Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kako perete parket??

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Kako perete parket??

Imam puzajucu bebu od 10 meseci koja ama bas svuda stigne.
    Kucu redovno odrzavam,narocito podove otkad je ona po njima stalno
    No,ma koliko usisavala,brisala parket vlaznom krpom(uz trajno negodovanja MM-a kako ce lak propasti),ali ona vecito ima prljave carapice,kolena,rucice
    Kako vi perete parket :?
    Ima li kakvo sredstvo neskodljivo i neotrovno kojim bih ga mogla brisati da skinem to crnilo?
    Kada sam poslednji put nalastila parkete,pola nas je skoro vrat slomilo,dakle,to ne dolazi u obzir.
    A opet,ne bih htela da unistim lak :?
    Naravno,najvaznije je da malena ne navuce kakvu bolestinu,jer,podne puzzle i bilo kakav vid smanjivanja njenog "radnog prostora"odavno ne "rade"....
    Pokusavam izbeci da ljubazno sugeriram gostima nek se izuju na ulazu,jer i ja to mrzim po nekim(retkim)kucama.
    Taman nek neko proseta obuven,i eto stroke
    Tako bih ja svako malo to trebala obrisati,ali cime :?
    Help

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prvo, definitivno moraš uvesti izuvanje ako hoćeš da ti čišćenje ima rezultata.
    Drugo, ako imaš tepihe (bilo koje vrste) slobodno njih okrivi za crne čarapice. Koliko god volim razne podne prostirke, one su skupljači prašine, mrva, ma štroke svake vrste...
    Dakle, izuvanje, prostirke na pranje ili ih izbaci, bilo koje sredstvo za pranje podova i džoger. Raspaliiii! (uz kakvu dobru muzikicu, bude lakše )
    Srećno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dobro iscijeđenom krpom, ponekad sa Prontom, i onda izbrišemo suhom krpom. Potrebna je snaga, pa to radi MM

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi smo bez isprike svakome tko bi ušao u stan nataknuli šlape (kupili 4 para raznih veličina), nema tu hoćeš-nećeš.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas se gosti ne izuvaju, ali ne mogu sad baš niti reći da nam kroz stan prolaze svakodnevno hrpe ljudi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ma ne izuvaju se više ni kod nas, ali dok je M. bila na podu bome ni čitača plinomjera nisam u cipelama puštala u stan .

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi brišemo sa iscijeđenom krpom. nisam znala da može oštetiti lak. meni se naš lak čini neuništiv

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mm tvrdi da je jedino lak za camce otporan na vodu :/
    Znaci,izuvanje
    Nama je problem sto nemamo predsoblje,vec kad si na vratima vec si u dnevnoj sobi,i svi bi se tu morali izuti i napraviti izlozbu obuce
    No dobro,nece ni to zauvek trajati....
    Tnx cure na savetima

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Gosti se izuvaju, a pod se pere Prontom ili nekim sličnim prašmom za parkete. Prešine uvijek ima i čini mi se gotovo nemoguće da klinci imaju npr. čiste čarape ukoliko bosi idu naokolo.
    Ja znam da je pod čistm, a to što se uvijek vidi trag prašine ignoriram .

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

"Čudesna", iliti "magična" krpa (manje cirkuskim riječnikom, krpa od mikrofibre, u tuđini poznata kao E-cloth, ima je u svakom dm-u) s par kapi ulja čajevca. Krpa na sebe lijepi prljavštinu bez potrebe za deterdžentom, a čajevac je dezinfektant. Ima malo specifičan miris, pa ko ga ne voli uvijek može ga zamaskirati s par kapi npr. lavande, koja fino miriše a također dezinficira. Krpu na štap, pa svako jutor napred-natrag po podu, et voila... poligon za puzanje bez mikrobića i kemijskih naslaga. Naravno, svo to napred-natrag je besmisleno ako će se po kući šetat u cipelama. Goste ne izuvamo, nemamo ih puno i zadržimo ih u dnevnom boravku, ali ukućani obavezno u čiste papuče čim uđu doma. [/img]

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

vrelom vodom
    samo i jedino time
    i ne izuvamo goste - to je veliki :no-no:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove