Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: izostanak ovulacije?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno izostanak ovulacije?

cure,

bijah jučer na uzv i to na 19. dc (imam uredne cikluse oko 28 dana +/- dan) i dr mi veli da niti mi je folikul pukao niti vidi žuto tijelo (tu sam možda fulala, znam da je nešto sa žutim tijelom što je upućivalo na izostanak ovulacije, ili ga je vidio ili nije - ubijte me, ne znam).

prema njegovoj procjeni kasnit će mi 10 dana.

mene pak dolje probada, onako poprilično...

ja mislila da sam primjerak zdrave žene, a kad tamo ne šljaka sve ni kod mene po ps! jel imate kakav savjet?

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Draga moja i mene isti problem muči ovih dana. Mislim da ovaj mjesec nisam imala ovulaciju, danas mi je 15 DC i apsolutno nemam nikavih pokazatelja da dolazi ovulacija da će je ovaj mjesec da bude.

A s druge strane jedan poznanica koja je u istim vodama kao i mi rekla mi je da je jedan od hrvatskih lječnika koji radi na problemu neplodnosti joj rekao da u svaka žena jedanput tokom godine nema ovulaciju, točnije ne ovulira i da je to normalna pojava da nema brige zbog toga.

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj rozalija prvotno napisa
    Draga moja i mene isti problem muči ovih dana. Mislim da ovaj mjesec nisam imala ovulaciju, danas mi je 15 DC i apsolutno nemam nikavih pokazatelja da dolazi ovulacija da će je ovaj mjesec da bude.

A s druge strane jedan poznanica koja je u istim vodama kao i mi rekla mi je da je jedan od hrvatskih lječnika koji radi na problemu neplodnosti joj rekao da u svaka žena jedanput tokom godine nema ovulaciju, točnije ne ovulira i da je to normalna pojava da nema brige zbog toga.
    Potpisujem, kod starijih žena i do dva puta u toku godine, valjda si baš potrefila taj ciklus. Ma ne brini se, sve je to ok

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

to mi je kadauna isto jučer rekla. znači to je to. thanks

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kod mene se to redovito dogadja, cak mislim da 3-4 puta imam ovulaciju u jednu godinu, a ciklusi su mi uredni 28-30 dana :? ali svaki put kad idem na UZV meni su folikuli manji nego sto bi trebali biti za kvalitetnu O...zasto je to tako ne znam :/

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ksena28, ako je ovulacija izostala samo ovaj mjesec, to ne mora značiti ništa zabrinjavajuće. Kao što su cure već napisale - događa se. Ako imaš volje i strpljenja možeš si mjeriti bazalnu temperaturu i(li) koristiti lh trakice pa ćeš dobiti bolji uvid u to što ti se zbiva s ciklusom.

Btw. znam za slučaj kad je ginić ženi rekao da ovaj mjesec nije ovulirala, na uzv se ništa nije vidjelo, naručio je na vađenje hormona da se vidi što se poremetilo, ali do tog vađenja nikad nije došlo, jer je ona u međuvremenu ostala trudna!

Ovako je bilo i kod mene:

Citiraj marti_sk prvotno napisa
    ciklusi su mi uredni ali su folikuli manji nego sto bi trebali biti za kvalitetnu O...zasto je to tako ne znam :/
    Čak ni u stimulaciji nisu bili nešto ekstra veliki pa se ipak većina js oplodila. Svejedno, još uvijek me zanima što je uzrok. Na to pitanje nemam odgovor.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

upravo sam u nabavci lh trakica. bazalnu planiram mjeriti isto, jel za to bolji onaj običnjak toplomjer ili onaj tehnološki napredni iliti digitalni?

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ksena ja sam ih naručila prek neta za fet - proslijedim ti višak ak hoćeš. sad ih čekam da stignu

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i ja ih čekam... hvala

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je bolji onaj sa živom nego digitalni, precizniji je. I ja sam baš prekjučer potrošila zadnju tarkicu (koja je konačno bila s ful tamnom crtom) i sad sam na čekanju.
    Nisam znala za cikluse bez ovulacije, mislim da ovuliram svaki mjesec, barem zadnjih par godina, zato su mi valjda jajne stanice i pri kraju a nikakve koristi od njih.

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Meni je bolji onaj sa živom nego digitalni, precizniji je. I ja sam baš prekjučer potrošila zadnju tarkicu (koja je konačno bila s ful tamnom crtom) i sad sam na čekanju.
    Nisam znala za cikluse bez ovulacije, mislim da ovuliram svaki mjesec, barem zadnjih par godina, zato su mi valjda jajne stanice i pri kraju a nikakve koristi od njih.
    Ma vikki ja mislim da tebi nisu nikakve jajne stanice pri kraju, nego da su tek sada prave . A što se tiće ovulacija meni su svi doktori kod kojih sam do sada bila rekli da žena nemora imati ovulaciju svaki mjesec, tako da mislim da je to istina. Doduše i ja svaki mjesec mislim da ovuliram, jer vidim sluz i osjećam jajnike, ali niš od tog. :?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni su ciklusi sve čudniji i čudniji od stimulacije. mislim da ću sad poslije M ići vaditi hormone.
    konstantno osjećam žiganje u jajnicima, više to nije povezano samo s ovulacijom. evo npr jučer 24 dc sam po nekim simptomima mislila da ovuliram - sluz, bockanje u desnom... :?
    čekam lh trakice i počinje se bazalno mjeriti samo da vidim u kojem mi smjeru ciklusi idu da znam muža malo više natjeravat

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa
    upravo sam u nabavci lh trakica. bazalnu planiram mjeriti isto, jel za to bolji onaj običnjak toplomjer ili onaj tehnološki napredni iliti digitalni?
    Za moj pojam izostanak ovulacije nije ništa čudno, ali ja imam anovulatorne cikluse. Vezano za LH trakice, to je kod mene isto čudno - uopće se ne mogu pouzdat u one s neta, tipa - ona s neta mi ne pokazuje da je povećan LH, a Ovugnost da (ali on je masu skup i tko bi to na ciklus od 28-35 dana trošio), a i s Ovugnostom mi se pokazalo ujutro pozitivno, popodne negativno, navečer pozitivno. Ja sam za sebe te metode isključila, jedva sam to uspjela preko LH trakica popratit za FET u Mariboru (a bila je super ovulacija), opet sam išla na folikulometrije na svoju ruku. Za bazalnu moraš pažljivo - ne smiješ malo spavati jer je onda nereprezentativno i još drugih faktora tu ima. Imaš sve o tome na fertility friend tečaju, ali za to treba uredno živjet, plus ako bilo što uzimaš od hormona onda ti nije primjenjivo. Sretno i ne zabrinjavaj se puno, a posebno je normalno da se par ciklusa nakon stimulacije pošeremeri .

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam počela s klasičnim, živinim, ali nakon što sam razbila tri komada u jednom ciklusu, prešla sam na obični, najjeftinijii digitalni iz DM-a, ne polažući previše vjere u njegovu kvalitetu. No kako to obično biva, pokazao se iznenađujuće pouzdanim. Radi još uvijek.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam dosad razbila samo dva 8) (Obično kad mijenjam posteljinu i zaboravim da ga držim pod jastukom ).

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja već dvije i po godine imam isti, digitalni toplomjer. Još radi sa istim baterijama, oćita temp. za par sekundi i toćan je ko sat. Mjerim uglavnom oko 6-7 ujutro i sve ok. Kad sam stavljala utriće, nije mi bilo neke razlike u temp. (iako sam mislila da će je utrići povisiti), a LH trakice sa neta mi rade bez greške svaki mjesec, samo ponekad potamne naglo, a ponekad kroz par dana. Kako god bilo, meni ove dvije metode u kombinaciji zbilja pomažu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •