Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 63 od 63

Tema: kuhani krumpir star 2 dana

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Misli ma ipak mala djeca do godine dana starosti ne smiju konzumirati med.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

svatko ima pravo na svoje mišljenje
    ja sam ga puno konzumirala u vrijeme dojenja,a počele su ga jest po pol male žlićice otopljeno u čaju ili u voćnoj kašici sa 8mj (bagrem!!!)

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nije to stvar mišljenja, ni alergija nego je stvar u tome što djeca do 2 godine nemaju taj neki enzim ili nešto što bi razgradilo nešto što med ima pa mogu dobit botulizam.

ma,ima još bisera ove vrste...netko jede štapiće,kekse,a neće stavit žlicu brašna za zgusnut varivo,pa u 2 štapića se pojede više brašna nego za cijelu ranglu ručka...cccc
    Nije isto jesti brašno u keksima i raditi zapršku. Zaprška je jako nezdrava zbog opet nečega.., znam, znam sve redom poluinformacije, ali znam dobro da sam sve ovo pročitala i zapamtila ali se ne mogu sjetiti točnih naziva štetnih procesa i tvari, a nemam vremena sad kopat po internetu i stavljat linkove..

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Nije to stvar mišljenja, ni alergija nego je stvar u tome što djeca do 2 godine nemaju taj neki enzim ili nešto što bi razgradilo nešto što med ima pa mogu dobit botulizam.

ma,ima još bisera ove vrste...netko jede štapiće,kekse,a neće stavit žlicu brašna za zgusnut varivo,pa u 2 štapića se pojede više brašna nego za cijelu ranglu ručka...cccc
    Nije isto jesti brašno u keksima i raditi zapršku. Zaprška je jako nezdrava zbog opet nečega.., znam, znam sve redom poluinformacije, ali znam dobro da sam sve ovo pročitala i zapamtila ali se ne mogu sjetiti točnih naziva štetnih procesa i tvari, a nemam vremena sad kopat po internetu i stavljat linkove..
    nezdrav je i zrak koji udisemo...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jao, kud ode ovaj topic...

No, natrag na krumpir:

Mi jedemo njoke od ostataka pirea, ali nikada drugi dan. Eventualno ako ostane pirea od ručka, njoke su za večeru. Nije često... Isto, mrkva nam rijetko kad ostane za drugi dan, pojede se isti dan.

Zanima me što mislite o instant pireu iz vrećice, koji moji dječaci obožavaju, a ja se ustručavam to im servirati koliko bi oni htjeli (to je hrana koju jedu s tatom, kad mene slučajno nema doma, kao što će recimo biti ova subota). Jedemo taj pire, ali se ne HRANIMO time. Isto vrijedi i za klasični pire (preferiram drugo povrće, krumpir mi je punilo i nužno zlo, ali ga djeca i mm vole pa nek im bude).

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    nezdrav je i zrak koji udisemo...
    Ma u pravu si, nego ko mi može savjetovat koje cigarete da izaberem za dijete, mislim ako ćemo u tom smjeru.

Kaže meni jedna "biserka" , pa i meni je mama mazala desni vinom pa što mi fali... treba li više što reč?

Ja u ovakvom "zatrovanom" svijetu ne idem linijom manjeg otpora, nego nastojim učinit najbolje za svoje dijete i sebe. Zrak je čist, u mojim arlama umjesto cvijeća raste povrće bez pesticida, meso je domaće samo sisalo ili paslo travu... Vodim računa koliko mogu, nisam frik i pojedemo nekad i nezdravu hranu, kvragu podgrijem nekad i krumpir, ali jednom godišnje a ne svaki dan.

Ajmo se držat teme, jer nema smisla ovako raspravljat. Ja sam na ovim stranicama saznala kako i na koji način treba pripremat i jesti špinat i smatram to jako korisnom informacijom iako sam ga prije trudnoće jela i podgrijanog i svakako.. pa sam isto, jelte, živa.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

1.ne radim zapršku,već zgušnjavam brašnom u malo vode
    2.botulizam...jooooj,nebuloze...
    problem je u nezrelom medu koji se nije dobro uskladištio(dakle-loš pčelar,loš med!!),a više botulizma ima od bilo kojeg drugog proizvoda u konzervama u manje razvijenim zemljama zbog nehigijene prilikom konzerviranja,pa se hrana započne kvarit,jel ikada zabilježen više od 1 slučaj u zadnjih 20g??
    3.ja sam biserka koja će djetetu namazat desni sa domaćim vinom nego sa ČISTOM kemijom u obliku gela,kreme,kapljica....

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

povratak na temu-ni ja ne jedem njoke svaki dan

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

1. Za zapršku tvrdim i dalje isto (to je bila čisto informacija pa ko je želi provjerit...., ne ulazim u tvoju osobnu pripremu hrane
    2. Kad govorim o botulizmu, ne govorim o botulizmu kod odraslih nego kod beba, da je rijetko je, ali ako je moguće zašto riskirat
    3. No comment

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

odjavljujem se sa ove teme

a da...postoji mogućnost da me sutra pogodi avion,mala ali zašto riskirat....

658 puta veća je vjerojatnost da beba ili dijete dobiju grčeve,proljev,alergiju,gušenje.... od voća ili povrća, pa eto, ja riskiram !

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Osim što nije posebno ukusan, stari krumpir nema nekih posebno loših svojstava.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo i mene - ne znam zašto ne dobivam obavijesti da je bilo odgovora na temu.... bilo koju?!?
    Uglavnom meni je krumpir fuj ak nije svježi kao i sva hrana.
    A med obožavamo, gledamo kolko tolko da je neka provjera i da proizvođać ima nagrade (valjda i to nešto znači) i beba ga jede/ pije od godinu dana. I zdravi smo svi.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Botulizam
    ..................

Dojenački botulizam je moguće liječiti, ali zbog svoje ozbiljnosti, važno je naučiti prepoznati njegove simptome u početnoj fazi. Također je važno znati da je med poznati izvor bakterijskih spora koje mogu prouzročiti botulizam. Zbog toga, izbjegavajte davati med vašoj bebi.

........................

Prevencija
    ............

Jedina stvar koju možete učinit kako bi spriječili rizik zaraze botulizmom, je da izbjegavate davati vašoj bebi med ili kukuruzni slad prije njenog prvog rođendana. Dokazano je da je med izvor bakterija i da je uzrokovao botulizam u dojenčadi koja su ga konzumirala,...............

Što možete učiniti kako biste spriječili infekciju?

Kako biste bili sigurni da se vaša beba neće zaraziti, pridržavajte se sljedećeg:

· · nikada nemojte davati med djetetu koje ima manje od godinu dana, niti u boci, niti na bradavici, niti na bilo koji drugi način;
    ·
    Ovo je citat s rodinih stranica.
    Ribica tina, netko se boji aviona, netko mora, netko insekata...., shvati ovo gore citirano kao informaciju, pa sad tko će davat med, a tko neće svatko odlučuje za sebe.
    Nadam se da ti neće naškoditi prodaji meda

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •