Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 99 od 99

Tema: Što danas kuhate? (17. dio)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    Jucer bili na izletu i, buduci da smo odavno odustali od dosadne putne hrane u obliku obicnih sendvica, imali smo jako fini rucak u prirodi.
    Na grill tavi sam ispekla patlidjan, crvenu papriku, tikvicu - sve narezano na kolutice. Kad je bilo gotovo, posolila sam i ostavila povrce u poklopljenoj vatrostalnoj posudi da se malo odmori i pusti sok, a kasnije sam te kolutice razrezala na cetiri dijela. Pileci file sam narezala na jako tanke i male komadice, posolila i ispekla na grill tavi. Luk sam nasjeckala na vrlo sitne komadice, dodala mu rukolu i umak od dva dl jogurta, u koji sam uijesala jednu zlicicu majoneze i po pola zlicice mljevenog kimla i mljevenog korijandera (sjeme, ne list). U to sam dodala grillano povrce i piletinu i punila 'pita-pecivo' (ne znam jel' toga kod nas ima - to su male lepinjice u koje se stavlja giros ili shoarma).
    samo sam danas došla na recete vidjeti bolji dio izleta!!!

Bilo je mljaci!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

danas sam posjetila recepte (jer ne kuham )isključivo da čujem uspješniji dio izleta..čini mi se da je bio mljac..

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nani, staviš pola od te tvoje vrećice od pola kile.

Lu, naribaš kupus na malo krupnije i dinstas na ulju na slaboj vatri toliko dugo dok ne primi smeđu boju(ali ne izgorenu) i e omekša. Posoliš, skuhaš tijesto-male krpice ili makarone i tras- sav kupus pomiješaš s tijestom. Možeš pobiberit , ili na slatko sa šećerom.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moj ručak već gotov....išlo malo više od pola vrećice....ispalo superička, nisam ni sumnjala...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja za flekice prvo inzdinstam malo crvenog luka i na to stavim i dinstam kupus.

Ivancice, sa šećerom :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O da, krpice sa zeljem prema izvornom receptu rade se sa šećerom, al ne osjeti se jako, samo ublaži gorčinu zelja.

Iako, ja ne stavljam šećer otkako sam jednom pretjerala i ručak je ispao nejestiva jeza.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Janoccka, to ti je izvorno njemački recept, a znaš da oni sve vole na slatko. Kako sam ja godinama u djetinjstvu živjela s jednom bakom njemicom, mojom imenjakinjom Johannom, naučila sam sve čari njemačke kuhinje.

I mm se grozi tih "Krauscvekli" s šećerom. Općenito svega što ja šećerim od jela: juhu od rajčice, tijesto sa sirom, tijesto s mlijekom i šećerom...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Joj... još mi je muka od tog vašeg kupusa sa šećerom....

Poham puretinu, i još smišljam šta ću za prilog :/ Htjedoh špinat, ali nemam bijeli luk pa otpalo.... sada se bacam dalje u razmišljanje... rižu ne bih, krumpir sam jučer.... možda kus-kus ali njega sam htjela sutra uz nešto drugo...
    Za salatu ću rajčice sa mozzarelom i začinskim biljem iz mog vrta...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

jučer nisam kuhala već smo jeli čevape,pa sam se danas bacila na posao.

juneći saft,špageti i riža,kremšnite (nisu loše,al mogle su bit i bolje)a za večeru "rolice" sa šunkom i sirom.

sutra:krmenadle na ciganski i restani krumpir

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Toliko sam kuhala ovih dana da nisam stigla ni napisati sve...

Da izdvojim: jucer cvjetaca, brokula i krompir na leso (to je ono kad se sve samo skuha, ostavi s malo vode i doda zacina i ulja) i piletina u vlastitom saftu s malo vrhnja (to je bio tzv. svecani rucak za muzica kojemu je bio rodjedan) + kolaci koje sam napekla za vikend (jedan od maka, jedan od mrkve, jedan od visanja i medena pita).

Za danas tjestenina sa safticem od patlidjana i tune - nisam jos nikad kombinirala a bio je jedan patlidjan kojeg je trebalo unistiti. Pa cemo vidjeti kako je...

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

MM je jučer skuhao grah (kuha najbolji grah,poslije moje mame ) i to ćemo jesti danas,a možda i sutra.
    Ja sam ovih dana nekako lijena i ništa mi se neda,osobito mi se neda kuhati

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jučer, špagete s umakom od rajčice i tunjevine.
    Danas povrtnu juhicu, paše mi uz ovu kišu, pohane filete oslića, kuhani krumpir sa začinima i tartar umak.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Popecke radim od naribanih tikvica, 2-3 jaja, 3-4 zlice parmezana, jedan rezanj cesnjaka, malo maslinovog ulja, vegeta, persin i brasno, da sve poveze - i isprzim ih, ali ne u dubokom ulju, nego na tavici s malo ulja.
    A koliko tikvica ide na tu mjeru jaja? Ne moraš napisati točno na gram, ali bi bilo dobro bar na dekagram.

Početno

Joj, stvarno ne znam... Obicno naribam jednu, normalne velicine... a sad koliko je teska, pojma nemam... Cca 200g ili 250g? Vagnut cu sljedeci put, obecajem (ovdje se povrce te vrste kupuje na komade, sve lijepo plastificirano). Prije sam stavljala samo jedno jaje, pa bi mi ispali malo pretvrdi... puno je bolje s 2-3 jaja. Vazno je da smjesa ne bude pretvrda, ali niti da se razlijeva - mora biti nesto izmedju, tako da popecak mozes samo vilicom rasiriti po tavici.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

jučer mi je ručak bio odličan,a recept ide ovako:

odreske začiniti i prepeči na tavi.maknuti,pa na tu masnoću dodati sitno sjeckanu slaninu.prepržiti te dodati par nasjeckanih kis.krastavaca i 3 žlice ajvara.promiješati i zaliti sa pola čaše vode,začiniti i pustiti da proključa.
    meso staviti u vatrostalnu,preliti umakom,poklopiti i peči u roli 45 min.

danas sam kuhala varivo u koje sam ubacila karfiol,brokulu,grašak,krumpir i njokiće od brašna.
    rižu sa kukuruzom i kockicama bijelog mesa te salatu od tunjevine.
    za večeru kiflice sa šunkom i sirom koje u zadnje vrijeme pečem bar dva-tri put tjedno jer su svi pomahnitali za njima.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ustala se u 6 i skuhala blitvu+krumpir pa jos spohala oslice :D .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Ustala se u 6 i skuhala blitvu+krumpir pa jos spohala oslice
    Ajme, pa ja u 6 nisam za niš sposobna, ni jesti ni kuhati....
    Nego.... ja blitvu i krumpir jedem samo tek kuhano....

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Ajme, pa ja u 6 nisam za niš sposobna, ni jesti ni kuhati....
    Nego.... ja blitvu i krumpir jedem samo tek kuhano....
    Nece im nista biti /zepter drzi toplinu/ a moram maloj nesto skuhati da pojede poslije skole ili ce biti sendvichi i tkoznastajosnesamodajesuhoslatkoislasno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vjerojatno je to samo stvar navike....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj, sjećam se prošlog ljeta kada sam ustajala u 5 i kuhala za Orku i tetu čuvalicu (jednom sam joj bila ostavila da dovrši, pa je unuštila i pećnicu i ručak).

Danas... nešto "ribasto" - možda baš rižoto s morskim plodovima.
    Ili tortelini sa sirom i blitvom (dukatovi).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dajte mi ideje za pržene pšenične klice! mislila sam napraviti saft: luk, crvenu papriku, gljive predinstati, zaliti paradajzom iz tetrapaka, dodati klice, začiniti travicama... pa sve preko sojinih špageta.

ali ako imate kakav maštovitiji prijedlog, shoot! samo da je saftasto jer smo se zaželili tjestenine.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja kad sam bolesna ili kad mi se ne kuha pitam malca sta bi on volio jesti posto znam da ce on reci makarone sa spinatom a to mi je jedan od najlaksih recepata. :hehe:

Tako da danas make sa spinatom a ako uspijem drzati glavu mozda sprckam i neku juhicu. Ali ne pravu, nego iz kockica. :shteta:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hajvi, gdje je luk?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

na DOHRANI

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Na pari skuhana brokula i karfiol. Kuhani krumpir. U vatrostalnoj posudi, preliveni bešamelom (s parmezanom) i gore naribani gauda sir. Jedina varijanta povrca koju MM jede.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kupus s tijestom iliti flekice s kupusom i roštilj kobasice...mmm...pravi zimski ručak.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kako se prave te flekice

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

White musk,

Citiraj ivancica prvotno napisa
    ...naribaš kupus na malo krupnije i dinstas na ulju na slaboj vatri toliko dugo dok ne primi smeđu boju(ali ne izgorenu) i ne omekša. Posoliš, skuhaš tijesto-male krpice ili makarone i tras- sav kupus pomiješaš s tijestom. Možeš pobiberit , ili na slatko sa šećerom.
    a možeš prije i izdinstati malo luka pa tek onda kupus

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Vidim danas nitko ne kuha pa da pokrenem lavinu:
    jucer smo (1. puta uopce) radili hobotnicu s krumpirima - u pecnici, a za danas sam skuhala gustu juhu od cvjetace, mrkve, sojinih klica, kukuruznog griza i popecke od blitve. Ako mi se bude dalo veceras ce pasti i strudla od jabuka.

Početno

Inspirirana vama - krpice sa zeljem. Slane, naravno. A i tekuca pijesak torta ce se jos par dana jesti.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sojini špageti sa saftom od pšeničnih klica ispali super. mm ispekao hrpu palačinki pa nisam radila wewine paprenjake...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam jučer radila ražnjiće od piletine s povrćem. To mi je u zadnje vrijeme baš fora. Samo sve isječem na komade i nabadam na štapiće. Meso sam prije marinirala,a od povrća sam uzela patliđan, tikvice, crveni luk, svježu papriku. I pomfritić uz to. Kolača nije bilo već čokolada za desert!

Danas pizza iz dostave i pileća juhica od jučer. Mrtva sam bolesna pa mi je to vrhunac kulinarskog umijeća za danas.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja u pomanjaknju ideja skuhala grah.sutra nemam pojma šta bi mogla,možda nađem nešto zanimljivo u kuharici.

e da,ispekla sam i orehnjaču koja mi je konačno ispala super.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a što se meni dogodilo! Ustala ranije da sinčiću skuham ručak jer radim ujutro, pa da sveki ima gotovo za njega. Onda si mislim, kad već kuham - skuhat ću i za nas, isto mi je. I tako je rižotić s piletinom i graškom bio gotov već prije osam ujutro. Lijepo odvojim Vidu u njegov lončić njegov dio i otfuram i njega i lončić do sveki. Onda se vratim i skužim da ni ja ni MM nismo ništa doručkovali, a taman stignemo prije posla. I - pogađate - rižotić topal i miriši i - mi ga smažemo! Za doručak! Bože, ne znam što mi je bilo, inače jedva da nešto ujutro mogu ugurat u usta a sad ovo! Valjda PMS. Ali, što ćemo sad ručat? Kruha i putra?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

di ste kuharice?ajmo ideje na sunce.za sutra još znam što ću,a onda sam stvarno presušila.

danas govedska juha,picek s krumpirima u roli i dinstano kuhano zelje.za večeru burek od mesa.

sutra opet picek,al sa povrčem u dizanom tijestu i popečci od kelja.

posudila sam kuharicu u knjižnici(zaluđena kolačima) sa čokoladnim slasticama i mislim da ću sutra isprobati nešto od toga.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ovo još nisam stigla probati ali zvuči predobro:

Pečeni patlidžan, onako kako ga spremaju na Siciliji.

1 veliki patlidžan, očišćen
    2 stabljike celera, očišćene
    4 velike zrele rajčice
    1 žlica suncokretova ulja
    2 ljutike, oguljene i sitno nasjeckane
    1/2 žlice pirea od rajčica
    25 g zelenih maslina, bez koštica
    sol i svježe mljeveni crni papar
    1 žlica vinskog octa
    2 žličice mljevenog šećera

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Narežite patlidžan na male kockice i stavite u nauljeni pladanj za pečenje.
    2. Prekrijte pladanj aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 do 20 minuta dok ne omekšaju. Ohladite.
    3. Celer i rajčicu stavite u istu zdjelu pa prekrijte kipućom vodom.
    4. Izvadite rajčicu, ogulite, izvadite sjeme i nasjeckajte.
    5. Izvadite celer pa i njega nasjeckajte.
    6. Na tavu ulijte suncokretovo ulje, dodajte nasjeckane ljutike i lagano pržite 2 do 3 minute. Dodajte celer, rajčice, pire od rajčice i masline. Začinite po ukusu sa solju i paprom.
    7. Lagano kuhajte 3 do 4 minute. Dodajte ocat, šećer i ohlađene patlidžane u tavu i lagano zagrijte oko 2 do 3 minute dok se ne izmiješaju svi sastojci. Odložite da se smjesa patlidžana ohladi.

Početno

Patlidzan mozes raditi i na slican nacin, samo punjeni. To je tursko jelo i zove se 'Imam Bayildi', sto znaci 'Onesvijesteni Imam'. Navodno se neki Imam onesvijestio od finoce kad ga je probao.

Patlidzan se uzduzno prepolovi, izdubi mu se sredina i izreze na kockice. Na isprzeni luk i cesnjak se dodaju te kockice, pelati (domaci ili iz konzerve), piment, limunov sok, secer, persin i pinjoli i sve se dinsta 20-tak minuta. tom smjesom se napuni izdubljeni patlidzan i stavi se u pecnicu, ali prije se u protvanu podlije s malo vode.

I bude mljaci!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dugo nisam bila na Receptima, pa da vas samo i pozdravim. a i nisam neka kuharica u zadnje vrijeme. prosli tjedan je kuhao muz, ovaj kuha mama. zivjele babinje!

Početno

Cure pune ste ideja, pogotovo za mene frišku na forumu. Ranije u svom postu dolega je spominjala rolice sa šunkom i sirom. Pošto nisam mogla nači recept, molim pojašnjenje jer mi sinek voli takve stvarčice za večeru, pa ako ih još možemo pripremati zajedno sve je još veselije i bolje.

Početno

Ostalo mnostvo lece od jucer. (na cuspajz, nisam stigla raditi popecke - sljedeci put sigurno isprobavam)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure pozdrav!
    Počela sam raditi , MM na porodiljskom pa moramo kuhati svaki dan. Inače je on jeo na poslu, a meni se za mene nije dalo niš kuhati pa sam bila s djecom sitnog zuba na juhicama i papicama.
    Sa sam prisiljena smišljati pa ću vam se češće pridružiti. Jel me primate?

Prekjučer riža od ujaka Bena i krmići. Kuhala sam i juhu od brokule i karfiola, ali mi je sinko krenuo dojit baš kad sam stavila tjesteninu pa se ista raskuhala do pudinga. No, da se ne baci, uzela sam štapni i sve lijepo smiksala. Imali smo super krem juhu :cer !
    Jučer grašak s noklicama i hrenovkama (na žlicu)
    Danas ćemo nešto riblje. možda tjesteninu s tunjevinom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Brzinski, špagete carbonara, na to sam jedino uspjela primirisati u kuhinju...

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Spinat na mlijeku i pire krompir (bila vrijedna pa skuhala prije posla :pun sebe od ponosa, pa jos i jaje na oko.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

luce je na vrtićkoj spizi, a mi danas na tortilji iz tex mex-a
    jučer smo imali piletinu u vrhnju, pljeske od tikvica i salatu
    ovaj vikend smo, ako nas posluži vrime, na školjkama i ostalim delicijama u stonu..
    btw, sinoć radila trostruki užitak pa sam se jutros potrostručila..a još zaladilo u nas..njam..

Početno

Sto je 'Trostruki uzitak'? Pretpostavljam - kolac? Moze recept?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jao, i ja obožavam trostruki užitak!
    ali nema, recept- Majo, ajde... novi topic sa užicima (sad kad navale pervertiti na Recepte)!

Početno

Nasla! Ah, lako sad kad radi pretraznik.
    Trostruki uzitak by dolega

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sto je 'Trostruki uzitak'? Pretpostavljam - kolac? Moze recept?
    trostruki užitak je u ovom kontekstu naziv predivnog kolača sastavljenog od dvije kreme, biskvita, keksa i čokoladne glazure..
    a u ostalim kontekstima ako dopuste "gazdarice" na topicu "puteni užitci".. :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nasla! Ah, lako sad kad radi pretraznik.
    Trostruki uzitak by dolega
    ići do kraja topica i umjesto šlaga stviti čokoladni preljev!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •