Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Zelene stolice....

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Zelene stolice....

Pitam ovo za jednu prijateljicu koja je tek rodila, a nema pristup internetu.
    Znam da ima jos milion ovakvih tema, ali pisem sa posla i nemam puno vremena da pretrazujem.
    Naime ona ne izdaja podle podoja skoro uopste. Beba je stara 9 dana. Ima zelenu stolicu (jednom dnevno), ali puno upiskenih pelena. Patronazna je rekla da ce jos par dana pricekati pa ako i dalje budu zelene mora na dohranu. Kaze prijateljica da sisa (zajedno sa povremenim spavanjem na ciki) od 30- 40 minuta na obe dojke. Imao je zuticu ako je to vazno posto znam da su ta deca malo uspavanjija (moje oboje je imalo).
    Ne znam sta da joj savetujem, a bojim se da ce upropastiti dojenje zbog nemarne patronazne koja se kod nje zadrzava doslovno 5 minuta i nije joj dala nikakve savete u vezi dojenja. A opet bojim se insistirati da ne daje dohranu...jer sta ako je beba stvarno gladna
    Pomagajte ne znam sta da radim
    Odstampacu joj neke ove tekstove za sada
    Da li je mozda moguce da beba samo posisa ono prvo slatko mleko i ne dodje do onog masnog?
    Da li kod dojenja treba menjati dojke u jednom podoju?
    Inace beba sisa svaka 2 sata.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

čekaj, javit će se savjetnice. ali koliko dugo sisa? ok, da ja ne pametujem oko tog pričekaj.

ono što sa sigurnošću mogu reći je da djeca nekad imaju zelenu stolicu jer je kakica neko vrijeme stajala u peleni pa je to sve oksidiralo.

malo sam googlala evo tema
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...986f37ef6b3bef
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...004&highlight=

tekst sa portala
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=115&Show=2760

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

definitvno cekaj savjetnice da se jave, ali do tada...

koliko sam shvatila, svaka 2 sata posisa obje dojke (u nekih pola sata)? ako je tako, mozda bi bilo dobro da pokusa tih pola sata (jedno hranjenje) bebu drzati na 1 cici, da dodje do masnijeg mijeka (ja sam svog sina znala i po sat vremena hraniti na samo 1 cici). mislim da nema potrebe mijenjati dojku, ako beba i dalje jede iz prve na koju ju je stavila. a onda u drugom hranjenju, nakon 2 sata, da bebi drugu.

ako mijenja u jednom podoju obje, koji je razlog tome?

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala na savetima, evo sad sam je zvala i sve prenela

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ah moja prijateljica je odmah drugi dan pocela sa dohranom posle sisanja. Kaze da popije po jos 30 ml. Ne daje svaki put. Stolice zute. Sada tri dana nije kakio i sprema mu zasecerenu kamilicu....Ne odobravam, ali ne mogu da se mesam. I meni su najvise isli na zivce oni sto mi sole pamet kako treba da radim...
    Inace mislim da je moguce da nema dovoljno mleka, ali na psiholoskoj bazi posto bi htela da doji zato sto je to zdravo za dete, ali joj je dojenje inace odvratno (!?) Ali sta ces ne moze protiv sebe...
    Meni je to najlepsa stvar na svetu. Posebno sada kada je veci pa kada pocne sisati zakoluta onako ocima

pčelica01 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja mislim da je problem to sto non stop mjenja ciku, ja sam mome znala davati jednu i po 3 podoja ali ja sam imala dosta mljijeka pa ne bi uspio podojiti sve! Mada sam i ja imala isti problem na pocetku, podojio bi samo ono prvo mlijeko a do drugog ne bi ni mogao doci jer je on malo jeo a ja imala puno mlijeka!
    Mozda da pokusa izdojiti nakon podoja da vidi je li joj ista ostalo pa tek onda da prede na drugu!
    A to ako ne zeli dojiti mislm ni da je ne treba siliti jer to svakako nece biti dugog vijeka, meni je isto to najljepse kad se onako stisne uz mene i gleda me onim krupnim okicama!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •