Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: kuhani krumpir star 2 dana

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno kuhani krumpir star 2 dana

Ne znam da li je ovo dobro mjesto za pitanje, jer bih ga mogla postaviti i na forumu zdravlje, niti sam našla nešto slično na pretražniku, a užasno me zanima - dakle -

moja majka tvrdi da je krumpir kuhan/pečen/termički obrađen jučer, danas otrovan i nejestiv.
    Zanima me da li je tome tako, ili mama opet priča gluposti?

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moja mama kaže isto. nemam pojma jel točno, ali ja ga bacam najviše zbog klinaca. za nas još kako tako, ali klincima ga nikad ne bi dala.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ga također ne koristim slijedeći dan. Ako mi slučajno ostane variva za drugi dan, onda iz njega izvadim krumpir.
    I meni je nekako ostalo u podsvijesti da nije zdrav, mislim da je i na ovom forumu bilo pisanja o tome, ali se ne sjećam znanstvenog objašnjenja.

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni treba znanstveno objašnjenje, ono luči se ovaj kemijski spoj koji onda utječe na ovaj organ i to ne valja zbog toga i toga...
    Mrki - zašto ga ne bi dala djeci?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ni ja ga ne jedem dan poslije kuhanja!

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ZAŠTO?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

za spinat i gljive tocno znam zasto se ne smiju jesti niti par sati nakon termicke obrade.

mislim da kod krumpira nije tako, da je bitnije KAKAV je onaj kojeg konzumiras

Toksičnost:
    Solanin je toksična tvar u krompiru, ima ga u zelenim dijelovima biljke, a najviše u mladim nezrelim plodovima. Solanin se kuhanjem razara/rastvara.

Opasan krompir koji klija
    Jedenje krompira koji klija može dovesti do većih ili manjih želučanih teškoća. Jedan do dva sata nakon jela može doći do povraćanja, jer se povraća žuč i obojeni sadržaj želuca. Javlja se začepljenost, bezvoljnost i iscrpljenost. Ima slučajeva da kod trovanja solaninom nastupi smrt, kod pune svijesti i bez bolova. Zato oprez kod korištenja krompira koji klija i krompira kojemu su pojedini dijelovi zeleni.

dakle, ni slucajno kuhati zelene dijelove ili proklijale

sto se tice hranjenja odstajalim kuhanim krompirom, ako je stavljen u frizider na vrijeme mislim da je ok, a ako nije onda je isto toksicniji zbog mijenjanja ph vrijednosti nakon termicke obrade, koja izuzetno pogoduje razvoju mikroorganizama.

osobno ne konzumiram krompir koji je kuhan dan ranije (mozda u iznimnim situacijama, kada je dio nekog variva) cisto zato sto podrveni i postane bezukusan. ne mogu zamisliti da jedem jucerasnji pire, pomfrit ili peceni krompir

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

To me zanimalo
    Hvala Pinky!
    Za gljive znam i ja, za špinat nisam imala pojma :shock:

Jer je moj dojam da je izjavu o "otrovnosti" kuhanog krumpira barem kod moje majke izazvala ta "drvenost" starog krumpira, tj. to što nije ukusan drugi dan, a ne neki stvarni razlog...

Za ovo sa zelenim krumpirima smo mi učili u školi na biologiji, čak da izaziva rak... Ovo za klijajuće krumpire mi je isto :shock:

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    za spinat i gljive tocno znam zasto se ne smiju jesti niti par sati nakon termicke obrade.

mislim da kod krumpira nije tako, da je bitnije KAKAV je onaj kojeg konzumiras

Toksičnost:
    Solanin je toksična tvar u krompiru, ima ga u zelenim dijelovima biljke, a najviše u mladim nezrelim plodovima. Solanin se kuhanjem razara/rastvara.

Opasan krompir koji klija
    Jedenje krompira koji klija može dovesti do većih ili manjih želučanih teškoća. Jedan do dva sata nakon jela može doći do povraćanja, jer se povraća žuč i obojeni sadržaj želuca. Javlja se začepljenost, bezvoljnost i iscrpljenost. Ima slučajeva da kod trovanja solaninom nastupi smrt, kod pune svijesti i bez bolova. Zato oprez kod korištenja krompira koji klija i krompira kojemu su pojedini dijelovi zeleni.

dakle, ni slucajno kuhati zelene dijelove ili proklijale

sto se tice hranjenja odstajalim kuhanim krompirom, ako je stavljen u frizider na vrijeme mislim da je ok, a ako nije onda je isto toksicniji zbog mijenjanja ph vrijednosti nakon termicke obrade, koja izuzetno pogoduje razvoju mikroorganizama.

osobno ne konzumiram krompir koji je kuhan dan ranije (mozda u iznimnim situacijama, kada je dio nekog variva) cisto zato sto podrveni i postane bezukusan. ne mogu zamisliti da jedem jucerasnji pire, pomfrit ili peceni krompir
    Hvala Pinky ovo je jako obro znati! Iako, koliko sam ja proklijalih, zelenih i skuhanih (od prethodnog) dana pojela krumpira, fakat sam morala biti vec 2 m pod zemljom , isto i za spinat.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja bi bila odavno pod zemljom...
    svaki put kada nam ostane pirea drugi dan radim od toga njoke ili šufnudle ili placke...ili neš slično gdje ga još jednom termički obradim...
    dakle dvostruko trujem sebe i svoju djecu

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Upravo sam na ovom forumu i ja otkrila da krumpir od dana prije nije zdrav, neka je forumašica objasnila da se u termički obrađenom krumpiru stajanjem pretvaraju nitriti u nitrate (ili obrnuto, nisam dobro pazila na satu ), koji su štetni za ljudski organizam.

Nekada sam imala običaj skuhati duplo krumpira za keumpir pire, pa sve ono što mi ostane iskoristiti sutradan za njoke, ali više to ne činim.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Nekada sam imala običaj skuhati duplo krumpira za keumpir pire, pa sve ono što mi ostane iskoristiti sutradan za njoke, ali više to ne činim.
    Ni ja. Sad ne jedemo njoke. Niti mrkvu u juhi drugi dan ne ostavljam.
    Ah, nekad bi stvarno radije živjela u neznanju. :njoko_manijak:

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja znam odmah nakon ručka ako mi ostane pire krumpira napraviti njoke i zamrznuti. To se valjda smije :?

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cijeli život ga jedem drugi dan i to obrađenog na sve moguće načine i još sam živa, a i cijela moja familija od kojih neki broje preko devedeset.

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A jel ko zna što to Piplica priča? Npr. link gdje piše što se pretvara u što?
    Znači mama ipak nije pričala gluposti?

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A Imga, zašto ne jedeš staru mrkvu????

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne znam točno za krumpir koji je ohlađen i takav se jede, ali znam da se krumpir ni u kom slučaju ne smije podgrijavati jer onda dolazi do nekakvih kemijskih procesa koji su štetni za zdravlje. Ne znam ti točno objasnit što i kako, ali znam sigurno da sam imala provjerenu informaciju.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hmmmm...
    ono što ja znam...
    da sam odrasla na podgrijavanju svega i svačega,jer nije moglo drugačije
    i moj želudac SVE može podnijet i provarit,niš me ne napuhava,nikad nisam imala grčeve i sl....svarim sve što mogu progutat...
    dok je MM uživao jest sve friško i pomno odabrano, pa danas ima xy stvari koje ak pojede ima problema,osjetljiviji želudac od dojenčeta

a,da sam neš pročitala,jesam,a dal vjerujem,vjerujem da nije baš naj,ali da me može ubit-ne vjerujem
    kao ni hrpi nebuloza da sir mlijeka vidio nije...
    da crijeva neočišćena idu u hrenovke...itd
    pa nezanm samo kako bi xy000 radnika koji rade na tim mjestima takvu "tajnu velike moći " skrivale
    i toliko frku dizat oko nekih stvari,a uzgajat "ekološko" u zemlji natopljenoj kiselim kišama,kemijom iz okolnih tvornica, udisat ovo što danas udišemo...-nemjerljivo
    sve je to marketing,biznis....
    pa ko kome bolje smjesti.

nema svatko novaca da jede samo pršut i paški sir ,te ekološki uzgojenu salatu

pardon na istresu-ali nakupilo se

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj EvaP prvotno napisa
    A Imga, zašto ne jedeš staru mrkvu????
    isto zbog nitrita u nitrate
    ili obratno (ni ja nisam pratila na satu)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

eh da, argumentacija "i niš' mi ne fali" kod mene ne drži vodu

ne vidim zašto ne bi pripazila gdje mogu izdurati, neće svijet propast ako skuham mrkvu za drugi dan juhe, a neću ni bankrotirati
    i ako ne jedem njoke (tako često, ponekad pokleknem ), nije da su mi nasušna potreba, ali mogu valjda malo zakukati tu i tamo to je zdravo za psihu
    btw, naučila sam skuhati taman dosta pirea da mi niti ne ostane da me mami

ribica tina naj se žestit
    ne pričamo o pršutu i paškom siru, niti o basnoslovnim iznosima eko proizvoda, već o podgrijanom krumpiru

a sad odoh tražiti link o nitritima/nitratima

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imga

Citiraj tinaka prvotno napisa
    Cijeli život ga jedem drugi dan i to obrađenog na sve moguće načine i još sam živa, a i cijela moja familija od kojih neki broje preko devedeset.
    Moj pokojni deda je svaki dan započinjao sa cigarom, duplom rakijom i tri pržena jaja (u mlađim danima pet ) i skoro doživio stotu.
    I što to znači, da je sve nabrojano zdravo?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moj pokojni deda je svaki dan započinjao sa cigarom, duplom rakijom i tri pržena jaja (u mlađim danima pet ) i skoro doživio stotu.
    X

http://www.coolinarika.com/faq/200043

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

http://www.ead.anl.gov/pub/doc/nitrate-ite.pdf

o povrću moram još prokopati

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imga

Ne. Nego da ne treba komplicirati previše u životu i raditi probleme tamo di ih nema. 8)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imaš pravo.

Jedino još ne razumijem kako je nepravljenje njoka kompliciranje.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I još nešto, obzirom da ste me citirale i vidim da se lagano sprdate iz mojeg mišljenja. Kad smo već kod toga kaj je zdravo, a kaj ne, mogla bi o tome jako puno reći, jer svo ovo voće i povrće koje se kupuje po dućanima za neke bolje da ne znaju kaj jedu, jer je to daleko od zdrave prehrane, a ja to ne kupujem, već jedem isključivo voće i povrće iz vlastitog uzgoja za koje znam kakvo je i čime je tretirano, ali kad sam negdje ne radim bauk od toga, već jedem sve i nikad ne pitam podrijetlo istog, jer sigurno neću umrijeti od špricanog povrća ili podgrijanog jela ili neke druge prerađene hrane.
    Više štete radimo sami sebi drugim stvarima nego podgrijavanjem jela ili ne znam, recimo, dodavanjem vegete, oko čega isto vidim da se lome koplja u zadnje vrijeme. Al na svoju sreću, nemam previše vremena opterećivati se takvim stvarima.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    Imaš pravo.

Jedino još ne razumijem kako je nepravljenje njoka kompliciranje.
    Ne, to bi se moglo staviti u kategoriju lijena kod nekih ljudi. Ne govorim za tebe, već općenito.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala, hvala.
    Sad kad svi to znaju, moram se još jednom pohvaliti da kuham mrkvu za drugi dan.

I molim lijepo da se ne vrijeđamo oko kuhanja krumpira.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja padam s marsa, zasto se gljive ne smiju jesti niti nakon par sati od kuhanja?

npr skuham lonac krem juhe od gljiva i ostane mi za sutra. i to ne valja?

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Po meni su te sve teorije krartkog vijeka , dok se ne nađe nerea napravim tko da to opovrgne, kao što su bile i teorije o uljima i svinjskoj masti.
    Krompir ne jedem drugi dan jer mi nije ukusan. Od pirea isti dan napravim njoke i stoje u hladnjaku do sutra kad ih skuham i popapam. Ako na krompiru ima zelenoga, odrežem to i bacim.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    X

http://www.coolinarika.com/faq/200043

I tvoj deda isto?

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ajme šta je ovo
    ...dok se ne nađe nerea napravim tko da to opovrgne,..
    ispravak:
    ....dok se ne nađe netko tko da to opovrgne......

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj kalimero prvotno napisa
    Krompir ne jedem drugi dan jer mi nije ukusan. Od pirea isti dan napravim njoke i stoje u hladnjaku do sutra kad ih skuham i popapam. Ako na krompiru ima zelenoga, odrežem to i bacim.
    Ovako moja mama. I napravi ih puno pa meni zamrzne.
    A ja sam lijena

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kako se od pire krumpira rade njoki?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dodaš jaje i brašno pa mijesiš dok ne osjetiš pod prstima da je dobro.
    Onda to nasjeckaš, oblikuješ u njoke. Pa složiš na tacnu i staviš u zamrzivač. Moraju biti razdvojeni da se ne polijepe. Poslije, kad su smrznuti, možeš ih prebaciti u vreću.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa

A kako bi radila bez pirea od krumpira?

Pomiješaš krumpir pire i brašno u omjeru 70:30 ili 60:40, dodaš jaje, sol, malo ulja i zamijesiš njoke.

