Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Lijecnici koji su potpisali konzensus na Brijunima

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Lijecnici koji su potpisali konzensus na Brijunima

Milinovic je danas u Saboru citao njihova imena:

prof. Branko Radakovic
    prof. Hrvoje Vrcic
    prof. Srecko Ciglar
    prof. Krunoslav Kuna
    prof Renato Bauman
    docent Tomislav Canic
    profesorica Latin
    dr. Drazen Postruznik

Ovo su titule koje je Milinovic tako citao, cini mi se da nisu tocne.... no prosurfajte malo, mislim da titule nisu sve tocne a sto se tice doktora: potpisali su neki doktori iz Petrove (Radakovic & Vrcic), Ciglar iz Merkura, Kuna iz Vinogradske, Bauman iz S. Duha, Canic ne znam - Merkur!?, Latin - poliklinika Vili i Postruznik!? never heard of....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zaboravih reci, nisu potpisali SVI lijecnici iz Petove (meni ovo cudno, cini mi se da nedostaju Strelec i Kasum, nema Tomica iz Vinogradske, nema Vuk Vrhovca, nema Osijeka, nema Rijeke, nema Splita!?)

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A sto su tocno potpisali?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

njihovo slaganje sa zakonom!

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da mi je samo znati cime su ucjenjeni...

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Re: Lijecnici koji su potpisali konzensus na Brijunima

Citiraj Kadauna prvotno napisa

prof. Branko Radakovic
    prof. Hrvoje Vrcic će bit glavni voditelj novog laboratorija u Petrovoj

prof. Srecko Ciglar
    prof. Krunoslav Kuna
    prof Renato Bauman
    docent Tomislav Canic
    profesorica Latin
    dr. Drazen Postruznik

Ovo su titule koje je Milinovic tako citao, cini mi se da nisu tocne.... no prosurfajte malo, mislim da titule nisu sve tocne a sto se tice doktora: potpisali su neki doktori iz Petrove (Radakovic & Vrcic), Ciglar iz Merkura, Kuna iz Vinogradske, Bauman iz S. Duha, Canic ne znam - Merkur!?, Latin - poliklinika Vili i Postruznik!? never heard of....

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pupovac je u govoru istaknuo da lijecnici nisu potpisali slaganje s cijelim zakonom vec s ovim izmjenama koje su se danas trebale uvesti!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj frka prvotno napisa
    Pupovac je u govoru istaknuo da lijecnici nisu potpisali slaganje s cijelim zakonom vec s ovim izmjenama koje su se danas trebale uvesti!
    YES, ali sto ce reci potpisali su slaganje sa zakonom koji sadrzava restrikciju na zamrzavanje maks. 3 jajne stanice kao jedino mogucnost zamrzavanja jajnih stanica - neoplodjenih......

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da Alebić i Lučinger nisu ni bili na kongresu.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mislim da jesu - Alebic sigurno jer mi je jos u 6.mj rekao da se vraca 15.09. zbog kongresa.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

definitivno Alebic i Lucinger nisu bili na kongresu, planirali jesu (i meni je Alebic rekao da zbog toga tek pocinje radom 15/09) ali 100% nisu bili.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lučinger je čak trebao držati predavanje tamo. Ali ipak mi se čini da nisu bili..

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mislim da navedeni liječnici nisu potpisali slaganje, nego su samo bili pobrojani kao sudionici kongresa. Spomenut je također bio i Vlaisavljević, pa čisto sumnjam da bi on potpisao tako nešto.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Potpisali su da im je Milinović obavio s uuspješnošču i bez lokalne anestezije kolonoskopiju
    Ako ne razumijete onda malo progoglajte "kolonoskopija"
    :shock:

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Ivica100 prvotno napisa
    Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Potpisali su da im je Milinović obavio s uuspješnošču i bez lokalne anestezije kolonoskopiju
    Ako ne razumijete onda malo progoglajte "kolonoskopija"
    :shock:
    Ovo je valjda nekome trebalo biti smijesno :?

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kuna ima (koliko ja znam) dvoje djece iz MPO.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj thaia28 prvotno napisa
    Mislim da navedeni liječnici nisu potpisali slaganje, nego su samo bili pobrojani kao sudionici kongresa. Spomenut je također bio i Vlaisavljević, pa čisto sumnjam da bi on potpisao tako nešto.

Preslusala sam cijelu snimku, ove doktore i iskljucivo ove (uz Simunica) Milinovic spominje kao doktore iz struke koji su potpisali konzensus. To je dio njegovog uvodnog izlaganja u Saboru dana.

Nama se to svidjelo ili ne, to su lijecnici koji su potpisali a ovo je moj stup srama

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

iskreno, ne znam što bi Baumana natjeralo da to potpiše, on je jedan od rijetkih MPO liječnika po državnim klinikama (ako ne i jedini) koji je istupao protiv zakona. možda će više znati cure koje su dobre s njim? možda i saznamo što su to točno potpisali.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pa naravno da su potpisali - ne samo da su morali potpisat - svatko je dobio i scenarij - što treba i smije reći!
    Lijepa naša Hrvatska!!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Citiraj bublica3 prvotno napisa

prof. Branko Radakovic

prof. Srecko Ciglar
    prof. Krunoslav Kuna
    prof Renato Bauman
    docent Tomislav Canic
    profesorica Latin
    dr. Drazen Postruznik

STRAŠNO!!!!!!! SRAM VAS BILO!!!!!!!!

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Cujte, kao sto sam i prije rekla - sto mozemo ocekivati od doktora?

Milinovic ih sve drzi u saci - drzavnom sektoru je sef, privatnom sektoru ce davat licence - tko god ne razumije da u takvom okruzju slobode govora NEMA je naivac.

Ono sto eventualno mozemo je postavit vrlo specificna strucna pitanja na koje oni smiju davat odgovore - iako pitam se, da li takvih pitanja uopce ima?

Tj. trebamo jos zena i scenarija koji pokazuju kako je ovaj zakon los.

Scenarija koji pokazuju kako je zakon diskriminirajuci... zena koje imaju veliki postotak nepravilnih nekvalitetnih predembrija... jer one su najvise pogodjene ovim zakonom.

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ako može pomoći,
    12/2002
    15 j.stanica ,transfer 2 zametka-nema trudnoće
    3/2003 FET 1 zametak od 2 preživio odmrzavanje,nema tr.
    4/2003 FET 3 zametka, nema tr.
    5/2003 FET 3 zametka, nema tr.

ili 7/2005
    15 j.stanica,7 oplođenih,2 prenijeta-moja kćerkica!
    2+3 zamrznuti, FET u listopadu,nadam se...

OT, nešto što me danas razbjesnilo na sjednici, manipulacija medicinskim podacima koji se lako provjere..tipa hiperstimulacija se mora 8mj hospitalizirati...
    Ja sam uvijek bila granični slučaj za bolnicu, kod trudnoće sam čak i trebala ići,po nalazima,ali sam se objektivno dobro osjećala i ostala sam u zg na kućnoj njezi, svaki dan vadila krv ,mirovala,pila tekućine i to je to

I još nešto, žena može hiperstimulirati, a da uopće ne dobije puno j. stanica. Kod mene bi bilo jako puno folikula,preko 30, a svaki od njih ne mora sadržavati j.stanicu, a od tih svih stanica, ne oplode se sve...joj što sam ljuta!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni je MPO dr otvoreno rekao da s novim zakonom u svojoj dobi nemam šta tražiti u Hrvartskoj, i da, kao što je pino rekla, ne potpisuju jer se slažu sa zakonom nego jer moraju nastaviti bilo kakav rad i dobivati plaću (hraniti obitelji itd).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa
    ne potpisuju jer se slažu sa zakonom nego jer moraju nastaviti bilo kakav rad i dobivati plaću (hraniti obitelji itd).
    I meni se ovo čini.

Marchie37 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

[quote="pino"]
    Milinovic ih sve drzi u saci - drzavnom sektoru je sef, privatnom sektoru ce davat licence - tko god ne razumije da u takvom okruzju slobode govora NEMA je naivac.
    [/quot
    x

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pino prvotno napisa
    Cujte, kao sto sam i prije rekla - sto mozemo ocekivati od doktora?

i ja potpisujem. i beskrajno me rastužuje takav poredak stvari

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

definitivno Alebic i Lucinger nisu bili na kongresu, planirali jesu (i meni je Alebic rekao da zbog toga tek pocinje radom 15/09) ali 100% nisu bili.
    X 100%

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stvarno mi je čudno da je i dr. Latin iz Vilija potpisala jer sam neki dan bila tamo i ušla je u ordinaciju dok smo razgovarali sa dr. Radončićem i rekla kako je razgovarala sa nekim iz ministarstva vezano za 2 embriologa koje oni ne znaju od kud nabaviti jer ih u Hr više nema, a ova joj se počela izvlačiti kako oni to nisu znali i još su mislili kako je to super jer će tako i novim ljudima omogućiti posao.
    Isto tako ju je pitala čemu to pravno savjetovanje i ova joj isto nije znala dati odgovor...
    Tako da mi je sve to skupa sumnjivo zašto bi oni sami sebi zadali šah-mat potpisivanjem nečeg a da nemaju kasnije uvijeta za rad?
    Stvarno me zanima taj dokument što sve točno tamo stoji i da li su svi ti ljudi potpisani koje je on nabrojao ili su samo prisustvovali kongresu

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a gle..u državi Danskoj je samo nešto trulo..

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Šokirana sam popisom doktora.. čak i dr. Kuna :? :? :? :/

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cure sada znamo da su ucjenjeni ili kupljeni, ne smijemo na to sad trošiti energiju. Znamo da se ne slažu sa novim zakonom.
    Meni je to dovoljno. Ko zna kako su ucjenjeni!? na sve je spreman ministar i njegova ekipa.
    sada trebamo naći najbolje doktore i biologe reproduktivne medicine i molit ih da pošalju pismo našem ministarstvu o svom stručnom mišljenju.

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure, to sto je Milinovic izrijekom spomenuo imena pojedinih lijecnika u uvodnom izlaganju tvrdeci da su nesto potpisali ... ja uzimam s rezervom. Milinovic je i prije u sabornici lagao, manipulirao podacima, znanstv. cinjenicama i sl.

Bila sam neki dan kod dr. R. (kojem neizmjerno vjerujem) te mi je tvrdio da je na Brijunima prof. Latin bila jedna od rijetkih koja je vrlo jasno i argumentirano kritizirala zakon i novonastalu situaciju. Mozda ako je netko bio na Brijunima zna nesto vise.

Tako da sumnjam da je Latin potpisivala dokument u kojim podrzava zakon. Prije bih rekla, ako je nesto i potpisano, da Milinovic onda laze o sadrzaju onoga sto je potpisano.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Milinoviću nije za vjerovat
    a sa druge strane i da su potpisali , šta su mogli: izgubiti posao? raditi ka smetlari?

jer je Milinović na to sposoban i ovakva Vlada će mu dati te ovlasti

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja uopce nisam ulazila u razloge zasto su potpisali konzensus, meni je jasno kao dan da ih je Milinovic privolio na ovaj ili onaj nacin, no smatram da imamo itekako pravo znati tko su ti lijecnici. Meni je recimo vrlo zanimljiv podatak da dr. Tomic iz Vinogradske nije potpisao dokument, da Rijeka i Osijek nisu potpisali dokument, da nema ni dva druga MPO strucnjaka iz Petrove.

Jos jednom, stvarno ne vjerujem da su to doktori potpisali iz uvjerenja.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U zdrastvu se kao i cijeloj državi potpisuju sramotne izjave iz razloga što su pritisnuti da to učine to je sigurno i vezano za ove potpise.
    Samo jedno se mora znati da su se svi držali zajedno sigurno ovaj sramotni zakon ne bi zaživio, interesi ovakvi ili onakvi pritisnuli su ih.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jos jednom, stvarno ne vjerujem da su to doktori potpisali iz uvjerenja.
    Ni ja ne vjerujem da su konsenzusom podržali iz uvjerenja. U stvari, ne kužim što su to točno konsenzusom podržali, temeljni zakon ili ovaj zakon o izmjenama i dopunama koji se treba sada izglasati. Ako su podržali izmjene i dopune, možda im se činilo da će se time sanirati barem dio štete koju je zakon napravio?

Išla sam preslušati taj dio sjednice ponovo i napravila kao-stenogram iz kojeg mi i dalje nije jasno koji zakon su podržali...

"Ne govori ministar Darko Milinović kao političar, nego kao struka. Preživljavanje jajnih stanica je između 78 i 92 posto, oplodnje između 73 i deve... 79 posto, trudnoća između 20 i 57 posto. To govori Fadini, Griffo i ostali. Al nemojte gosp... Nemojte slučajno zvat gospodina Fadinija, jel nisam zvao nego sam pročitao njegove radove kao što je to i napravila struka. Ali, moramo se diskreditirati na to drugi način... jel... ovo boli... Ovo boli... Ovo smanjuje prostor politizacije, najgrublji mogući način politizacije ovog zakona. Struka daje podršku zakonu o medicinskoj oplodnji. Nemojte vrijeđati struku da ih se može kupiti za milijun kuna. Nemojte vrijeđati struku... Možda... Pa... Pa molim lijepo dakle da u tom ne polemiziramo da li se može struka kupiti. Ne može. Ne može, vi to jako dobro znate. Jel... Profesora Velimira Šimunića ste proglasili da sam ga kupio sa milijun kuna. Ali! I profesora Branka Radakovića. Ali! I profesora Hrvoja Vrčića. Ali! I profesora Srećka Ciglara. Ali! I profesora Krunoslava Kunu. Ali! I profesora Renata Baumana. Ali! I docenta doktora Tomislava Čanića. Ali! I profesoricu Latin. Ali! Doktora Dražena Postružnika. Dakle to su ljudi koji su konsenzusom, na Brijunima, na sedmom sastanku Društva za humanu reprodukciju i ginekološku endokrinologiju, konsenzusom dali potporu ovome zakonu. Sad ću reći nekoliko, dakle, riječi, i o grubim manipulacijama da žena..."

Usput, iz Petrove, uz Kasuma i Streleca nedostaje i doktorica Pavičić Baldani...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ministar nam, ponovno se potvrđuje, ne zna ni sročiti kvalitetnu rečenicu, a kamoli argumentirano braniti zakon "TO" nam je na vlasti...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa
    ministar nam, ponovno se potvrđuje, ne zna ni sročiti kvalitetnu rečenicu, a kamoli argumentirano braniti zakon :X "TO" nam je na vlasti...
    A kad sam cula onu epizodu sa "tata jel istina..." istovremeno mi je doslo da umrem od smijeha i od tuge. Ja sam mislila da je takav tip intelekta i konverzacije ostao negdje u starom autobusu filma "Tko to tamo peva", a kad ono uskrsnuo u 21 stoljecu, i to u hrvatskom saboru, ministar...

Živa bića u ledenom dobu
    "U Hrvatskoj 11 tisuća živih bića živi svoje ledeno doba zamrznuto u hladnjacima.
    A Andija Hebrang nam pak iskace iz filma ledenog doba.
    Kandidat za hrvatskog predsjednika.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

fritulice, oni su jednostavno "in". Retro je u modi.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

[quote="fritulica1"]
    ministar nam, ponovno se potvrđuje, ne zna ni sročiti kvalitetnu rečenicu, a kamoli argumentirano braniti zakon :X "TO" nam je na vlasti...
    A kad sam cula onu epizodu sa "tata jel istina..." istovremeno mi je doslo da umrem od smijeha i od tuge. Ja sam mislila da je takav tip intelekta i konverzacije ostao negdje u starom autobusu filma "Tko to tamo peva", a kad ono uskrsnuo u 21 stoljecu, i to u hrvatskom saboru, ministar...

[quote]

ja sam pomislila; JADNO DIJETE.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dok sam slušala na radiju "tata jel istina..."
    odma sam se sjetila na Zločestu djecu i priču o malome Ivici i njemcima
    kako su on i prijatelj uzelijedno 5-6 metara vodovodne cijevi i vikali: "ajmo 5. lička, ajmo xx xxx..."
    i onda se njemci preplašili i pobjegli

i tako su mali Ivica ixx spasili selo od njemaca. ...

samo ovaj put mi nije bilo do smjeha
    više do povraćanja

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Citiraj bublica3 prvotno napisa

prof. Branko Radakovic

prof. Srecko Ciglar
    prof. Krunoslav Kuna
    prof Renato Bauman
    docent Tomislav Canic
    profesorica Latin
    dr. Drazen Postruznik

STRAŠNO!!!!!!! SRAM VAS BILO!!!!!!!!

UŽASNI STE!!!!!

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Od Čanića sam osobno čula mišljenje o ministru i zakonu i vjerujte mi nije bilo na tragu ovoga za što je dao potpis

Danas sam ozbiljno bila u iskušenju da kao avatar stavim Gonza iz Muppeta i preko njega natpis: sine jel te tata ikad učio da mrziš, ali bojim se da bi me moderatorice cenzurirale

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da je opet nešto pitijsko u pitanju. Pa kako tko želi tumačiti - može.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

mislim da milinovićeve izjave o tome tko je što potpisao i podržao treba uzeti s VELIKOM rezervom.
    osobno mu ne bi vjerovala ni da mi tvrdi da sunce ujutro izlazi na istoku.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam imala snage odgledati cijelu saborsku raspravu i suze mi skoro krenule na oči, jer me sve to pogodilo kao pacijenticu i buduću majku FET djeteta. Saborski zastupnik (postariji gospodin, mogao bi nam biti djedica), izvjesni gospodin Turić, i rukama i jezikom naturalistički je kritizirao nas MPO pacijente, posebice djecu začetu FET postupkom, riječima da je "u sljednji kršćanske tradicije i Božjeg djela, ista stvar zamrznuti dijete u 16. sekundi ili kad se rodi i to može razumjeti samo oni koji imaju mozak, srce i dušu?!" Pa onda figurira dalje, "sad ćemo ga malo smrznuti, pa odmrznuti, prema vlastitim prohtjevima i željama "....
    Jako sam se uzrujala i pitala retorički znači li to da mi sve to nemamo, ni mozak, ni srce, ni dušu???
    Očekivala sam čak nakon toga i pljesak vladajućih koji najčešće uslijedi nakon ovakvih prozivki, što je očito postalo vrlo popularno u nedostatku vlastitih argumenata... U stilu "dođ 'vamo sine Marko da ti tata objasni neke stvari iz biologije".... , nakon čega je uslijedio gromoglasan pljesak.
    Sramota, ministre i zastupnici!

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

andream, i sve drage trudnice! Molim vas da ne uzrujavate svoju dječicu čudovištima iz sabora...Pratite samo vesele teme, pošaljite koje jaje, šaljivu fotku, ali iš,iš....dok ne padne zakon!

P.S.nadam se da se ne ljutite, govorim u najboljoj namjeri!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zaista!

Meni je govor bio uvreda, lako se hvalit sinom kad imaš sina. Ne moraš meni stavljat to pod nos sada kada mi onemogućavaš da dobijem dijete! Strašno.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Dodo prvotno napisa
    Meni je govor bio uvreda, lako se hvalit sinom kad imaš sina. Ne moraš meni stavljat to pod nos sada kada mi onemogućavaš da dobijem dijete! Strašno.
    X... je,...uvredljivo, neukusno i bolesno, a ja sam mislila da samo ja to tako doživljavam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •