Drage forumasice, napisati cu poduzi post u nadi kako ce mi netko pomoci savjetom. Ja sam zaposlena, suprugu prijeti poslovno uvjetovani otkaz, ostalo nam je 6 mjeseci roditeljskog dopusta za dijete rodjeno 2010. Nekako smo razmisljali da bi nam u slucaju njegovog otkaza najbolja opcija bila, aktiviranje roditeljskog nakon kojega bi odradio otkazni rok pa burza, to bi nam osiguralo kakve-takve prihode s njegove strane dok bi bio u potrazi za novim poslom (6 mjeseci 2600 kuna, 2 mjeseca otkaznog roka, 3 mjeseca na burzi 70% osnovice koja se nadam se obracunava prema posljednjim isplacenim placama a ne roditeljskoj naknadi).
E sada, mene zanima sljedece:71. clanak ZOR-a kaze da ne moze dobiti otkaz "ako zaposlenik u roku od petnaest dana od dostave otkaza obavijesti poslodavca o postojanju okolnosti (trudnoca, rodiljni...) te o tome pridonese odgovarajuću potvrdu ovlaštenog liječnika ili drugoga ovlaštenog tijela."
Da li to znaci: poslodavac mu uruci otkaz, on mu pismeno podnese najavu koristenja roditeljskog dopusta i poslodavac mora omoguciti koristenje toga prava prije otkaza?
Odlazak na roditeljski s burze nam se financijski ne isplati vec nam je bitno da na njega ode iz radnog odnosa. Nadam se da sam bila jasna i kako ce se javiti netko s korisnim savjetom.