E, sad sam se sjetila da je Ana Ugarković radila njoke bez krumpira, mislim da su bili sa skutom - rimski njoki.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i ne smeta putar i mlijeko u pireu?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

A kako bi radila bez pirea od krumpira?

Pomiješaš krumpir pire i brašno u omjeru 70:30 ili 60:40, dodaš jaje, sol, malo ulja i zamijesiš njoke.

E, sad sam se sjetila da je Ana Ugarković radila njoke bez krumpira, mislim da su bili sa skutom - rimski njoki.
    ma radim s krumpirom, ali kuhanim u kori
    a ostatke pirea bacam. nije mi palo na pamet da može u njoke

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i ne smeta putar i mlijeko u pireu?
    Pa ne baš , osim ako je bilo puno mlijeka, jer ćeš morati dodavati više brašna pa riskiraš da budu pretvrdi.
    Ali uvijek možeš reći da si ti baš htjela da budu "al dente"...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ma radim s krumpirom, ali kuhanim u kori
    a ostatke pirea bacam. nije mi palo na pamet da može u njoke
    tako i ja
    za njoke obavezno krumpir u kori
    ni meni nije palo na pamet ostatke pirea ubaciti u njoke

ali kad smo već kod zdravlja krumpira..
    što je s zaleđenim njokima?
    koliko je to zdravo?po meni isto koliko i pire sutradan

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moji su uvijek, uvijek bacali krumpir koji se nije odmah pojeo.
    ne znam zašto, ali znam da često povratim krumpir salatu ili bakalar, jučer skuhan. na njoke mi nikad nije zlo. pa eto...

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Fascinira me kamo je otišla ova tema
    Prvo smo saznali da je moja majka bila u pravu i da podgrijani krumpir u većim količinama može izazvati rak želuca (znači s godinama se nakupi, nije ti odmah zlo), kao i mrkva, da su mala djeca tome podložnija jer im je Ph u želucu veći nego nama pa brže rade tu kancerogenu pretvorbu (hvala Imga) a onda završimo na receptima za obradu starog krumpira
    Cure, cure....
    A za gljive - "otrovne tvari kao štp su mauskarin, muskaridin, bufotein, aktivne tvari s toksičnim svojstvima (npr. kolin) , teški metali i još mnoge druge, kad dospiju u dječji organizam mogu izazvati teže poremećaje u radu jetre i bubrega. to često dovodi ili do trajnog invaliditeta ili smrti.... dijete se može otrovati ne samo svježim, nego i sušenim i ukiseljenim gljivama."
    kopirano s http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...e4145ef6f33cc4

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Još o gljivama:
    "Naime, jestive gljive stajanjem mogu postati otrovne. otrovni su raspasni produkti njihovih bjelančevina. to su ptomaini koi dovode do akutnih otrovanja.inkubacija je vrlo kratkai dijete počinje povrćata već nakon sat,dva...općenito je dobro znati da se jela s gljivama nikad ne smiju jesti odstajala, niti se smiju podgrijavati.simptomi trovanja javljaju se paraleleno s probacljanjem u želučano-crijevnom sustavu kad se toksini gljiva počinju izlučivati iz organizma preko bubrega i jetre (upravo se jetra bezuspješno pokušava boriti s otrovima iz gljiva)"
    kopirano s http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...e4145ef6f33cc4

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Cijeli život ga jedem drugi dan i to obrađenog na sve moguće načine i još sam živa
    Takožder.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zato ja kažem,jedite med jer on jedini nema rok trajanja!!!
    i nemojte me sada vuć za jezik jer na tom području sigurno ne znate više nego ja 8)

a loš med je problem lošeg pčelara i amen!

btw -znači zamrznuti krumpirovi nus proizvodi su otrovni....njoki,pogačice,tijesta,neke knedle...
    jel netko od vas radi knedle bez krumpira???jel itko sve knedle skuha odma ili ih zamrzne...
    koja je razlika skuhat krumpir u ljusci i zdrobit i radit tijesto,pa smrznut ili opet kuhat,u svakoj kombinaciji se taj pire ohladi...stoji koji sat,ili uzet pire pa ga upotrijebit za njoke knedle...
    i nitko nije pojeo plošku čipsa?? i njega se jede dok je vruć?
    možemo dalje u nedogled,a blanširanje većine povrća kako su nas bake učile da sve spremaju iz vrta za cijelu zimu...-otrov
    pa branje špinata koji mora na stol 2 sata nakon što je ubran...inače-otrov
    otvaram samoposluživačku farmu špinata

ma,ima još bisera ove vrste...netko jede štapiće,kekse,a neće stavit žlicu brašna za zgusnut varivo,pa u 2 štapića se pojede više brašna nego za cijelu ranglu ručka...cccc

mogu ja još....
    nemojte se ljutit,ali ja jednostavno mislim da je hrana otišla u politiku
    pa ko bolju reklamu,ko bolje spusti ili smjesti,taj će profitirat!

kockica mesa u koli će pobijelit....aha,a u fanti,sprajtu,mineralnoj neće??

eto,šalim se malo

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja u biti ne vidim problem u korištenju znanosti kad je već ima
    A u generaciji moje bake duljina životnog vijeka je bila.... mala.
    A dječice je umiralo pa skoro 50%...
    Ta lijepa stara zdrava vremena...
    Pola moje familije (ako ne i veći postotak) je umro od raka... pa zašto ne izbjeći nešto što je kancerogeno, ako je to moguće...

Nemremo izbjeći ispušne plinive automobile, ja nemam farmu i teško mogu izbjeći pesticide i slična s*nja, al stari krumpir mogu lako izbjeći... pa bar nešto 8)

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

slažem se!

ja ne kupujem pekmez,kiselinu,ajvar,kompote i sl konzervirana sr**a
    već radim to od bakinih nešpricanih šljiva,bresaka,marelica,ribizla,jagoda,dunja,viš anja...paradajiza,paprika,
    vruče u vruće i nema beda koliko treba stajat!! 8)

al zato nebi uzela susjedin "domaći" paradajiz koji ima kilu (a ispod je septička kao i pol naselja) pa da je zadnji.
    pa ga ona nosi na plac prodat

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja mrzim podgrijanu hranu! Sigurno da nije ni zdrava ali zaista je NE VOLIM, imam sreću što sam brzo doma poslije posla pa kuham skoro uvijek za taj dan, nekad se desi da podgrijem ali meni to ne valja, al kad se dogodi - dogodi, kaj sad???
    ribica tina - kaj si ono za med rekla - da znaš sve o njemu, mi smo medoljupci - kila na mjesec, nekad i više, uzimam iz Konzuma od bagrema - hrv.proizvod? Jel dobar, mislim meni je super a sad proces proizvodnje i dodaci??????!?!?!?

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a,gle...ne smijem radit reklamu (pa ako šta kršim,molim da moderatorica obriše)
    mogu sam reć da imamo oko 120 košnica u stacionaru,oko 40 na kamionu,i zadnjih 4g ocjene meda su nam redovno srebro-zlato(pčela,žlica...)
    iako se više sada okrećemo uzgoju matica.....itd.
    jer potražnja za zdavim jakim maticama je veeelika
    a med daleko podcijenjen,na žalost
    i toliko zabluda da je to prestrašno!

sve više mogu na pp

ljeto-med u limunadu,zima med na kruh ili u topal čaj...kila na tjedan na nas 5
    pa pojačat imunitet sa propolisom i mednom mješavinom,a ne čiribučiriba šećerima i koječim...
    itd...
    mala djeca smiju med,alergičari smiju med,dijabetičari smiju med....itd...
    samo treba znati kako ga uzimat i koju vrstu
    i NE, med nije naša tvorevina,ljudi naprave šećer sa masačkom i šećer sa iglicama i šećer sa trputcom,a NE med

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

med u trgovini,na placu....to sve ovisi,ono što znam je da med nema dodataka tipa konzervansa i sl....
    ali postoji velika vjerojatnost da veliki lanac koji otkupljuje od malih pčelara ne provjerava SVAKOG pčelara i njegovu kvalitetu meda svaki put,svaku vrstu,svaku kantu....preskupo je
    a ima svakakvih ljudi koji bi rado više zaradili,pa u med dodaju glukozni sišup,šećerne otopine,medni sok...itd da količinski dobiju više,a time se gubi i umanjuje ono dragocjeno u medu...
    a kako te iste firme prolaze da dobiju dobre ocjene?
    pa lako,on kod svog najjačeg pčelara uzme male uzorke meda i pošalje na analizu sa imenom svoje firme i eto!
    zato mnogi mali pčelari propadaju jer ne žele to radit,jer nije isplativo da on za otkup na veliko dobiva 10kn za med koji će ovaj prodat za 40-50kn u trgovini!! a nije prsta maknuo osim 1.5kn za ambalažu...
    kužiš?
    a pčelar se bome naradi kroz CIJELU godinu!
    ups,eto mene sa krumpira na mednu industriju

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •