Pozdrav svima.
Molio bi vas za pomoć u mojoj situaciji. Imam prekrasnog sinčića starog dvije godine i u zadnje vrijeme me stalno odbija i govori mi da me ne voli da voli samo mamu. To traje konstantno, pogotovo dok je supruga slobodna (ne radi). Kada spava s nama, zna se prigrliti k meni, ali dok opazi da nije mama, automatski se od mene povlači i traži mamu te ponavlja da mene ne voli, nego samo mamu. Ujedno sam ostao i bez posla i sad mi to odbijanje još teže pada. Osjećam se kao da sam nešto kriv, a ne znam stvarno što. To što sam ostao bez posla, vidio sam kao priliku u kojoj ću se još više zbližiti sa sinom, pošto više neće morati u vrtić i sa mnom je doma, ali sve ide u nekom suprotnom smjeru. Ima dana kad je sve super, ali sve je više dana kada me odbija i samo se drži supruge. Ok, znam,dječaci su više vezani za majke, a curice za očeve, ali ovo mi prelazi neku granicu "normale". Prije dok sam došao s posla, skakao je po meni i veselio se što sam došao, a sad se potpuno udaljio od mene. Želim da nekamo idemo, npr. do bake, ali bez supruge ne želi ići, dok smo prije, išli sami dva bez problema. Zovem ga da mi sjedne u krilo ili legne kraj mene, da se malo poigramo, ali jednostavno me odbija i samo se drži mame. Dok smo sami dva, odbija se sa mnom igrati, sve što pokušavam da skupa radimo, on ne želi. Lagano padam u neku depresiju i bezvoljnost jer unatoč svakom trudu oko njega, vidim da se stanje ne popravlja. Možda je to neka njegova takva "faza" ili možda čak osjeća moje nezadovoljstvo što sam bez posla pa se jednostavno drži podalje od mene. Neznam. Dva metra je od mene, a on mi fali, osjećam se kao da ga nisam grlio sto godina. Stvarno sam potresen ovom situacijiom i osjećam se kao da sam jedini tata kojem se to događa. Možda nisam dobar otac, suprug, što, koji je razlog svemu ovome? Živimo lijepi obiteljski život i ne vidim razlog zbog kojeg bi došlo do ovoga. Supruga to sve vidi, ali unatoč tome što ga potiče da ide k meni, ne postiže ništa. Sjedim za komp. i pišem ovo jer se moram nekome izjadati. Bole me njegove riječi "ne volim te tata" i to njegovo konstantno odbijanje. Što da radim, kako da postupam, kako dalje.....?!?