http://farm4.static.flickr.com/3494/...05f23c29_o.jpg
evo drage rodice..ovih dana sam se bavila receptima za cupcakes (muffine s kremom) i ispali su super..stavljam vam 5 recepata koje sam isprobala pa probajte i vi, jako su jednostavni i lijepi za proslave i rođendane, za nedeljni rucak bas i nisu jer su prave kalorijske bombestavila sam vam i slicicu mojih da vidite kako otprilike izgledaju, zao mi je sto muzic nije uspio pofotkati sve jer su se vecinom pojeli dok je stigao
![]()
1) Muffini "Jagode i slag"
Za 12 komada: Istucite 125 g omekšalog maslaca i 125 g finog šećera ( samljela sam u mlincu obicni secer cisto da bude malo sitniji a ne u prahu). Kad smjesa postane meka dodati 2 jaja,2 žlice mlijeka, 125 g oštrog brašna, čajnu žlicu praška za pecivo i mutiti mikserom dok ne dobijete lijepu smjesu (mozda sve skupa 3 min). U kalupe za muffine staviti papirnate kalupe i uliti smjesu (svaka treba biti puna do otprilike 2/3 papirnatog kalupa). Peći u ugrijanoj pećnici na 175 stupnjeva dok se muffini ne dignu i budu cvrsci na dodir (oko 20 min).
Kada se muffini malo ohlade spricom na njih staviti kremu. Istući 285 ml vrhnja za slag (ja sam uzela *****) i u njega dodati 2 žlice šećera u prahu. Na vrh dodati polovicu jagode.
2) Muffini s pistacijima (ovaj je meni najdrazi)
U multipraktik staviti 60 g pistacija,125 g oštrog brašna i žličicu praška za pecivo. Miksati dok smjesa ne postane fina (dok se pistacije ne uspitne). U posebnoj posudi umutiti 125 g maslaca i 125 g finog šećera dok smjesa ne postane meka, zatim u smjesu dodati 2 jaja, 2 žlice mlijeka i brašno s pistacijima. Miksati dok ne dobijete lijepu smjesu. Smjesu uliti u 12 kalupa (isto kao u prethodnom receptu). Peći ponovo na 175 stupnjeva oko 20 min.
Kad se muffini ohlade napraviti kremu ( Umutiti 300 g dukatele, sok i izribanu koricu jednog limuna i 3-4 žlice šećera u prahu) i staviti je na muffin pomoću šprice. Na vrh posuti komadićima pistacija (ja sam uzela one njemacke komadice pistacija za kolace, samo su skupi)
nastavak slijedi..