Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: PROCEDURA-istek ugovora i bolovanje

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno PROCEDURA-istek ugovora i bolovanje

Obzirom da je kriza uzela maha, pa otkazi i isteci ugovora , frcaju na sve strane, ja ću opisati svoj slučaj i koja sve prava imate u tom slučaju.
    Ukratko: imala sam ugovor na određeno do 15.09., a 11.09. sam otvorila bolovanje jel više nisam mogla podnijeti taj pritisak iščekivanja, da li će mi se ugovor produžiti. Doktorica mi je nekoliko tjedana prije dala tablete za smirenje, ali ovaj puta, moje tijelo nije moglo izdržati pritisak i na već postojeće simptome dobivam napadaje gušenja-kaže dokica reakcija na veliki stres! Odlazim specijalisti na doktoričin zahtjev, tamo mi se na reakciju na stres, dodaje dijagnoza depresija za koju je bolovanje mjesec dana. U međuvremenu mi istiće ugovor i procedura je slijedeća.
    Kao prvo za odjavu s mirovinskog (Trpimirova) vam treba:
    -obrazac mislim da je M-2P
    -ugovor na određeno sa datumom kad radni odnos prestaje na uvid
    -radna knjižica
    Sa svim tim idete na HZZO u momm slučaju Klovičeva sa:
    -Odjavom s mirovinskog
    -zdravstvenom knjižicom (da ju prerežu), soba 24
    Nakon toga idete u sobu 26, jel ste još uvijek na bolovanju bez obzira što više ne radite u firmi (jel ako ste na određeno vaše bolovanje ne odgađa istek ugovora). Znači imate pravo preko Klovičeve dobiti max mjesec dana zdravstveno osiguranje, max mjesec dana upisa staža u radnu knjižicu i max mjesec dana plaćenog bolovanja, a za tamo vam treba:
    -odjava sa zdravstvenog (iz sobe 24)
    -dokaz da je bolovanje otvoreno prije nego je istekao ugovor (to je onaj papirić koji dobijete kad bolovanje otvorite)
    -potvrda o zadnjih 6 plaća (firma treba popuniti ER-1 obrazac) po tom prosjeku ćete dobiti isplatu bolovanja na tekući , ali još ne znam, zaboravila pitat koliki postotak i u kojem vremenskom periodu. Kad saznam, javim!
    -fotokopiju ili broj tekućeg računa
    Kod svoje doktorice morate zatvoriti bolovanje za firmu u mom slučaju je bolovanje bilo od 11.09.-15.09. i prvi dan bolovanja je bio 11.09. i otvoriti drugo na teret HZZo-a (koje isto za prvi dan bolovanja mora imati, da bi vrijedilo 11.09., samo period je od 16.09.-15.10. znači to je onih mjesec dana).
    15.10. zatvorit ću bolovanje kod svoje dokice i drugi dan donijeti doznaku u HZZO da se i tamo bolovanje zatv ori i mogu na HZZ (Zvonimirova)
    Preko HZZ-oa imate pravo na zdravstveno osiguranje ukoliko se odjavite u roku 30 dana a treba vam:
    -radna knjižica
    -osobna
    -odjava s predhodnog zdravstvenog (u mom slučaju odjava iz Klovičeve)
    Imate pravo i na novčanu naknadu, ali samo ako ste u posljednja 24 mjeseca radili 9 mjeseci ne mora biti u komadu, ako radni odnos nije prestao vašom krivnjom i ukoliko predate zahtjev u roku 30 dana. Naknada je za prvih 90 dana 70% od netto plaće ali maximalno 2200 kn, a ostalih mjeseci ovisno o tome koliko imate staža max 1800 kn.
    Da bi to ostvarili morate donijeti:
    -dokaz o prestaku radnog odnosa (u mom slučaju dovoljan je ugovor)
    -potvrdu o prosjeku zadnje tri pune plaće ( bez bolovanja, popunjava se u firmi)
    -kopiju radne knjižice
    -broj tekućeg
    Možete dobiti i socijalni pokaz za Zet, treba vam jedna fotka i osobna. I još dok ste na burzi oslobođeni ste participacije.
    Uh, valjda sam sve napisala i nadam se da će nekome pomoći moje iskustvo.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

e bašme to zanimalo i muku mučim gdi nači odgovore, al evo roda je za sve supač. Samo jel ovo još uvijek ovako ili ima promijena???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •