Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Čišćenje zubi u kućnoj radinosti

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Čišćenje zubi u kućnoj radinosti

Ajmo zubarice naše, dajte par savjeta. Postoji li način za očistiti nikotinske fleke sa zuba u kućnoj radinosti? Ja sam u srednjoj to znala raditi sa sodom bikarbonom i funkcioniralo je. Sad više nisam u srednjoj i strah me da ne upropastim zube (pogotovo što mi se zubno meso počelo lagano povlačiti prema gore) pa se ne usudim eksperimentirati sa istim receptom. Desilo mi se to da sam zadnjih sto godina uvijek koristila neke Whitening paste i od prije par mjeseci prešla na Paradontax. A kad sam sinoć ogledalcem pogledala zube iznutra šokirala sam se. Eto, sad sam zaključila da Whitening paste bogami djeluju jer dok sam ih koristila tog nije bilo niti desetinu. Ali isto tako se moram natjerati kod zubara da mi to sredi (boli li? :/ ) ili imate koji dobar recept da to sredim sama?

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nisam zubar, ali mi se cini da je najbolji nacin kod zubara...

nisam sigurna tocno kako je s nikotinom, ali jednom sam pila tekuce zeljezo, i strasno su mi se zubi obojili.

kod zubara su to ocistili sa visokopritisnom pumpom, koja sprica vodu pomijesamu s malo limunovog ulja pod visokim pritiskom po zubima, strasno efektivna stvar, i najvaznije, bezbolna...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

U kucnoj radinosti nikada ne mozes to srediti tako efikasno kao sto moze zubar. Osim toga, ako vec (kao i ja) imas povlacenje desni, korisno je skidati naslage i kamenac jer njihovo prisustvo dodatno iritira. Stomatolog to obavi ultrazvucnom sondom, postupak je bezbolan, a na kraju jos i ispolira zube, tako da stvarno dobiju sjaj. Dovoljno je dva puta godisnje podvrgnuti se ovoj proceduri i ucinices puno za belinu svojih zuba i zdravlje desni.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

za izbjeljivanje zubi, jačenje zubne cakline i desni ti je super zelena glina.... ona u prahu npr.
    samo je naneseš na četkicu za zube i trljaš.

ma ta zelena glina je zapravo super za sve i svašta! 8)

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj curly mama prvotno napisa
    za izbjeljivanje zubi, jačenje zubne cakline i desni ti je super zelena glina.... ona u prahu npr.

Ne zaboravi da, ako se dobro secam podatka, obicnim trljanjem cetkicom oko 30% zubnih povrsina ostane neocisceno. Deo toga moze da popravi koriscenje konca, ali ono naslaga i kamenca sto je uz same desni (pa i malo ispod nivoa desni) cisti se jedino kod stomatologa.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

gdje se može nabaviti ta zelena glina?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Citiraj curly mama prvotno napisa

Ne zaboravi da, ako se dobro secam podatka, obicnim trljanjem cetkicom oko 30% zubnih povrsina ostane neocisceno. Deo toga moze da popravi koriscenje konca, ali ono naslaga i kamenca sto je uz same desni (pa i malo ispod nivoa desni) cisti se jedino kod stomatologa.
    Vishnja, jel ja to sad dobro razumijem:
    čišćenje kod stomatologa (temeljito skidanje plaka&kamenca) i izbjeljivanje kod stomatologa (agresivna metoda posvjetljivanja zubi za jednu, dvije nijanse) = jedno te isto?
    Molila bih te da pojasniš.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam je kupila u Ethno1.
    proizvođač je argital a osim gline u ponudi imaju i paste za zube, sapune, šampone itd. meni je ta glina odlična, kao što sam i napisala, za sve i svašta a rok trajanja joj je 3.

evo zgodnog teksta:
    zelena glina

vidjela sam da se može naručiti i preko neta. u arometerra čini mi se isto ima....

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ovo 3 je 3 godine za rok trajanja.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    čišćenje kod stomatologa (temeljito skidanje plaka&kamenca) i izbjeljivanje kod stomatologa (agresivna metoda posvjetljivanja zubi za jednu, dvije nijanse) = jedno te isto?
    Ne, nije isto.
    Ovo o cemu sam ja govorila je upravo temeljno skidanje plaka i kamenca ultrazvucnom sondom, nakon cega sledi poliranje pastom i malom okruglom cetkicom, koja se brzo vrti na nastavku koji (laicki gledano) lici na onaj nosac na koji stomatolog inace stavi burgijice prilikom popravke zuba (nadam se da sam jasno objasnila )
    Koliko mi je poznato, izbeljivanje je zaista agresivno i podrazumeva upotrebu jakog rastvora vodonik peroksida ili nekih drugih hemijskih agenasa. Ja ga licno nisam isprobala, a nemam ni zelju...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Banalno, ali mojoj mami i meni uvijek je funkcioniralo - Dontodent Beauty White pasta, iz dm-a. Kosta nekih 11, 12 kuna i dolazi u kutiji, za razliku od ostalih Dontodentovih pasta.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ne, nije isto.
    Ovo o cemu sam ja govorila je upravo temeljno skidanje plaka i kamenca ultrazvucnom sondom, nakon cega sledi poliranje pastom i malom okruglom cetkicom, koja se brzo vrti na nastavku koji (laicki gledano) lici na onaj nosac na koji stomatolog inace stavi burgijice prilikom popravke zuba (nadam se da sam jasno objasnila )
    Koliko mi je poznato, izbeljivanje je zaista agresivno i podrazumeva upotrebu jakog rastvora vodonik peroksida ili nekih drugih hemijskih agenasa. Ja ga licno nisam isprobala, a nemam ni zelju...
    Aha, hvala.
    Nekoliko puta sam pitala svog stomatologa za ovo drugo (jer za prvo nisam ni znala) i svaki puta me odgovarao jer osobno smatra da je to pogubno za zubnu caklinu.
    Morat ću mu spomenuti ultrazvučnu sondu i poliranje pastom, mada mi je baš prošli tjedan rekao da nema potrebe mijenjati dobre plombe na dvojkama (što sam tražila jer su isto potamnile za nijansu), samo ispolirati prostor između zubi.
    Valjda je to-to.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

thnx curly

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •