bira se petkom javnim glasanjem svih ucenika u razredu (2. razred OS), a u konkurenciju ulaze svi ucenici koji u danom tjednu nisu dobili niti jedan "negativan zig" (negativan zig se dobiva ako tijekom jednog prijepodneva ili poslijepodneva skupis tri ili vise "opomena" (opomene se dobivaju za krsenje razrednog ustava, npr. tucu, "deranje", trcanja po razredu, pricanje za vrijeme sata i sl.). iduci tjedan na zidu je izvjesena fotografija izabranog ucenika.
komentari mog djeteta:
- htio sam glasati za K (jednu djevojcicu), ali bi svi decki poludili na mene ako bi cura dobila najvise glasova
- mama, zasto se bira ucenik tjedna? znam zasto se bira- da bi uciteljica xz mogla "prijetiti" losim ucenicima da nikad nece postati ucenici tjedna
- bojim se da nikad necu biti izabran za ucenika tjedna jer oni koji su moji prijatelji imaju i druge prijatelje za koje ce glasati
ima li u razredima vase djece slicnih projekata?
sto je pedagosko u ovom pristupu (iskreno pitam jer s mog gledista vidim samo promicanja jeftinog populizma i odmak od odgoja prema, mislim da cak i neefikasnom, discipliniranju)?
ne mogu si pomoci, ali svaki put kad se sjetim "ucenika tjedna" pomislim na "djelatnika tjedna" iz americkih restorana brzom hranom![]()