-
Što se tiče odabira učenika tjedna, to mi je totalno amerikaJNski i bezveze... više kontraproduktivno nego efikasno. Nadam se da se nismo još do te mjere amerikanizirali...
A ako se ne varam, to je metoda opisana u knjizi 1-2-3 uspjeh ZA UČITELJE I ODGAJATELJE (ne mogu se sad točno sjetiti da li je bilo baš na tjednoj bazi, znam da mi se taj pristup nikako nije sviđao iako knjiga ima i dobrih dijelova) ali te metode motivacije s markicama i odabirom face na kraće relacije daju instant rezultate upitne kvalitete, a na dulji rok su totalno kontraproduktivne. :/ I ne znam tko bi to trebao birati - učiteljica (koja ionako djecu motivira pohvalama i bez tih cirkusarija) ili djeca (koja tek uče društvene vještine...).
U našem vrtiću imali su svojevremeno u nekim grupama dodjelu povelje "Osoba dana" nekome tko je učinio nešto iznimno i za pohvalu (najbrže trčao, na primjer). Moj mlađi donio je to doma jednom, nije ga se baš osobito dojmilo i brzo su od toga odustali jer nije davalo rezultate i frustriralo djecu koja to nisu dobila...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma