Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Beba poprečki,a još samo tri tjedna

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Beba poprečki,a još samo tri tjedna

Sutra mi je 37 tjedana, a beba je još uvjek poprečki :shock:
    Doktorica mi je rekla da u slučaju bilo kakvih trudova idem odmah u bolnicu jer prije puca vodenjak kod beba okrenutih poprijeko, a onda je frka da ne ispadne pupkovina ili čak nožica ili ručica :shock: :?
    I onda da nikako ne dozvolim okretanje nego da inzistiram na sekciji!!!

I ja sam sad :shock: Ovo mi je treća trudnoća i oba puta prije toga sam rodila normalno.
    Nije me strah carskog,ali ne mogu si zamisliti da ne rodim normalno i da mi zbog toga odnesu bebu

Ali sad me zapravo brine ono "bilo kakvi trudovi" i "odmah u bolnicu".
    Kontrakcije imam od samog početka, a prošlu noć su me probudile jer su postale bolne.
    Danas ih osjećam,ali nema bolova.
    I što sad? :?
    Nisam luda za odlaskom u bolnicu, te kontrakcije mogu i ne moraju izazvati otvaranje,a oni su gore ionako "presretni"kad im se dođe prerano. Ali kako znati da nemam više što čekati?

Ima li koja sličnih iskustava?
    Ima li načina da pomognem harambaši da se okrene na glavačke?

Mislila sam da će treći puta biti sve poznato, ali....... :/ ...od samog početka skroz drugačije......

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a cuj, sumnjam da ce se okrenut, makar je sve uvijek moguce. al mislim da ti je najpametnije slusat dr., ak je popreko nema sanse da rodis vaginalno, nego stvarno odma u bolnicu, ne znam, mjeri razmake između tih kontrakcija - bolova. ja sam ih imala vec dan i pol prije poroda, i bas su bile pravilne, svakih 10 min. ne znam, kolko sam citala pravi trudovi su u pravilnim razmacima koji se postupno skracuju, a kontrakcije - bolovi se pojacavaju, ne ublazava ih nikakav polozaj. a kod tzv. laznih trudova kontrakcije su u nepravilnim razmacima, i istog intenziteta, mogu se i smanjit po jacini i prestat i u nekim polozajima il pri hodu se mogu smanjit - sad to za polozaje mi malo u magli. slusaj ti dr. , a i sebe, znat ces kad budu pravi i nemoj nis cekat nego u bolnicu.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Draga moja 2xmama, ovo sto sam procitala totalno me zacudilo!Zasto? Zato sto sam i ja danas 37 tjedana, beba pred tjedan dana poprecno (zapravo malo ukoso sa guzom prema dolje). Isto mi je treca trudnoca i najizglednije da ce biti carski, ako se ne odluci u zadnjem trenu okrenuti. Ja sam prvi porod imala normalni, drugi je bio carski jer je bio kosi zadak i nakon 12 sati trudova i potpune otvorenosti moja se curica nije niti mrdnula pa sam eto iskusila 'cari' carskog. Zapravo je sam rski ok, ako nema komplikacija a kod mene nije bilo samo sto je prvih par dana bad jer ne mozes mrdnuti i ja nisam mogla na bok se okrenuti sama za dojenje pa sam dobila podljeve na bradavicaa ali i to je sve proslo pa sam dojila do preko 2.5 godine. Ja ti isto osjecam ove kontrakcije i koji puta znaju biti toliko bolne da pomislim kako su trudovi ali nisu ujednacene sto znaci da nis od toga. Ja planiram kada trudovi krenu odmah u bolnicu jer mi se ne zeza sa bebom u ovakvom polozaju. Koji puta imam osjecaj kada se bebac mrda da ce mu noga izletiti van ali to je samo osjecaj. E da usput ja sam vec od 30og tjedna otvorena 2 prsta a sada mozda i vise ali mi gin u bolnici (moj poznati doktor porodnicar) pred tjedan dana na pregledu rekao da se nista ne brinem. Samo ako trudovi pocnu da ne odugovlacim sa ostajanjem kod kuce nego da se spakiram i dodem da me uspiju na vrijeme pogledati i vidjeti sto i kako dalje.
    Tocno znam kako ti je. Ja isto ne bi na carski i sada (zadnja 3 dana) radim akupresuru za okretanje bebe - to ti je ona tocka na malom prstu sa vanjske strane (odi na prirodni pristup trudnoci - okretanje zadka i tamo ces naci podatke i vjezbe za okretanje, pa mozes probati). Za sada vidim da se beba jace mrda, sto valjda znaci da se pokusava pomaknuti ali jos uvijek nije. Ovaj tjedan sam ponovno na kontroli pa cemo vidjeti.
    Meni je ova trudnoca isto od samog pocetka totalno drukcija od predhodne dvije da sam sva na cudu, kao da mi je prvi put (dobro ne bas tako ali skoro).
    Uglavnom drzi se
    Kada ti je termin i gdje ces radati?
    Meni je 18.10. i radam u Rijeci

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ima ona vježba kad se stoji četveronoške, a stomak "visi". Tako se stvara dodatni prostor i omogućava bebici da se okrene, pogledaj tu:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=149&Show=1887

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

hvala,cure
    nisam znala za akupresuru, probat ću. A i ove vježbice. pa možda nam se posreći
    kunda, i moj je termin 18.10. i planiram na sv.duh-zgb
    a sve što pišeš kao da slušam sebe jedino što još nemam iskustva s carskim (nadam se da ni ne budem,ali kako se čini.... :/ )
    čula sam da je riječko rodilište super. Ja sam ovo u koje idem odabrala zbog tog statusa "prijatelj djece"-sviđa mi se sve to s ostajanjem mame i bebe skupa nakon poroda i sve što uz to ide
    Jesam dobro skontala da su tebe ful otvorenu držali u trudovima 12 sati?
    :? :shock:
    Pa što su radili sve to vrijeme :?
    Meni je moja dokica rekla da im ni u ludilu ne dopustim okretanje bebe, eventualno iz vana. Mislila sam da ako se ne okrene do termina, neće ni čekati trudove....Malo sam izgubljena u tome
    kako god, kontrola mi je za tjedan dana pa ćemo vidjeti.
    Jedino me čudi što u bolnici rijetko rade uzv, položaj bebe mi je provjeravao samo prepipavanjem trbuha :?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Eto bas me zanima koja ce od nas dvije prije dobiti svoje malo zlato u ruke. Jel znas spol mozda? Moje se djetesce cijelu trudnocu skriva ali mi je pomocu akupresure bratova cura rekla da je 100% decko, kaze zenskica da je gledala i drugim trudnicama i da jos nije pogrijesila.
    Ma amyway samo da mi to izguramo kako treba.
    Prosli porod sam dosla u bolnicu u 8 navecer otvorena 4cm i do ujutro kada su se doktori smjenili nitko mi nije pregledavao nista... :?
    U 8 ujutro trudovi su prestali, ali sreca dosao je doktor Sindik (koji me zna) i koji mi je bio na prvom porodu i vidio da sam 10cm otvorena ali da se malecka nije mrdnula iz kosog zadka tako da mi je preporucio carski u dogovoru sa dr. koji me pregledavao zadnja 2 mjeseca trudnoce (ali nije mogao biti na porodu jer je bio na godisnjem, ovaj puta ga godisnji nece valjda bas tada zadesiti..). I tako zavrsi ja na carskom.
    A jucer navecer kada sam legla pocelo me nesto cepiti, onako pravo, kriza pa prema trbuhu :shock:
    Ajme ne pomislila sam. Uzela sat da vidim koliko se cesto ponavlja, kada ono cca svakih 7 min, kroz nekih manje od sat vremena. Vec sam bila spremna na to da je doslo vrijeme kada ono ulovi me spavanje i umor i sve prestane. A i beba se u tih sat vremena mozda 2 puta pomakla, sto inace nije slucaj jer bas kada legnem onda krene u akciju, okretanje, lupanje, stucanje i sve ostalo.
    Eto, ne znam, tako mi je bilo i sa 30 tj kada sam se otvorila 2 prsta. Ako je ovo opet bilo otvaranje tko zna kakvo je dolje stanje. A u srijedu moram zvati doktora (ako se opet ne ponovi jucerasnja situacija) da dogovorim pregled za petak ili subotu.
    Uputnicu za rodiliste imam pa cemo vidjeti sto ce se dalje dogadati.
    Ti se isto cuvaj, ja ovaj tjedan moram samu sebe isforsirati da lezim.
    Na uzv mi bebica po kilazi malena pa bi voljela da se jos malo popuni (iako uzv na zadak tesko vidi tocan opseg trbuscica pa se ne pouzdam skroz u to jer su mi prosli puta navecer rekli da mi je curica 2900g a ona se rodila ujutro sa 3300g sto je poprilicno fulano)
    Eto da ne davim vise
    i good luck, cujemo se

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I moja bebica je poprijeko, ali nadam se da će se okrenuti do poroda, ili da već je.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ah yuna tvoj bebac jos ima fore za okretanje, don't worry.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ti si ,kunda, zbilja prošla svašta na tom porodu! :shock:
    Mogu si zamisliti kako ti je sada! Jel ima kakvih pomaka zbog akupresure?
    Ja stišćem prst, vježbam, sama sebi sam smiješna onako četveronoške, ali još ni mrdac!
    Pročitala sam na portalu za neke kineske štapiće od gorkog pelina, pokušat ću ih pronaći.
    Držim ti fige da još malo izdržiš, iako taj proračun po uzv nije baš precizan. Vidjela si i sama. Tako su i meni rekli 2 dana prije termina da je 2700,a rodila na termin i bio je 3500!
    I ja nosim dečka, trećeg Uzv je bio jasan,a radila sam i acz, pa nema sumnje.
    Neku noć sam i ja imala brojanje trudova, sva sreća lažnih. A kontrola tek za tjedan dana.... :/ Valjda ću izdržati još to malo
    Pazi se, odmaraj i ne gubi pozitivan stav .Možemo mi to :D JOš do nedjelje imaju šanse okrenuti se
    I javi što se događa
    Yuna, ne brini. Pročitaj na portalu o vježbicama, šetaj, mazi trbuh i uživaj
    Ovajmoj mali bandit je bio naglavačke do 33.tjedna i onda odlučio prkositi gravitaciji! Tvoja beba još ima puno mjesta i pliva k'o ribica. Još će se ona okretati
    Jel znaš je li cura ili dečko?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sticsem ja i pritiscem, i bebac luduje po trbuhu ali jednostavno ne ide, jos. Pricam mu ja svaki dan kako ce i njemu i meni biti lakse ako se okrene i jos puno lijepih stvari ali bas ne zeli slusati. A sta cu mu ja.

Ja cu danas nazvati bolnicu da vidim kada mi je dok dezuran ovaj tjedan pa da znam hocu li izdrzati.
    Jucer i danas mi je strasan pritisak na zdjelicu i kada se beba pomakne imam feeling da ce iskociti van. Sve mi je nekakvo strecanje dolje kao da me netko povlaci za spagicu cijelo vrijeme. Ma nemam pojma. Prva dva puta nista slicno nisam imala.
    Valjda ce nam se ti bebaci sjetiti da je vrijeme da se okrenu.
    Meni je posteljica sprijeda a i kao trecerodka sam pa mi je gin jos prije rekla da se moze u zadnji cas okrenuti i da je imala tako jednu mamu kojoj se beba bas na uzv-om pregledu krajem 38og tjedna okrenula.
    Tako da sve je moguce, ali bi ja radije da to bude sada pa da ne moramo pregovarati vise ovo moje malo cudo i ja.
    Cujemo se jos.
    Ovo mi tako puno znaci da netko razumije kroz sto prolazim. Hvala na tome.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

kao da sebe slušam! Mališa se vrti, ja ga mazim, pričam, uvjeravam, a on meni uredno ovako
    a valjda on zna bolje
    meni je posteljica dosta visoko na desnoj str, a mali miš je odlučio glavicu smjestiti drito ispod nje. Ne moram ti reći kad legnem na desni bok da imam osjećaj da će mi maternica ispasti iz mene negdje uz jetru, od prilike
    A oni udarci u kosti zdjelice....imam osjećaj da trenira kick-boxing...samo čekam da mi mahne ručicom ili nogom Bit će:mama, stiiiižeeeemmm...
    Zavidim ti što rađaš u rijeci, ova naša zg rodilišta su ostala u prošlom stoljeću
    nadam se da imaju loptu, to mi je jedino na čemu mogu sjediti
    drži se, vizualiziraj, pritišći, vježbaj i javi jel netko povukao špagicu

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja ne znam na kojoj mi je strani maternica ali bebina glava je na lijevoj, guza u sredini dolje (zapravo vise u desno) a noge na desnoj strani.
    Malo prije smo imali cijeli show u trbuhu. Ostali klinci su rikavali od smijeha dok su gledali sto mamin trbuh izvodi. Lijevo desno, gore, dolje, ma na sve strane.. Bas sto kazes neki kick boxing.
    Imam pregled u subotu ako do tada ne bude promjene sa trudovima... :/
    Ja mogu lezati na desnom ali lijevi je koma jer mu valjda stisnem glavicu pa me sve hvata slabina.
    Evo upravo mrda glavu dok ja ovo pisem, kao da zna da ga 'ogovaram'.
    Ja sam pokusala vjezbati to cetveronoske i sl. ali zbog otvorenosti valjda, mi ne pase. Imam feeling kada dignem guzicu da ce beba samo izletiti, tako da ne pokusavam sa time.
    A cijelu sam trudnocu, dok se nisam otvorila vjezbala yogu za trudnice i bila flexibilna i mislila garant da ce beba biti na glavi, no eto ni yoga mi nije pomogla sto se polozaja tice.
    Drzimo se drzimo i navijajmo zajedno

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

nego što, mi se držimo i navijamo ,a bebe tulumare i baš ih briga!
    samo neka snjima bude sve ok, a mi ćemo preživjeti što god nam prirede :D

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo sada sam bas postala na 'kako se osjecate pred kraj trudnoce' kako mi je pritisak u zdjelici popustio, trbuh nije za raspuknuti se i bebac je skroz miran danas. Evo pred par sekundi je nesto kiknuo i pomaknuo se ali inace cijeli dan danas skoro nista. Sada sam se vec pocela brinuti. ako je to ono smirenje pred porod, ajde neka je, iako ja ne bi jos, ali se nadam da nije sto god drugo. Tko bi rekao da ce me tako hvatati razne misli s obzirom da je treci put. Evo ga opet se malo mrdnuo, ali da idem na ctg danas sigurno ne bi bas pokazivalo dovoljno pokreta. Sada cu malo u lezeci polozaj pa cu bas mjeriti pokrete.
    Cujemo se kasnije sigurno. Drz mi fige da je sve ok

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo mene opet. Isla sam leci i brojati pokrete i sve totalno ok. Mislim nije bilo divljanja kao npr jucer ali pokreti skrod normalni i po broju i po svemu. Ah te brige. Tako nas lako nesto zbedira. Valjda cemo izdurati i ostati pritome prisebne. 8)

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

a što nam drugo preostaje :? kad odem u rodilište bit će doma totalni kaos uz ovu moju mušku ekipu
    A da prolupam do kraja..... 8)
    I kod mene je slično, jedino što mi je trbuh opet počeo pritiskati ošit pa mi fali zraka. A baš je bilo dobro kad se spustio
    Već 2-3 dana je mirniji nego inače, nema više onih jakih i brzih pokreta. Samo nekakvo meškoljenje, namještanje. E,da hoće i tu glavu spustiti
    I sad me već dok ležim toliko bole stidne kosti a i leđa (kao da imam išijas )da mi je muka kad idem spavati. A staaaalnooo mi se spava
    dRži se i javljaj novosti

p.s. kako ti uopće stigneš iz Novog u Rijeku ako te uhvate trudovi :?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Vidim da se kuzimo.
    Meni je danas totalno ok. Napokon imam zraka iako ne kuzim od kuda, no dobro.
    A noci su koma. Nocas sam se dizala 4 puta i onda nisam mogla zaspati jer se nisam mogla nikako namjestiti. Meni se isto stalno spava a po danu ne stignem, jer svatko trazi svoje. Ja uopce nemam zivaca za lezanje iako znam da bi trebala. Ali trudim se koliko god vise mogu.
    Iz novog je 50km do rijeke i jos kada moj muz potegne mozemo doci jako brzo, samo sto do sada nisam bila otvorena ovako pred porod, pa mi je sada malo frks da ne bi sto bilo po putu, ali trudim se misliti pozitivno i uopce ne uzimati to kao opciju. Za sada mi uspjeva.
    Ja jedva cekam subotnji pregled da vidim sto se dogada.
    Vise uopce ne znam gdje je to dijete u trbuhu, iako po udarcima cini se nema promjene
    I ti javljaj novosti. Bas me zanima kada ce koja od nas, odnosno koji od nasih pisulinaca slatkih

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

neka muž za svaki slučaj prouči savjete za kućni porod (ili porod u autu)
    Meni je do zg nekih 15-tak km, ali kakve sam sreće uhvatit će me trudovi u petak oko 3 po podne, kad se do zg voziš cca sat vremena
    Moj se bebač noćas toliko "ritao" da sam (opet) imala osjećaj kao da mi je u trbuhu hobotnica
    I mene jako zanima što će ti reći u subotu, obavezno javi
    ja idem u ponedjeljak i jedva čekam...
    joj, ovov ustajanje po noći... :shock: ne znam jel mi gore što se budim ili kad se moram pomaknuti i spustiti noge s kreveta
    Ma, tko je rekao da je svaka slijedeća trudnoća lakša :? :?
    S ovom dvojicom prije nisam ni znala da sam trudna a ova....
    nema veze, ne bih mijenjala za ništa! Još da ga vidim....
    i drži se

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Imamo ti mi 3 kravice doma tako da je u sve vec upucen
    Poradao ih u svim 'nemilim' pozam. Prva koja nam se telila imala je tele na zadak (tj noge) a jos prvorodka, i obavio to moj dragi bez problema :D
    Ah da ta nocna ustajanja, meni je isto bas u slovo tako kako si ti opisala.
    Meni isto svi govore u stilu, pa ovo ti je treca, sada vec sve znas, nema iznenadenja, svaki puta je sve lakse , bla, bla, bla.
    Ja sam isto kao ti prva dva puta, ma nista, kao od sale tokom trudnoce.
    Hodala, trcala, nisam se brinula za nista, a ovaj puta sa samo 7-7.5 kg u plusu imam feeling da se jedva micem sada pred kraj, kao da imam 100 tona
    No sve ce to u zaborav kada moje sunceko dode meni i kada ga cujem prvi puta kako kmeci
    I ti se drzi, ja cu se svakako javljati. Bas mi je super da imam s kim podijeliti ove 'slatke muke'.
    Muz to ne moze dokuciti. Mislim da je to van njihove domene
    Cujemo se mi jos

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

kunda, poslala saqm ti pp

colly avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam trudna 28 tjedana po ZM a 27po UZV.Bila sam jucer na pregledu i rekao je da je bebica poprijeko, posteljica je sprijeda i seze u donji uterini segment.
    E sad,mene zanima da li ja mogu raditi vjezbe za okretanje bebe s obzirom na polozaj posteljice? Mozda glupo pitanje ali ako netko zna? :?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja moram editirat ovaj naslov Beba po precki jer me svaki put strecne, pomislim da je neka beba puzala po precki

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Draga colly, mislim da ti je jos rano za vjezbe, narocito zato sto ti je posteljica sprijeda. Inace se bebe krenu okretati nesto kasnije. No mislim da ako bas zelis mozes vjezbati, ja nisam mogla nista nego akupresuru jer sam se sa 30 tjedana otvorila 1.5 cm a kada si u tom polozaju da je guza visoko gore, ja sam imala osjecaj kao da cu se jos vise otvoriti i taj polozaj mi totalno nije odgovarao. Ja sam sa akupresurom pocela tek sa 36 tjedana (kao trecerotka sa posteljicom sprijeda) i do sada(38+3) beba se od popreko okrenula na guzu. Svaki dan jako divlja u trbuhu i mislim da se pokusava okrenuti ali cini mi se da ima premalo mjesta. A i kod viserodki beba se moze okrenuti skroz pred kraj ili cak na samom porodu, to nije nista novo.
    Tvoja bebica ima jos mjesta i vremena. Uglavnom akupresura sigurno ne moze skoditi pa mozes probati sa time, a za vjezbe mozda radije pitaj na sljedecem pregledu da budes 100% sigurna.
    I ne brini previse, stvarno imas dosta vremena da se beba okrene.

colly avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala na odgovoru.
    Ma znam da ima jos vremena da se okrene ali stalno je neka sumnja prisutna...
    Nadam se ipak da ce bit sve ok

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •