Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Cure na strogom mirovanju, kako regulirate probavu?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Cure na strogom mirovanju, kako regulirate probavu?

Ja sam več jedno 7 dana na strogom mirovanju, dakle krevet-wc, več par dana čak i jedem u krevetu. Naravno da mi je od tad probava koja je do sad bila skroz OK pošla kvragu. Ne pomaže ništa, ni šljive, ni mekinje, ni žitarice, ni avokado, ni jogurt, ni donat, ni voda...stavim čepić pa ide nekako, ali bi htjela ipak izbjegnut korištenje ičeg i provat to izregulirat hranom/pićem. Jel ima šanse? Mislim da mi je ovo negibanje skroz uništilo metabolizam :/

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Tu nevolju rješavam isključivo donatom i to sobne temperature i poluishlapjeli/ishlapjeli.Dnevno popijem 5-7 dl.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

samljeveni lan u jogurtu.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nerazrijeđeni sok od svježih šljiva iz sokovnika, u velikim količinama

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Puno, ali stvarno puno vode piti - koliko možeš;
    I sve ovo što je napisano...
    Meni je isto bilo koma po tom pitanju

A što se tiče čepića, ima onih glicerinskih koji se mogu davati i maloj djeci, ostale mislim da bi trebalo izbjegavati.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uzimam samo glicerinske, ali opet draže bi mi bilo nikakve...evo pijem donat, pojela sam suhe šljive i jogurt...ako to ne izazove explosion e onda stvarno ne znam što ću!

Imam stalno onaj Tin Ujević scenario: Jutros rano zahebah se grdno, platih ciglu a samo sam prdnuo! tako i mene stalno prduckanje zavara...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

magnezij je super za probavu
    http://www.vitamini.hr/3363.aspx ja sam pila ovaj sa linka (2-3 dnevno) prvenstveno zbog kontrakcija, ali mi je super djelovalo i na probavu

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja uzimam MG300 od Dietpharma, ali smao 1 na dan...nekad 2...mogla bi pojačat na 3 :/

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uz sve navedeno dodala bih i suhe smokve

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa
    samljeveni lan u jogurtu.
    potpis, a lan možeš dodavati u praktički sve što jedeš.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja inače jedem hrpu smokava, šljiva, pijem jogurte i sl. ali ništa me to ne protjera kao integralni kruh. Mislim na pravi integralni kruh kakvog nema ni u jednoj trgovini, moraš ga sama napraviti. Samo s njim imam vrlo redovitu mekanu stolicu. Par dana nisam ga stigla praviti i uzela neki kao integralni iz trgovine razlika nebo zemlja, skoro sam hemoroide dobila.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pravila sam ja svoj kruh, ali sad mi je nezgodno pošto zaista moram bit u horizontali 99% vremena...mm mi sad kupuje vital iz pekare, dosta je fin, nema kvasa i mješavina je graham i raženog brašna. A ne znam više...evo čak i smokve suhe grickam jer smo dobili s Murtera...nema što nisam jela danas od ovih protjerivača!!!

Možda proradi kad se organizam navikne na ležanje?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme, što se dogodilo da si na mirovanju?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Svako jutro, na prazan stomak, čašu vrele vode sa 1-2 srednje kašike meda. Zatim zdjelu običnih cornflakes sa mlijekom za doručak (ako ti je to malo, onda prvo ta zdjela pa ostalo). Meni je to probavu držalo redovitom, i kad sam strogo mirovala, i kad nisam, a probava mi od djetinjstva šteka.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Imam stalno onaj Tin Ujević scenario: Jutros rano zahebah se grdno, platih ciglu a samo sam prdnuo! tako i mene stalno prduckanje zavara...
    sorry, al , sjetih se da mi je i samoj bilo tako

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Da, to je i meni odmah skočilo u oči! :/

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kiseli kupus i rasol, mošt koji je tek počeo cvikati... to kod mene nema da omane.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajme meni
    a meni treba nešto da me zatvori
    smanila sam magnezij, čak moram i mlječno malo izbaciti pa sad pijem čaj od šipka

a što se dogodilo da moraš mirvati?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Citiraj Fidji prvotno napisa
    Da, to je i meni odmah skočilo u oči! :/
    Polako cure,to je samo preventiva.

Inače,možeš probati sirup od smokve i šljive iz ljekarni(skup i sladak) meni je to pomagalo.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Polako cure,to je samo preventiva.

Inače, možeš probati sirup od smokve i šljive iz ljekarni(skup i sladak) meni je to pomagalo.
    Ne brinite, Sirius je upravu, preventive radi Bilo je il strogo mirovanje doma il Petrova...zapravo, dok. je bila skoro samo za Petrovu a ja sam si dodala ovu opciju kučnog pritvora i otkantala ze hospital

Hm, ovo s toplom čašom vode i medom još nisam isprovala moram priznat a cornflakes volim, tako da sutra imam to za doručak (inače jedem 2 kriške crnog kruha sam maslom i mermeladom od šljiva+čaj s medom). A sirup od smokve i šljive mi zvući ko prava stvar!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[ Bilo je il strogo mirovanje doma il Petrova...zapravo, dok. je bila skoro samo za Petrovu a ja sam si dodala ovu opciju kučnog pritvora i otkantala ze hospital

!
    Srećom da ti je ta opcija pala na pamet.Mirovanje u Petrovoj nikako nije zdravo za psihičko zdravlje,a i tako ne bi radila ništa drugo nego što radiš doma(ako zanemarimo stres zbog lokacije).

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Srećom da ti je ta opcija pala na pamet.Mirovanje u Petrovoj nikako nije zdravo za psihičko zdravlje,a i tako ne bi radila ništa drugo nego što radiš doma(ako zanemarimo stres zbog lokacije).
    Ot: Da! Mislim da moja trudnoča ne bi imala šanse da sam hospitalizirana! Dobila sam plikove po tijelu samo od spomena, brrrrr i sad se naježila!

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Probava mi je inače katastrofa, a sad otkako sam trudna živi užas. Ne pomaže apsolutno ništa, Donat nula bodova, jogurte, mlijeko ne mogu smislit. Jedino što pomogne je puuuno grožđa, al onda se napuhnem pa me muče grčevi. Da, sad se sjetih još jednog dobrog pomagača, unaprijed upozorenje: je teški junk, ali pali, BigMac iz McDonalds-a, al s ovim nije pametno pretjerivati .

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Tijelo se mora priviknuti. Samo nastavi jesti sve protjerivače i izregulirat će se. Uh, grozno je to čekanje da se sve sredi. Sretno!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Uh, i kod mene slicno vec par dana otkako sam pojacala unos gvozdja. S tim da ja ne moram da mirujem, bas se puuuno krecem, al' od kakanja ni k...
    Odoh sad po Donat, suve sljive i smokve...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo več 2 jutra za redom pijem vruču vodu s medom, conrflakes sam preskočila...i opet 0 bodova bez čepića a bude toga masu, jer od silnih "pročišćivaća" (smokve, šljive, mekinje itd) se stvarno crijeva napune, ali nikako da izađe...čepić mi pomogne, ali mi je više MUKA od toga umetanja, odvratno

Jedva čekam da nam se klinjo rodi, to trčanje gore dole i briga oko bebe, pranje, kuhanje, muženje krave u 05...penjanje na MtEverest mi sad tako dooooooooooobro zvući!!!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ah, mila, proci ce i to. Jedva cekam da pocnes da nam se zalis kako nista ne stizes!
    Sta kaze dr, koliko jos strogog mirovanja?
    Btw, ja uspela jutros, bez ikakvih "intervencija" cepicima i ostalim cudima tehnologije... :D

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

YES :smileykojisepokakiobezčepića:

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Htjela sam i dodati Broookulaaaa
    A mirovanje...hm pa evo danas sam se digla i lagano lagano šetala, možda je i to potaklo probavu. dr. bi mene najrađe vezala za krevet...do sljedečeg pregleda za 3 tjedna sigurno, a onda bumo vidjele

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ortisan kocke, 2/3 na večer....pomoglo :D
    voćne kocke, bez kemije. Jedino je doza od 1/2 meni bila pre malo,a 1 cijela izazvala grčeve :/

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

* Ujutro na prazan stomak kašika maslinovog ulja.

* Kompot od šljiva (svežih i sušenih).

* Brokula + karfiol.

* Mekinje! u jogurtu sa semenkama lana.

Imaš još i onaj rolatić od smokava sa listom sene. Bilo je tu na nekoj temi o zatvoru. Baš smo raspravljale o tomena nekoliko stranica. I ti si bila tamo ali meni pretražnik ne radi, pa ne mogu da ti stavim link

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    I ti si bila tamo ali meni pretražnik ne radi, pa ne mogu da ti stavim link

Ja sam svugdje gdje se priča o probavi (da ne rečem gvnima)
    Ni meni ne radi pretražnik od ko zna od kad!

Strobery Shortcake več dosta dugo (od kad si napisala) pijem vruču vodu sa medom na tašte ujutro, i fakat pomaže!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ovo sam tijekom trudnoće skupila negdje na netu i sačuvala, ako bude trebalo.

Naprave se kuglice od sljedećih sastojaka:

10 dkg grozdjica
    10 dkg suhih sljiva
    10 dkg suhih smokvi
    5 dkg Sena caja (suhi listici)

Sve skupa samljeti u blenderu i sloziti manje kuglice (promjera 1cm).
    Uzima se jedna dnevno i već nakon sat vremena bi trebala djelovati.

Ako jedna ne pomaže, drugi dan se uzmu dvije.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

lagano lagano šetala, možda je i to potaklo probavu[/size]
    Sigurno da je
    ne znam koji su razlozi tako strogog mirovanja ali od mirovanja se probava jako uspori ... nadam se da neces jos dugo morati tako striktno lezati.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    ne znam koji su razlozi tako strogog mirovanja ali od mirovanja se probava jako uspori ... nadam se da neces jos dugo morati tako striktno lezati.
    I ja isto, iako nekako vjerujem da mi ne gine mirovanje do 32 tjedna bar. Omekšan mi je cervix, i uloživ za vršak prsta (UU čvrsto zatvoreno)...dosta mi žena govori da to nije toliko opasno za strogo mirovanje, a doktoricu strah radi svega što se dogodilo...vidjet ćemo :/

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Strobery Shortcake več dosta dugo (od kad si napisala) pijem vruču vodu sa medom na tašte ujutro, i fakat pomaže!
    A to ti je i onako dobro za svašta ostalo. Samo nastavi (trebala sam i ja ovu korisnu naviku zadržati).

Nora Fora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I ja dajem svoj glas lanenim sjemenkama (u vrućem mlijeku) i to obavezno mljevenim!

Dobra je i Sensia od kruške i jabuke i kivi.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Probaj kompot od suvih sljiva , tacnije receno kuvaj sljive tako da nekoliko puta promenis vodu kad provri. Poenta je da izadje secer kolio je moguce, kad se ohlade stavi ih u frizider i svako jutro na prazan stomak recimo po dve. Grozno je ali trebalo bi da pomogne.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pomaže i palenta. Još u kominaciji s nekim probiotikom...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo vračam se nakon nekoliko dana ponovnih problema...znam što me je zeznulo, koristila sam čepiće 2 dana kad baš nikako nsiam mogla, i uljenila mi se crijeva. Svekrva mi kuhala palentu 3 dana, i pila sam med s vodom na tašte i hvala Bogu izreguliralo se opet!

Tako da cure, čepiće samo kad baš ne idete danima!

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ne znam jel se smije piti u trudnoći (provjeri) ali meni je pomagao žuti čaj

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moje dete retko i teško kaki i mi smo joj stalno davali palentu sa kruškom, kompot od šljiva, smokve, puuuuuuuno povrća tokom dana, puuuuno sveg voća osim banana, masnih supica, maslinovog ulja..... i ništa nije pomoglo dok ona nije počela sama da traži proso za doručak, ručak i večeru. Od tad smo sve žitarice zamenili prosom, jede i svo voće/povrće/ribu i kaki svaki dan :D Tako da, nama je proso bilo čarobna formula...
    da brže prođe to ležanje

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nisam bila na strogom mirovanju ali sam svoj problem riješila uz Donat Mg na tašte ujutro 2 dcl, 1 dcl prije ručka i 1 prije večere, bilo je pravo mašala olakšanje

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I ja sam imala tih problema. Pa evo par savjeta:

1. sok od ananasa natašte

2. natašte popiti otopljenje tri žlice na vrh šećera u 2dl vode (toplo)

3. čepići samo glicerinski

4. ne uzimati Dulcolax i čajeve za čišćenje koje sadrže Senu ili Pelin jer izazivaju grčeve pa mogu izazvati i spontani pobačaj

5. protiv grčeva koristite ili dječji čaj od kamilice i komorača ili Anisal (Jadranski galenski laboratorij)

6. Magnezij

7. piti dosta tekućine (najbolje vode)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kompot od jabuka , može li proći u ovu svrhu ? napuhnuta sam i imam vjetrove, a trudim se jesti što lakšu i probavljiviju hranu :/ ( inače imam urednu , svakodnevnu probavu )

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Proso. (Znaju ptičice što valja )

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Drage moje ja u zadnje reguliram probavu laganom prehranom...

Doručak: Musli i mlijeko
    Ručak: Juha sa mesom lešo
    Voće
    JOgurti.. i odprilike mi se od ovoga sa donatom sastoji dan...jer inače sasvim sigurno bih imala i više bh kontrakcija zbog kojih lezim...primjetim to, da mi napuhana crijeva i pun želudac pojačava problem....

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa
    Drage moje ja u zadnje reguliram probavu laganom prehranom...

Doručak: Musli i mlijeko
    Ručak: Juha sa mesom lešo
    Voće
    JOgurti.. i odprilike mi se od ovoga sa donatom sastoji dan...jer inače sasvim sigurno bih imala i više bh kontrakcija zbog kojih lezim...primjetim to, da mi napuhana crijeva i pun želudac pojačava problem....
    Pazi samo da uzmeš dovoljno kalorija za razvoj bebe, jer mi se ovo čini uznemiravajuće premalo.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A iskreno nemam pojma, nastojim piti dovoljno mlijeka i jogurta, juhe i mesa...i voća...napuhan stomak i crijeva mi uzrokuju pojačane kontracije i užasno bolan trbuh...pojedem ja svaki dan i 2 reda čokolade i tako po neku sitnicu ali kako stalno lezim na krevetu, strah me pošteno se najest...Čekam sad sljedeći pregled da vidim kakvo je stanje sa cerviksom....

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa
    A iskreno nemam pojma, nastojim piti dovoljno mlijeka i jogurta, juhe i mesa...i voća...napuhan stomak i crijeva mi uzrokuju pojačane kontracije i užasno bolan trbuh...pojedem ja svaki dan i 2 reda čokolade i tako po neku sitnicu ali kako stalno lezim na krevetu, strah me pošteno se najest...Čekam sad sljedeći pregled da vidim kakvo je stanje sa cerviksom....
    Držim palce, meni je 23. tjedan i ležim več dva mjeseca. Dosta jedem, ali malo dobijam na težini pa sam, valjda, malo opsjednuta
    Tek kada pročitam vaše postove skužim koliko bi moglo biti gore, grčeve nemam, probava mi je ok, a unutarnje ušće je za sada zatvoreno, premda doc kaže da bi se "moglo proći".

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •