Citiraj Kadauna prvotno napisa
Jos jednom, stvarno ne vjerujem da su to doktori potpisali iz uvjerenja.
Ni ja ne vjerujem da su konsenzusom podržali iz uvjerenja. U stvari, ne kužim što su to točno konsenzusom podržali, temeljni zakon ili ovaj zakon o izmjenama i dopunama koji se treba sada izglasati. Ako su podržali izmjene i dopune, možda im se činilo da će se time sanirati barem dio štete koju je zakon napravio?

Išla sam preslušati taj dio sjednice ponovo i napravila kao-stenogram iz kojeg mi i dalje nije jasno koji zakon su podržali...

"Ne govori ministar Darko Milinović kao političar, nego kao struka. Preživljavanje jajnih stanica je između 78 i 92 posto, oplodnje između 73 i deve... 79 posto, trudnoća između 20 i 57 posto. To govori Fadini, Griffo i ostali. Al nemojte gosp... Nemojte slučajno zvat gospodina Fadinija, jel nisam zvao nego sam pročitao njegove radove kao što je to i napravila struka. Ali, moramo se diskreditirati na to drugi način... jel... ovo boli... Ovo boli... Ovo smanjuje prostor politizacije, najgrublji mogući način politizacije ovog zakona. Struka daje podršku zakonu o medicinskoj oplodnji. Nemojte vrijeđati struku da ih se može kupiti za milijun kuna. Nemojte vrijeđati struku... Možda... Pa... Pa molim lijepo dakle da u tom ne polemiziramo da li se može struka kupiti. Ne može. Ne može, vi to jako dobro znate. Jel... Profesora Velimira Šimunića ste proglasili da sam ga kupio sa milijun kuna. Ali! I profesora Branka Radakovića. Ali! I profesora Hrvoja Vrčića. Ali! I profesora Srećka Ciglara. Ali! I profesora Krunoslava Kunu. Ali! I profesora Renata Baumana. Ali! I docenta doktora Tomislava Čanića. Ali! I profesoricu Latin. Ali! Doktora Dražena Postružnika. Dakle to su ljudi koji su konsenzusom, na Brijunima, na sedmom sastanku Društva za humanu reprodukciju i ginekološku endokrinologiju, konsenzusom dali potporu ovome zakonu. Sad ću reći nekoliko, dakle, riječi, i o grubim manipulacijama da žena..."

Usput, iz Petrove, uz Kasuma i Streleca nedostaje i doktorica Pavičić Baldani...