-
-
a cuj, sumnjam da ce se okrenut, makar je sve uvijek moguce. al mislim da ti je najpametnije slusat dr., ak je popreko nema sanse da rodis vaginalno, nego stvarno odma u bolnicu, ne znam, mjeri razmake između tih kontrakcija - bolova. ja sam ih imala vec dan i pol prije poroda, i bas su bile pravilne, svakih 10 min. ne znam, kolko sam citala pravi trudovi su u pravilnim razmacima koji se postupno skracuju, a kontrakcije - bolovi se pojacavaju, ne ublazava ih nikakav polozaj. a kod tzv. laznih trudova kontrakcije su u nepravilnim razmacima, i istog intenziteta, mogu se i smanjit po jacini i prestat i u nekim polozajima il pri hodu se mogu smanjit - sad to za polozaje mi malo u magli. slusaj ti dr. , a i sebe, znat ces kad budu pravi i nemoj nis cekat nego u bolnicu.
-
-
Ima ona vježba kad se stoji četveronoške, a stomak "visi". Tako se stvara dodatni prostor i omogućava bebici da se okrene, pogledaj tu:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=149&Show=1887
-
-
Eto bas me zanima koja ce od nas dvije prije dobiti svoje malo zlato u ruke. Jel znas spol mozda? Moje se djetesce cijelu trudnocu skriva ali mi je pomocu akupresure bratova cura rekla da je 100% decko, kaze zenskica da je gledala i drugim trudnicama i da jos nije pogrijesila.
Ma amyway samo da mi to izguramo kako treba.
Prosli porod sam dosla u bolnicu u 8 navecer otvorena 4cm i do ujutro kada su se doktori smjenili nitko mi nije pregledavao nista... :?
U 8 ujutro trudovi su prestali, ali sreca dosao je doktor Sindik (koji me zna) i koji mi je bio na prvom porodu i vidio da sam 10cm otvorena ali da se malecka nije mrdnula iz kosog zadka tako da mi je preporucio carski u dogovoru sa dr. koji me pregledavao zadnja 2 mjeseca trudnoce (ali nije mogao biti na porodu jer je bio na godisnjem, ovaj puta ga godisnji nece valjda bas tada zadesiti..). I tako zavrsi ja na carskom.
A jucer navecer kada sam legla pocelo me nesto cepiti, onako pravo, kriza pa prema trbuhu :shock:
Ajme ne pomislila sam. Uzela sat da vidim koliko se cesto ponavlja, kada ono cca svakih 7 min, kroz nekih manje od sat vremena. Vec sam bila spremna na to da je doslo vrijeme kada ono ulovi me spavanje i umor i sve prestane. A i beba se u tih sat vremena mozda 2 puta pomakla, sto inace nije slucaj jer bas kada legnem onda krene u akciju, okretanje, lupanje, stucanje i sve ostalo.
Eto, ne znam, tako mi je bilo i sa 30 tj kada sam se otvorila 2 prsta. Ako je ovo opet bilo otvaranje tko zna kakvo je dolje stanje. A u srijedu moram zvati doktora (ako se opet ne ponovi jucerasnja situacija) da dogovorim pregled za petak ili subotu.
Uputnicu za rodiliste imam pa cemo vidjeti sto ce se dalje dogadati.
Ti se isto cuvaj, ja ovaj tjedan moram samu sebe isforsirati da lezim.
Na uzv mi bebica po kilazi malena pa bi voljela da se jos malo popuni (iako uzv na zadak tesko vidi tocan opseg trbuscica pa se ne pouzdam skroz u to jer su mi prosli puta navecer rekli da mi je curica 2900g a ona se rodila ujutro sa 3300g sto je poprilicno fulano)
Eto da ne davim vise
i good luck, cujemo se
-
I moja bebica je poprijeko, ali nadam se da će se okrenuti do poroda, ili da već je.
-
Ah yuna tvoj bebac jos ima fore za okretanje, don't worry.
-
ti si ,kunda, zbilja prošla svašta na tom porodu! :shock:
Mogu si zamisliti kako ti je sada! Jel ima kakvih pomaka zbog akupresure?
Ja stišćem prst, vježbam, sama sebi sam smiješna onako četveronoške, ali još ni mrdac!
Pročitala sam na portalu za neke kineske štapiće od gorkog pelina, pokušat ću ih pronaći.
Držim ti fige da još malo izdržiš, iako taj proračun po uzv nije baš precizan. Vidjela si i sama. Tako su i meni rekli 2 dana prije termina da je 2700,a rodila na termin i bio je 3500!
I ja nosim dečka, trećeg
Uzv je bio jasan,a radila sam i acz, pa nema sumnje.
Neku noć sam i ja imala brojanje trudova, sva sreća lažnih. A kontrola tek za tjedan dana.... :/ Valjda ću izdržati još to malo
Pazi se, odmaraj i ne gubi pozitivan stav
.Možemo mi to :D JOš do nedjelje imaju šanse okrenuti se
I javi što se događa
Yuna, ne brini. Pročitaj na portalu o vježbicama, šetaj, mazi trbuh i uživaj
Ovajmoj mali bandit je bio naglavačke do 33.tjedna i onda odlučio prkositi gravitaciji!
Tvoja beba još ima puno mjesta i pliva k'o ribica. Još će se ona okretati
Jel znaš je li cura ili dečko?
-
-
kao da sebe slušam! Mališa se vrti, ja ga mazim, pričam, uvjeravam, a on meni uredno ovako
a valjda on zna bolje
meni je posteljica dosta visoko na desnoj str, a mali miš je odlučio glavicu smjestiti drito ispod nje. Ne moram ti reći kad legnem na desni bok da imam osjećaj da će mi maternica ispasti iz mene negdje uz jetru, od prilike
A oni udarci u kosti zdjelice....imam osjećaj da trenira kick-boxing...samo čekam da mi mahne ručicom ili nogom
Bit će:mama, stiiiižeeeemmm...
Zavidim ti što rađaš u rijeci, ova naša zg rodilišta su ostala u prošlom stoljeću
nadam se da imaju loptu, to mi je jedino na čemu mogu sjediti
drži se, vizualiziraj, pritišći, vježbaj i javi jel netko povukao špagicu
-
-
nego što, mi se držimo i navijamo
,a bebe tulumare i baš ih briga!
samo neka snjima bude sve ok, a mi ćemo preživjeti što god nam prirede :D
-
Evo sada sam bas postala na 'kako se osjecate pred kraj trudnoce' kako mi je pritisak u zdjelici popustio, trbuh nije za raspuknuti se i bebac je skroz miran danas. Evo pred par sekundi je nesto kiknuo i pomaknuo se ali inace cijeli dan danas skoro nista. Sada sam se vec pocela brinuti. ako je to ono smirenje pred porod, ajde neka je, iako ja ne bi jos, ali se nadam da nije sto god drugo. Tko bi rekao da ce me tako hvatati razne misli s obzirom da je treci put. Evo ga opet se malo mrdnuo, ali da idem na ctg danas sigurno ne bi bas pokazivalo dovoljno pokreta. Sada cu malo u lezeci polozaj pa cu bas mjeriti pokrete.
Cujemo se kasnije sigurno. Drz mi fige da je sve ok
-
Evo mene opet. Isla sam leci i brojati pokrete i sve totalno ok. Mislim nije bilo divljanja kao npr jucer ali pokreti skrod normalni i po broju i po svemu. Ah te brige. Tako nas lako nesto zbedira. Valjda cemo izdurati i ostati pritome prisebne. 8)
-
-
-
-
Imamo ti mi 3 kravice doma tako da je u sve vec upucen
Poradao ih u svim 'nemilim' pozam. Prva koja nam se telila imala je tele na zadak (tj noge) a jos prvorodka, i obavio to moj dragi bez problema :D
Ah da ta nocna ustajanja, meni je isto bas u slovo tako kako si ti opisala.
Meni isto svi govore u stilu, pa ovo ti je treca, sada vec sve znas, nema iznenadenja, svaki puta je sve lakse , bla, bla, bla.
Ja sam isto kao ti prva dva puta, ma nista, kao od sale tokom trudnoce.
Hodala, trcala, nisam se brinula za nista, a ovaj puta sa samo 7-7.5 kg u plusu imam feeling da se jedva micem sada pred kraj, kao da imam 100 tona
No sve ce to u zaborav kada moje sunceko dode meni i kada ga cujem prvi puta kako kmeci
I ti se drzi, ja cu se svakako javljati. Bas mi je super da imam s kim podijeliti ove 'slatke muke'.
Muz to ne moze dokuciti. Mislim da je to van njihove domene
Cujemo se mi jos
-
kunda, poslala saqm ti pp
-
Ja sam trudna 28 tjedana po ZM a 27po UZV.Bila sam jucer na pregledu i rekao je da je bebica poprijeko, posteljica je sprijeda i seze u donji uterini segment.
E sad,mene zanima da li ja mogu raditi vjezbe za okretanje bebe s obzirom na polozaj posteljice? Mozda glupo pitanje ali ako netko zna? :?
-
Osoblje foruma
ja moram editirat ovaj naslov Beba po precki jer me svaki put strecne, pomislim da je neka beba puzala po precki
-
Draga colly, mislim da ti je jos rano za vjezbe, narocito zato sto ti je posteljica sprijeda. Inace se bebe krenu okretati nesto kasnije. No mislim da ako bas zelis mozes vjezbati, ja nisam mogla nista nego akupresuru jer sam se sa 30 tjedana otvorila 1.5 cm a kada si u tom polozaju da je guza visoko gore, ja sam imala osjecaj kao da cu se jos vise otvoriti i taj polozaj mi totalno nije odgovarao. Ja sam sa akupresurom pocela tek sa 36 tjedana (kao trecerotka sa posteljicom sprijeda) i do sada(38+3) beba se od popreko okrenula na guzu. Svaki dan jako divlja u trbuhu i mislim da se pokusava okrenuti ali cini mi se da ima premalo mjesta. A i kod viserodki beba se moze okrenuti skroz pred kraj ili cak na samom porodu, to nije nista novo.
Tvoja bebica ima jos mjesta i vremena. Uglavnom akupresura sigurno ne moze skoditi pa mozes probati sa time, a za vjezbe mozda radije pitaj na sljedecem pregledu da budes 100% sigurna.
I ne brini previse, stvarno imas dosta vremena da se beba okrene.
-
hvala na odgovoru.
Ma znam da ima jos vremena da se okrene ali stalno je neka sumnja prisutna...
Nadam se ipak da ce bit sve ok
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma