-
Spol ispitanika:
Z
Dob ispitanika:
36 (trenutno)
Pitanja:
1. Dijagnoza i lista postupaka kroz koji ste prošli (i gdje):
MM - asthenoteratospermia, kasnije normozoospermia,
JA - kao sve ok
operacija varicocele
hsg
histeroskopija
4 x AIH Pula (od toga jedna pod opcom anestezijom)
3 x AIH Rijeka
2 x prirodni IVF
1 x stimulirani IVF
2. Broj godina koliko pokušavate/ste pokušavali:
3 godine
3. Da li ste dobili dijete? (Uspjeli s MPO (gdje?), prirodna trudnoća, posvojenje?)
prirodna trudnoca, ciklus nakon stimuliranog IVF-a
4. Ocijenite od 1 do 7 koliko vam je slijedeci faktor bio tezak (7=najtezi):
a) neuspjeh u postupku - 7
b) prihvacanje dijagnoze - 5
c) bračni problemi - 1
d) neshvaćanje okoline - 2
e) financijske teškoće - 1
f) "zavist" trudnicama i mamama - zasto i ja ne? - 6
g) problemi na poslu (izostanci, bolovanja itd) - 7
h) čekanje na postupak - 7
i) nesto drugo?
5. Da li ste bili deprimirani, na skali od 1 do 7, koliku ste dubinu depresije dosegli (7=najteze)?
7 – nakon neuspjeha i kad smo morali pauzirati
6. Da li ste rekli okolini za neplodnost? Kako ste to učinili?
DA, kad bi netko pitao sta cekamo s obzirom na godine, rekla sam da ne cekamo, nego da ne ide.
7. Da li ste se na svom radnom mjestu suočili s (zaokružite tvrdnje koje su vas točne):
a) otvorenom podrškom NE
b) prikirivenim negodovanjem i nedobravanjem od strane kolega i/ili poslodavca DA
c) otvorenim pritiskom kolega i/ili poslodavca NE
d) prijetnjom premještaja na slabije plaćeno radno mjesto NE
e) otkazom DA
Ako da,
8.Da li je do poteškoća došlo (zaokružite tvrdnje koje su za vas točne)
a) odmah po saznanju vaše radne okoline NE
b) nakon proteka određenog vremena DA
c) nakon višegodišnjeg iskustva s medicinski potpomognutom oplodnjom NE
9. Da li ste imali problema u komuniciranju s partnerom? Kako ste to riješili?
ponekad smo imali problema, jer je meni bilo lakse razgovarati o tome nego njemu, jednostavno je trebalo puno strpljenja
10. Što biste izdvojili kao najvazniju stvar(i) koju biste preporucili/rekli pacijentima koji tek ulaze u lijecenje? Ono sto biste voljeli da ste samo znali kad ste tek pocinjali.
strpljenja, strpljenja... ne gubiti zivce i razmisljati na nacin da ce kad tad uspjeti.
11. Koja vam je stvar/tehnika/faktor najvise pomogao u podnosenju/ nosenju s neplodnosti?
tesko je reci, u principu nista mi nije pomagalo jer sam bila u psihicni jako losem stanju, jedino kad sam imala priliku sa nekim razgovarati i izjadati se bilo mi je na neko kratko vrijeme malo lakse.
12. Tko vam je najveća podrška tijekom liječenja (zaokružite tvrdnje koje su za vas točne):
a). partner DA
b) roditelji
c) prijatelji
d) medicinsko) osoblje
e) netko drugi, tko: npr. forumaši i sl
f) nitko;najčešće sam bio/la sam/a
Pomoglo mi je citanje ovog foruma, iskustva i uspjesi forumasica. tek onda mi je postalo jasno koliko ljudi je u istoj situaciji kao ja
13. Da prolazite ponovo kroz sve to, koje greske ste uocili a koje biste preporučili drugima da izbjegnu?
ocekivanje brzog rjesenja
14. Da li ste mijenjali ustanovu u kojoj ste se liječili i zašto?
dijagnozu su nam ustanovili u Puli i tu smo poceli sa postupcima (AIH), ali smo presli u Rijeku, prvenstveno zbog jako velikog nezadovoljstva sa doktorom u Puli, a i u Puli se radi samo AIH
a) u kojoj ste mjeri bili zadovoljni odnosom liječnika: uopće nisam 1– 2 – 3- 4- 5- 6- 7 u potpunosti jesam;
Pula - 1
Rijeka - 7
b) u kojoj mjeri ste bili zdovoljni odnosom drugog zdrav. osoblja 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 - 7
Pula - 1
Rijeka - 6
c) u kojoj mjeri ste bili zadovoljni zdrav. uslugom: uopće nisam 1 – 2 – 3 – 4- 5 -6 – 7 u potpunosti jesam
Pula - 1
Rijeka - 6
d) u kojoj mjeri ste bili zadovoljni organizacijom rada na klinci 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 - 7
Pula - 0
Rijeka - 5
15. Da li ste opazili zdravstvene tegobe nakon postupka? Kako ste ih rijesili/doveli u normalu?
bolovi nakon postupka koji su svi za mene bili bolni zbog stenoze unutarnjeg usca maternice. napuhanost od hormona i obilne mjesecnice, mucnine zbog hormonalne stimulacije....
proslo samo od sebe s vremenom.
16. Ako ste u Zagreb išli na postupke iz drugih gradova, s kakvim ste se problemima susretali? Koliko vam je to bilo tesko, i kako ste to rijesili?
NE
17. Da li ste ikad potrazili strucnu pomoc psihologa? Mozete li komentirati koliko je pomoc bila korisna (te preporuciti ili ne drugima)?
nismo tražili strucnu pomoc, ali mislim da bi bilo puno lakse kad bi ona bila dio postupka.
18. Zao nam je ako ste prosli kroz gubitak trudnoce/a. Ako imate iskustvo gubitka trudnoce molimo vas da odgovorite na slijedecu grupu pitanja:
a) Kako ste to proživjeli?
b) Što vam je pomoglo, a sto odmoglo?
c) Da li ste se ikome obratili za pomoć, gdje i kako?
d) Što biste preporučili drugima u istoj ili slicnoj situaciji?
hvala Bogu nisam prosla kroz to iskustvo
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma