Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 99

Tema: Što danas kuhate? (17. dio)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sinoc dinstala prasu (poriluk?!) za danas (sto ti je zena domacica...jednom u 100 godina), a teta ce napravit pohovane snicle.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    junetina u saftu i njoke (samo njoj se to da raditi po ovoj vrućini)
    izgleda i meni.to je bio i moj današnji ručak.
    da sam bar malo ljenija što se tiče kuhanja,bar bi bila mršavija.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislila i smislila... sutra: flekice sa kupusom! A to taaaaaako dugo nisam.... Mljac!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lonac sa slanutkom bez slanutka - nije ga bilo u dućanu pa sam stavila grah i kukuruz. mmmljac!

Početno

Burek s mesom. MM veli da je "k'o u Sarajevu!"

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Mislila i smislila... sutra: flekice sa kupusom! A to taaaaaako dugo nisam.... Mljac!
    dobra ideja,mogla bi to sutra za ručak.
    danas je MM peko orade i pastrve na roštilju,a ja sam skuhala krumpir dodala začinskog bilja,vegete i masl.ulja i bacila na ploču roštilja da se zapečeuz to još gravče na tavče i salata,te ledene nebo.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj prvi post nakon malo više od 2 mjeseca izbivanja s ovog za me ovisničkog foruma. A gdje drugdje nego na Receptima. Budući da imam 3582 nepročitana nova posta, da se ne pogubim, počela sam ovdje. Tu sam baš najviše domaća.
    Bogme ste fino kuhale preko ljeta. Hrpa novih recepata, vidim. Evo mi daas imali prijatelje na ručku pa sam pravila kokošju juhicu, ali sad sa dalmatinskim štihom(još ne drži morska nostalgija, šmrc), malo pomidora i ubacim tikvicu. Jako nam je to sad fino. Za glavno jelo sam radila piletinu zapečenu sa sirom, vrhnjem i vratiom, a za desert kolač sličan kao krempita, samo s šaumom umjesto šlaga.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Malo mi šteka "N" a tastaturi.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

dobro nam se vratila ivancice, bas si nam nedostajala

Početno

Bas mi je drago da si se vratila!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad kad nas ubije u pojam šta je ona sve fino kuhala dok smo mi gubili vrijeme na forumu i uz to još nije ni grama dobila....

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemoj dva puta reći,mogla bih početi .

Ali zamislite, udebljala sam se 2 kg, ni sama ne vjerujem kako, ali znam da mi je pozadina dobila na volumenu. Bit će da je od ležanja u pijesku.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Moj prvi post nakon malo više od 2 mjeseca izbivanja s ovog za me ovisničkog foruma. A gdje drugdje nego na Receptima. Budući da imam 3582 nepročitana nova posta, da se ne pogubim, počela sam ovdje. Tu sam baš najviše domaća.
    Bogme ste fino kuhale preko ljeta. Hrpa novih recepata, vidim. Evo mi daas imali prijatelje na ručku pa sam pravila kokošju juhicu, ali sad sa dalmatinskim štihom(još ne drži morska nostalgija, šmrc), malo pomidora i ubacim tikvicu. Jako nam je to sad fino. Za glavno jelo sam radila piletinu zapečenu sa sirom, vrhnjem i vratiom, a za desert kolač sličan kao krempita, samo s šaumom umjesto šlaga.
    EJ ŽENO! NEDOSTAJALA SI MI! (moram vikati da me se bolje čuje)

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ti meni, kao i sve cure ovdje s foruma. Znaš, kad sam prolazila Splitom pomislila sam da bi mogla svratiti kod tebe na kavu, ali na žalost bilo je kasno navečer.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivančice!!!!!!
    I meni si falila, a nije da me baš ima na forumu. Pa gdje si sve bila???

Ja upravo kuham goveđi (juneći) gulaš za sutra, dinstaju se celer i mrkva pa surfam dok su dečki kod svekrića. Gulaš radim jako rijetko jer nikako da mi ispadne kak hoću. A hoću da bude ko onaj Podravkin iz konzerve, onaj legendarni s kravinom glavom.
    Je, sramim se, al meni je to super fino... A nisam ga jela više od 10 godina.

