve bude "sklisko". pokusaj obrisati bradavicu gazicom prije nego joj vratis u usta (moj nestrucan prijedlog)

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i F cokće, ali samo na desnoj dojci na kojoj puno jace ide mlijeko. Isto joj dojka stalno ispada van ako ju ja ne drzim :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo, i savjetnicino drugo dijete je coktalo.
    i srkalo.
    i tako skoro dva mjeseca.
    sad više ne cokće, sve je došlo na svoje mjesto.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moja je počela coktati kad sam joj na preporuku " divne" patronažne dala varalicu..koja greška..sada ju nema već dugo ali točno sam skužila da je nakon nje počela s coktanjem..kasnije je sama prestala...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hmm..i ja sam primijetila da na jednoj cokće više...brišem ja bradavicu, ali svejedno je isto..ja sam mislila da je to zbog krivog položaja, ali očito nije (što je dobro)...inače, i nas čuju dok dojimo dvije ulice dalje , pogotovo noću!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

moj je isto počeo coktat... Ja sam si to protumačila da si on pokušava usporit dotok mlijeka :/ Ne cokče baš uvijek.....

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

huh...evo meni konačno teme koju tražim već duže.
    moj bebač cokće također.
    ja sam si također protumačila to jakim curenjem mlijeka pa mu sva usta budu puna mlijeka koje ne može progutati odmah.

ja sam primijetila da cokće na početku kada je jaki refleks otpuštanja mlijeka, kad to prođe i počne ono drugo mlijeko, onda mali otvori jače usta, uzme još jače bradavicu i počne polako i tiho sisati, kao što piše u knjigama.

znači, ne moram se brinuti da li krivo dojimo? :?
    inače dobro dobiva na težini, sad 12 idemo ponovo na kontrolu, jer punimo 2 mjeseca

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Annya prvotno napisa
    ja sam si također protumačila to jakim curenjem mlijeka pa mu sva usta budu puna mlijeka koje ne može progutati odmah.

ja sam primijetila da cokće na početku kada je jaki refleks otpuštanja mlijeka
    Annya, ako imaš jaki refleks otpuštanja mlijeka, pokušaj kad mlijeko naglo krene, tih nekoliko prvih najjačih malzova izdojiti u pelenu ili gazu, a zatim dati bebi da sisa.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

to radim kad osjetim u podoju da mlijeko navire.

čak mu i stisnem prstima sisu da mu lakše uguram u usta, kako bi ju jako prihvatio. ali onda bebač okrene glavu pusti sisu i sam se namjesti natrag na nju i nastavi coktati. kad mora mlijeko sam izvlačiti (nakon 10 min prvog dijela podoja) onda konačno mirno otvori usta i prestane coktati.
    zar je moguće da bebač provodi svoju volju?

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Kako god je stavim na cicu - cokta!

loonalee upravo kako si opisala sisa i moj bebač. Meni se isto čini da ne uspije progutati mlijeko kad ide u mlazu.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i mi cokcemo...u isto vreme mi se pojacao dotok mleka, a i pocela sam koristiti varalicu tako da ne znam sta je...mada vuce me vise na varalicu posto cokce i kaad mleko ne curi jako. Varalicu koristim samo kada idemo u setnju posto inace vristi cim ga spustim u kolica i to je jedini nacin da ga smirim

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

varalicu ne cokće. samo bočicu i moju sisu.

a ovo s kolicima smo i mi imali na početku problema. provjeri da bebi ne smeta položaj u kolicima, nama je tako bilo, pa sam stavila dekicu i malo mu podigla gornji dio da nije potpuno ravno i sad je bolje.
    izađemo van i bebač uživa i pajki

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

vi's... mozda je do dude? :? nekad imam feeling da se malo igra, da mu bas pase da se tako zeza na siki, evo bas veceras, kao nije jako gladan, pa nije frka da doji kak spada...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene fascinira kako se jako puno iskustvenog znanja u dojenju pogubilo, a u knjigama ne možeš sve naučiti. U knjigama je npr super opisan položaj pri dojenju i kako bi to sve trebalo izgledati "školski", ali nije uvijek školski a sve te pojedinačne slučaje ne možeš opisati i obuhvatiti, treba ih doživjeti. Lani sam na prijateljičinoj bebi vidjela baš neštp slično tome što opisujete, bebu koja naizgled loše hvata, nije čvrsti vakuum i pušta si sam mlijeko da mu curka sa strane što mu je višak.
    Ukoliko vas bradavice ne bole, bebe izgledaju zadovoljno takvim podojima i dobro napreduju, ja se ne bi opće brinula zbog coktanja, očito je to neki njihova način da se bore s jakim mlazom.
    Annya, vidla sam tvoj pp, slobodno mi se javi, bila sam ovaj vikend u ludnici zbog konferencije

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ma to je to.
    ja sam nekoliko puta čitala internet stranice rode, knjige, i slične upute o pravilnom stavljanju. i stavim ga pravilno, on okrene glavicu i sam se namjesti na sisu, kako njemu paše.

ali čuje se kako vuče i kako guta, pa se nisam opterećivala time. osjeti se kad isprazni sisu, postane mekana

jedino ga moram dizati češće na podrigivanje, jer malo više zraka guta. :/ ali i to smo svladali. ponekad se podrigne kao odrasla osoba, cijela soba zvoni

ivana2008 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bokić mame i bebe!
    Baš sam sretna da postoji ova tema i mene mući isti problem. Ali očito to i nije problem kad nam svima bebe super dobijaju na težini. Dakle K. obavezno cokta i tako je od rođenja i danas nakon dva mjeseca. Ja imam previše mlijeka, osobito na desnoj dojci. Ako se malo ne izdojim onda se K. počne daviti s mlijekom pa počne plakati i to je baš strašno. No, nekada se desi da i usred podoja mlijeko jače curi, to je najgore na večer kad mu počnu nervoze jer onda plače - gladan je -a ne jede i ovo je naš začarani krug - očajni smo i MM i ja a ne možemo mu pomoći. Jučer nije puno jeo i ja sam se morala izdojiti jer mi je sisa ''pucala''. Na večer ga je MM podojio tim mlijkom iz bočice i prvi put da na večer nije plakao.
    Inače K. jako bljucka po cijele dane i ja mislim da je baš coktanje i previše mlijeka krivo za to jer se previše naguta zraka a i mlijeka - opet začarani krug.
    Htijela bih vam još reći da ne bi trebali kriviti dudu varalicu za coktanje jer kod nas to definitivno nije problem pošto cokta od početka a dudu mu pokušavamo uvaliti zbog cendranja u vožnji i šetnji ali ju odbija.

A sada i jedno pitanje. Da li ijedna od vas tokom dana osjeti navalu mlijeka? Naime meni se to dešava svakih sat vremena - osjetim toplinu u bradavicama i fizički mi krene mlijeko. To traje par sekudi, jastučići se malo natope, ali me mući jer nije ugodan osjećaj. To mi se počelo dešavati prije mjesec dana i jedva čekam da prestane. Jel ima netko slično iskustvo i kada će to prestati?

Ja sam isključivo za dojenje ali sve ovo skupa u paketu zna biti jako frustrirajuće, naravno da neću odustati ali se pitam da li ćemo ja i moje dijete ikada moći leći i uživati u dojenju?

P.S. znam da je malo poduži post ali sretna sam da sam našla ovu temu jer me sve ovo mući već tjednima, a nisam stigla otići na net.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivana2008 prvotno napisa
    A sada i jedno pitanje. Da li ijedna od vas tokom dana osjeti navalu mlijeka? Naime meni se to dešava svakih sat vremena - osjetim toplinu u bradavicama i fizički mi krene mlijeko. To traje par sekudi, jastučići se malo natope, ali me mući jer nije ugodan osjećaj. To mi se počelo dešavati prije mjesec dana i jedva čekam da prestane. Jel ima netko slično iskustvo i kada će to prestati?
    evo, meni se to još uvijek događa (jutros sam stariju u vrtić odvela sa velikim flekama).
    sa prvim djetetom nikada nisam osjetila tako nešto.
    i nemam pojma dokle će trajati.
    sve je to "krivnja" hormona, a kako na njih da utječem?

ivana2008 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Iako nije utješno jer ti to još uvijek traje, dobro je znati da nisam sama s tim ''simptomima'' :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

prvih mjesec dana sam imala jake navale mlijeka. svako malo. i tuširala sam dijete kad bi krenulo sisati. poput fontane.

sad se sve skupa malo smirilo. prošli smo 2 mjeseca starosti. na jednoj sisi više nisam primijetila fontane. na drugoj još uvijek toga ima. bebač krene sisati i onda navuče mlijeko i krenu fontanice.
    onda se on sam zagrcne ili se odmakne, ja pokrijem bradavicu krpicom i pričekam da malo se smiri, pa kad se smiri nastavimo s papanjem. čini mi se da ovu navalu mlijeka bolje bebač podnosi sada kad je stariji. :D

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ivana2008 prvotno napisa
    Iako nije utješno jer ti to još uvijek traje, dobro je znati da nisam sama s tim ''simptomima'' :D
    Definitivno nisi sama. Moja malena ima već 11 mjeseci, a još uvijek mi se to ponekad događa. Doduše,u zadnje vrijeme vrlo rijetko, ali prvih 5-6 mj. nisam nikamo smjela bez jastučića.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja ponosno izjavljujem da mi mlijeko nije spricalo okolo ni sa prvim, a ni sa drugim sinom.
    Zali Boze para za umetke...

Sto se coktanja tice, Luka je coktao, Viktor nije, a Luka (znam po bradavicama koje me nijednom nisu zaboljele) od pocetka imao ispravan polozaj...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni u zadnje vrijeme obojica znaju coktati po malo prilikom podoja ali samo na početku (u nekoliko puta sam se izdojila kadasam morala ići obaviti birokraciju i mm kaže da su i tada coktali). Vidjela sam da coktanje može biti od puno toga. Kao npr. kratak frenulum jezika i soor (soor nisam zamijetila). Oni super napreduju na težini, podrignu se nakon podoja kao mali prasci pa se sada pitam ići kod ORL ili? da vidimo taj frenulum...ja primjećujem da obojica mogu isplaziti jezik pa.....hmmmm

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •