kremasti muffini- 5 recepata za dobiti 15 kila :D

Thread: kremasti muffini- 5 recepata za dobiti 15 kila :D

1. lore said:

Default kremasti muffini- 5 recepata za dobiti 15 kila :D

http://farm4.static.flickr.com/3494/...05f23c29_o.jpg

evo drage rodice..ovih dana sam se bavila receptima za cupcakes (muffine s kremom) i ispali su super..stavljam vam 5 recepata koje sam isprobala pa probajte i vi, jako su jednostavni i lijepi za proslave i rođendane, za nedeljni rucak bas i nisu jer su prave kalorijske bombe stavila sam vam i slicicu mojih da vidite kako otprilike izgledaju, zao mi je sto muzic nije uspio pofotkati sve jer su se vecinom pojeli dok je stigao

1) Muffini "Jagode i slag"
    Za 12 komada: Istucite 125 g omekšalog maslaca i 125 g finog šećera ( samljela sam u mlincu obicni secer cisto da bude malo sitniji a ne u prahu). Kad smjesa postane meka dodati 2 jaja,2 žlice mlijeka, 125 g oštrog brašna, čajnu žlicu praška za pecivo i mutiti mikserom dok ne dobijete lijepu smjesu (mozda sve skupa 3 min). U kalupe za muffine staviti papirnate kalupe i uliti smjesu (svaka treba biti puna do otprilike 2/3 papirnatog kalupa). Peći u ugrijanoj pećnici na 175 stupnjeva dok se muffini ne dignu i budu cvrsci na dodir (oko 20 min).
    Kada se muffini malo ohlade spricom na njih staviti kremu. Istući 285 ml vrhnja za slag (ja sam uzela *****) i u njega dodati 2 žlice šećera u prahu. Na vrh dodati polovicu jagode.

2) Muffini s pistacijima (ovaj je meni najdrazi )
    U multipraktik staviti 60 g pistacija,125 g oštrog brašna i žličicu praška za pecivo. Miksati dok smjesa ne postane fina (dok se pistacije ne uspitne). U posebnoj posudi umutiti 125 g maslaca i 125 g finog šećera dok smjesa ne postane meka, zatim u smjesu dodati 2 jaja, 2 žlice mlijeka i brašno s pistacijima. Miksati dok ne dobijete lijepu smjesu. Smjesu uliti u 12 kalupa (isto kao u prethodnom receptu). Peći ponovo na 175 stupnjeva oko 20 min.
    Kad se muffini ohlade napraviti kremu ( Umutiti 300 g dukatele, sok i izribanu koricu jednog limuna i 3-4 žlice šećera u prahu) i staviti je na muffin pomoću šprice. Na vrh posuti komadićima pistacija (ja sam uzela one njemacke komadice pistacija za kolace, samo su skupi )

nastavak slijedi..

2. lore said:

3) Muffini s bademima
    Za 12 muffina- umutiti 125 g omekšalog maslaca, 125 g finog šećera i par kapi arome badema ( ja nisam našla pa sam stavila vaniliju). Kad smjesa postane meka dodati 2 jaja, 2 žlice mlijeka, žličicu praška za pecivo i 30 g grubo nasjeckanih badema. Miksati dok smjesa ne postane glatka. Gotovu smjesu uliti u 12 kalupa Po vrhu smjese posuti s bademovim listićima. staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu (170 stupnjeva) 20-tak minuta. Gotovi su kad se dignu i budu tvrdji na dodir (listici ne smiju zagorici nego biti blago pečeni).
    Gotove ohlađene mufine presjeći nožem ( vrh klobuka odvojiti) i između namazati marmeladom od kupine. Vratiti klobuk nazad i posuti šećerom u prahu.

3. lore said:

zaboravila sam napisati bitnu stvar za recept br. 1 s jagodama..Prije stavljanja kreme s nožem prerezati muffin, skinuti klobuk (prereže se pri vrhu) i namazati unutra marmeladom od jagoda. Vratiti klobuk i na njega staviti kremu i jagodu

4. lore said:

4) Muffini s čokoladom i maslacem od kikirikija
    Za 12 muffina treba- istući 125 g omekšalog maslaca i 125 g finog šećera dok ne dobijete finu smjesu. Dodati 2 jaja, 2 žlice šećera, 125 g oštrog brašna, žličicu praška za pecivo i 3 žlice kakaa u prahu. Staviti u kalupe i peći u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 20-tak minuta.
    Kad se muffini ohlade na njih špricom staviti kremu ( Umutiti 200 g dukatele, 60 g maslaca, 125 g kikiriki maslaca i 125 g šećera u prahu). Na vrh za dekoraciju staviti čokoladne dražeje (koristila sam kraševe Dora dražeje- riža prekrivena čokoladom, posula sam po svakom 3-4 komada).

5. lore said:

5) Mramorno- čokoladni muffini
    Za 12 muffina- u posudi istući 150 g omekšalog maslaca i 150 g finog šećera dok ne dobijete glatku smjesu, zatim dodati 3 jaja,150 g oštrog brašna i žlicicu i pol praška za pecivo. Smjesu podijeliti na 2 dijela u 2 posude. U jednu dodati 2 žlice mlijeka i 2 žlice kakaa u prahu. Promiješati. U kalupe prvo stavljati čokoladu smjesu pa na nju običnu bez kakaa. Vrhom noža napraviti krugove u kalupu da dobijete "mramorni" efekt. Peći 20-tak minuta u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva.
    Kad se muffini ohlade premazati ih čokoladnom kremom ( u rajngli zagrijati 285 ml vrhnja za slag (koristila sam *****), mali dio odvojiti u 2 rajnglu i u njemu otopiti 1 veliku žlicu šećera i vratiti nazad sve u istu rajnglu. Dodati 200g naribane crne čokolade (s visokim postotkom kakaa, ja sam koristila neku Frey). Miješati dok se ne rastopi, Ohladiti (meni je stajala par sati pa onda dobije lijepu gustoću). Premazati muffine a na vrh izribati bijele čokolade za dekoraciju.

evo, to je sve. Uživajte i prijavite pomak na težini