Početno

Danas sam gledala Talijane kako rade cvjetove tikvica u umaku. Prvo su preprzili luk, dodali mjesavinu gljiva (vrganji, lisicke, bukovace i jos neke tamne), malo prodinstali, dodali cvjetove i, nakon par minuta kad je isparila voda, prelili vrhnjem. Pustili su da se sve jos nekih par minuta prodinsta i gotovo! Izgledalo je mljaci!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Suce, ma nisam bila nigdje spešl, malo u Hercegovini, na Korčuli, navratila u Split i onda otišla na Vir gdje smo najduže i ostali. Bilo nam je genijalno, baš smo se nauživali ovo ljeto. Uz sve mi jekomp totalno riknuo pa ga nisam mogla koristiti puna 2 mjeseca. Kao da nisam imala ruke i noge. No sad je konačno opet sve ok.

Ajde ako budeš zadovoljna kako ti je ispao gulaš da nam staviš toča recept jer ja to nisam nikad radila, iskreo ni ne znam kako se radi, a baš bi voljela naučiti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    I ti meni, kao i sve cure ovdje s foruma. Znaš, kad sam prolazila Splitom pomislila sam da bi mogla svratiti kod tebe na kavu, ali na žalost bilo je kasno navečer.
    Ajde bleso! Šta ima veze koja ura že?! Šaljem PP

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    Danas sam gledala Talijane kako rade cvjetove tikvica u umaku. Prvo su preprzili luk, dodali mjesavinu gljiva (vrganji, lisicke, bukovace i jos neke tamne), malo prodinstali, dodali cvjetove i, nakon par minuta kad je isparila voda, prelili vrhnjem. Pustili su da se sve jos nekih par minuta prodinsta i gotovo! Izgledalo je mljaci!

:D Dille, spijunko jedna!!!!!

Ako su Talijani, sigurno su jeli s tjesteninom! Evo meni danas rucka (i /ili vecere).

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ivanchice, super da si opet tu!

ja sam jucer strajkovala (MM i dalje na putu), a danas imam u planu filovane paprike, lasagne i dinstanu buraniju, pa da sam rahat za cijelu sedmicu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

za kus-kusoljupce!

Dimljeni tofu s kus-kusom iz woka

400 g dimljenog tofua, narezanog na veće kocke
    šalica kus-kusa, preliven šalicom posoljene vode (ostaviti poklopljeno 10 minuta)
    1 poriluk, narezan na tanke trakice
    3 češnja češnjaka, usitnjena
    2 žlice senfa
    1/4 šalice bijelog vina
    1/2 šalice maslina s paprikom
    1/2 šalice crnih maslina
    3 žlice maslinovog ulja
    1/2 žličice papra u zrnu i malo mljevenog papra
    sol

Kus-kus skuhajte i popržite na ulju u zagrijanom woku. Izvadite iz woka i ostavite sa strane.
    U wok ulijte ulje i krakto propržite češnjak. Zatim dodajte poriluk, dimljeni tofu i vino pa kuhajte 10 minuta.
    Dodajte masline, senf, papar i sol.
    U povrće umiješajte pirjani kus-kus.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To Ajvice, baš mi treba novih recepata s kus-kusem jer nam ovi koje radim već na nos idu!

Jučer sam ja imala splićane na večeri (MajoMajice - prijateljica koja se udala u Split s mužem i curicom) pa sam radila sirnicu i jedan preekrasan kolač od šljiva.
    Budući da je sad sezona pišem da ga pravite ako vam padne šećer:

25 dag brašna
    7 dag šećera
    1 jaje
    18 dag margarina
    2-3 žlice mlijeka
    1 prašak za pecivo

Od ovih gore sastojaka se zamijesi tijesto, razvalja i stavi u tepsiju ali tako da malo ide i na rubove. Poslažu se polovice šljive gore na tijesto i stavi peći na 175°C 15 miuta. Za to vrijeme se izmuti fil.

Fil:
    4 žumanjka
    2 žlice šećera
    snijeg od 4 bjeljanjka
    1 kiselo vrhnje

Sve se zamuti i stavi na polupečeno tijesto te se ispeče do kraja tj. dok ne porumeni.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evo izvjestaja o jucerasnjem rucku:

Njoki u umaku od gljiva, bucinih cvjetova i klica zelene soje :shock:

Sve sam ugurala zajedno, a klice sam dodala jer sam dobila uzgajaliste (klicomat :smajlic odusevljen jer je izmislio besmisleno ime, pa imam hektare klica koje moram negdje i nekome uvaljati!! Meni je bilo zanimljivo i OK, najela sam se, a muz je oblizao tecu - klinka se nije izjasnila jer je nema doma, ali bude i ona probala - klice i dalje rastu, a bogme i buca cvate. Samo imam dilemu s tim cvjetovima - oni se i tako dezintegriraju u procesu kuhanja - cemu zapravo sluze?

Danas bi morala upotrijebiti patlidjane - mozda ih sloziti s necim u tepsiju pa zapeci..

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Danas bi morala upotrijebiti patlidjane - mozda ih sloziti s necim u tepsiju pa zapeci..
    isprži ih, skuhaj rižu s kojekakvim začinima, namaži vatrostalnu margarinom pa slaži red riže, red parmezana, red patlidžana i zapeci. mljac!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kao sto sam i planirala, jucer sam za rucak napravila lasagne, supu, paradajz-salatu i palacinke, a za ostatak dana dinstanu buraniju i punjene paprike.

jos imam torte sa zapecenim jabukama, doduse do veceras, kad mi dolaze gosti, ima ih jos najavljenih pa cu morati praviti jos neku, vjerovatno crnu...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

vratilo nam se pojačanje :D ćao ivančice!

danas pečem piceka s krumpirima i mlincima,crnu tortu i štrudlu od višanja.
    navečer idemo s klincima na pizzu,ak se gostiju riješim,naime danas mi je ročkas.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dolega, sretan rodjendan!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    Dolega, sretan rodjendan!
    Hvala.
    Danas nemam pOjma šta da kuham.Probat ću se izvuć sa pizzom popodne na koju nismo jučer stigli,a sad bi mogla tjesteninu s nekim brzopoteznim umakom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jučer - ćufte i pire krumpir.
    Danas - lagani poriluk-cušpajz.

Sutra - razmišljam o špinatu, al nemam pojma. Ajd dajte ideje, pliz, pliz!!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

wewa, jel ti to u jednom danu skuhas za cijeli tjedan ili kako?

ja cu izvuci nesto iz leda danas

nemam inspiraciju

nego, kako bi islo ono dizano tjesto za strudlu bosanski a hrvatski savijacu?

ali mora biti jako odlicno! bolje nego prosjecno koje mi je suho i davi.

mislim da mi je najpametnije pitanje uputiti slavonkama (hm, ili nazvati mamu)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sunce spinat?

svjezi ili iz leda?

lazanje ili da bacis po pasti?

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa

Sve sam ugurala zajedno, a klice sam dodala jer sam dobila uzgajaliste (klicomat :smajlic odusevljen jer je izmislio besmisleno ime, pa imam hektare klica koje moram negdje i nekome uvaljati
    Hm, kakvo uzgajalište, ja sam ljubitelj klica, ali nikako da ih počnem uzgajati, daj malo iscrpnije. A i ti cvjetovi buče, gledam ih jučer u bašči pa sve nekako ne znam bi li ih jela? Malo sam sumnjičava, dajte me razuvjerite.
    Inače meni ručak kuha sveki, a jučer sam za večeru napravila crno tijesto u umaku od morskih plodova u koje sam ubacila i listić dimljenog lososa i vrhnje za kuhanje i zelenu salatu. Danas imamo paradajz juhu, kelj na lešo i skuše pečene. Imam neke jabuke koje stoje već neko vrijeme pa ću popodne napraviti štrudlu, možda na Ivančicin način...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Lilly prvotno napisa
    wewa, jel ti to u jednom danu skuhas za cijeli tjedan ili kako?

ja cu izvuci nesto iz leda danas

nemam inspiraciju

nego, kako bi islo ono dizano tjesto za strudlu bosanski a hrvatski savijacu?

ali mora biti jako odlicno! bolje nego prosjecno koje mi je suho i davi.

mislim da mi je najpametnije pitanje uputiti slavonkama (hm, ili nazvati mamu)
    tako nekako, bar posljednjih sedmica. brate, puno mi jednostavnije.
    a dodatni razlog je i sto se raspametim kad odem na pijacu pa kupim svega i onda moram kuhati da ne propada...

za strudlu - nemam pojma, ja je ne previm jer je samo ja volim, a kile nabacujem i bez nje...

Početno

Rizibizi, popecci od tikvica i cikla salata.
    I ja bih da mi netko napravi strudl.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja bih da mi netko napravi strudl.
    ja ću angažirati mm-a

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Svima radim strudle, samo naribajte jabuke !!!

Jucer sam slozila popecene patlidjane s rizom i klicama (zelena soja i rotkva), malo paradajza, malo feta sira i malo nekog naribanog odozgora. Bilo je dobro, samo malo suho. Nesto sam zbrljala kod koncepcije - skuhala sam rizu, a bit ce da sam trebala staviti sirovu pa sve zaliti s vodom i peci.

Danas varivo od mahuna kod moje mamice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na koncu sam odustala od špinata i danas imamo minestrone iz vrećice, rižu s kuruzom i šnicle na naglo.

Dille, popečci od tikvica, jesu to oni di se ribaju tikvice i krumpir pa se zmulja s jajcem i brašnom i prži? Kakve radiš?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Anchi, i ja sam prije par dana bacila hrpu rize i povrca u rernu ali sam rizu stavila sirovu i sve sam zalila bijelim vinom.

Za danas imam lososa. Mislim da cu filete staviti na papir za pecenje s kozom dole a na vrh so, krupni biber, vlasac i sta mi drugo padne pod ruku. Uz to brokola a mozda i neki (zapravo bi trebalo izbaciti) krumpir.

A sinku cu zato sto je bio predobar i premeden ovaj tjedan jos i palacinke sa zilion pus(l)ica.

Početno

Popecke radim od naribanih tikvica, 2-3 jaja, 3-4 zlice parmezana, jedan rezanj cesnjaka, malo maslinovog ulja, vegeta, persin i brasno, da sve poveze - i isprzim ih, ali ne u dubokom ulju, nego na tavici s malo ulja.

Moram prijaviti da je jucerasnji rizibizi bio malo podimljen, buduci da sam se malo zanijela na Forumu, pa je prilicno zagorio, no ipak sam jedan posteni dio uspjela spasiti...samo je maaaalo smrdio po dimu... ali sve se pojelo.

Danas brokoli s krumpirom na leso i list na pari.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam danas radila juhu iz vrećice i pečena jaja. Vrlo maštovito i zahtjevo!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo da se i ja malo ubaci na recepte. Prekjučer zapečeni grah iliti gravče na tavče. Jučer paradajz juha s rezancima i zapečene tikvice sa sirom i pužićima....

Početno

Ja danas nista! Bili cijeli dan vani i otisli na ribu.

Početno

Jucer bili na izletu i, buduci da smo odavno odustali od dosadne putne hrane u obliku obicnih sendvica, imali smo jako fini rucak u prirodi.

Na grill tavi sam ispekla patlidjan, crvenu papriku, tikvicu - sve narezano na kolutice. Kad je bilo gotovo, posolila sam i ostavila povrce u poklopljenoj vatrostalnoj posudi da se malo odmori i pusti sok, a kasnije sam te kolutice razrezala na cetiri dijela. Pileci file sam narezala na jako tanke i male komadice, posolila i ispekla na grill tavi. Luk sam nasjeckala na vrlo sitne komadice, dodala mu rukolu i umak od dva dl jogurta, u koji sam uijesala jednu zlicicu majoneze i po pola zlicice mljevenog kimla i mljevenog korijandera (sjeme, ne list). U to sam dodala grillano povrce i piletinu i punila 'pita-pecivo' (ne znam jel' toga kod nas ima - to su male lepinjice u koje se stavlja giros ili shoarma).

Bilo je mljaci!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Granatir!

Početno

Ali nije bilo deserta! :namig:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dille, čitam i mislim si - spava li ta žena uopće?! :shock:

Početno

Kako ne! Doploazim do kreveta svu vecer oko 21h - za mene je to duuuuboka noc. A Ivan mi se jos uvijek budi cca 3 put zbog papanja.

A ovaj gore recept je gotov za 15 minuta. Lepinjice su kupljene, nisam ih sama pekla.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jucer bili na izletu i, buduci da smo odavno odustali od dosadne putne hrane u obliku obicnih sendvica, imali smo jako fini rucak u prirodi.

Na grill tavi sam ispekla patlidjan, crvenu papriku, tikvicu - sve narezano na kolutice. Kad je bilo gotovo, posolila sam i ostavila povrce u poklopljenoj vatrostalnoj posudi da se malo odmori i pusti sok, a kasnije sam te kolutice razrezala na cetiri dijela. Pileci file sam narezala na jako tanke i male komadice, posolila i ispekla na grill tavi. Luk sam nasjeckala na vrlo sitne komadice, dodala mu rukolu i umak od dva dl jogurta, u koji sam uijesala jednu zlicicu majoneze i po pola zlicice mljevenog kimla i mljevenog korijandera (sjeme, ne list). U to sam dodala grillano povrce i piletinu i punila 'pita-pecivo' (ne znam jel' toga kod nas ima - to su male lepinjice u koje se stavlja giros ili shoarma).

Bilo je mljaci!

Jos jedno pitanje: a gdje si to sve radila? Nosila tavu sa sobom na izlet ili ...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja danas neke šniclice, leću na salatu i juhu od graška....radim ju prvi put pa me zanima koliko graška stavite - imam ono pakiranje smrznutog od pola kile....savjet please, što brže!!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

a kako se rade flekice s kupusom? to mi zvuci jako privlacno.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •