Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 101 to 150 of 218

Thread: kefirna zrnca, molim

  1. #101
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Ako šalješ u Šibenik pomiri se s time da pošta putuje barem 4-5 dana. Tako je uvijek kad ja šaljem. Uvijek!

  2. #102
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Morala bi provjeriti stanje svoje gljive... Moja tetka se vraća u Šibenik za par dana, pa ako hoćeš mogu ti poslati po njoj, a ti pokupiš.

  3. #103
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp View Post
    Ako šalješ u Šibenik pomiri se s time da pošta putuje barem 4-5 dana. Tako je uvijek kad ja šaljem. Uvijek!
    Preporuceno ne bi smjelo toliko putovati. Moze se dodati jos i zurno, pa ce valjda stici za dva dana.

    Znaci, dobro operem, ocijedim i strpam u vrecicu?

  4. #104
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    enela, posalji naobicnije. u zadnje vrijeme posta mi stize iz zg drugi dan. znaci danas netko posalje, sutra ja primim, najkasnije prekosutra. treba samo izbjeci vikedn.

  5. #105
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Ja imam kefirnih zrnca , razmnožavaju se kao ludi
    Tko treba nek se javi sa osječkog područja.

  6. #106
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    i ja bih trebala kefirna zrnca!
    dajem čoksu u zamjenu za njih!

  7. #107

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    ja sam dobila neki dan, hvala Onoj koja nije pisala

    dijelim čim se namnože, ako nekome odgovara preuzimanje u nzg za cca 10 dana, neka mi javi

  8. #108
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    ako mi se nitko do onda ne javi, ja se tebi javim!

  9. #109

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    može, samo bez čokse, pliz

  10. #110
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Bucka, provjerit ću u kakvom je stanju moja gljiva. Hibernira u frižideru, pa ako nije krepala donijet ću ti.

  11. #111
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp View Post
    Bucka, provjerit ću u kakvom je stanju moja gljiva. Hibernira u frižideru, pa ako nije krepala donijet ću ti.
    ja hocu bebe kefirna zrnca, a ne ko tvoja na samrti

  12. #112

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    10,989

    Default

    bucka nisi dobila moj pp?

  13. #113
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    jesam. jesam, ali nisam uspjela odmah odgovorit
    idem sad

  14. #114
    SunčicaVŽ's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Varaždin
    Posts
    649

    Default

    Imam viška kefirnih zrnaca ako treba netko iz Varaždina i okolice

  15. #115
    zibba's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,204

    Default

    Ima li tko kefirnu gljivu u ZGB? Zainteresirana sam i za mliječnu i vodeni kefir.

  16. #116

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Quote Originally Posted by zibba View Post
    Ima li tko kefirnu gljivu u ZGB? Zainteresirana sam i za mliječnu i vodeni kefir.
    koja je razlika?

  17. #117
    zibba's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,204

    Default

    Mliječna je bijela, u komadu, i naravno kako ime kaže stavlja se u mlijeko.
    Vodeni kefir su kristalići prozirni, sitniji, izgledaju kao razbijeno staklo, stavlja se u vodu u kombinaciji sa šećerom i suhim voćem.

  18. #118

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    tnx zibba, sad sam pročitala da su to japanski vodeni kristali

    ps
    ja ću imati zrnca za podijeliti idućeg tjedna (mliječna). primopredaja moguća u nzg
    Last edited by kavofob; 15.02.2013 at 19:26.

  19. #119
    zibba's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,204

    Default

    Može, jedva čekam

  20. #120
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Opet imam viska zrnaca. Hoce netko?

  21. #121
    evey's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    190

    Default

    Imam viška kefirnih zrnaca, tko može osobno preuzeti.

  22. #122

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    poklanjam zrnca - osobno preuzimanje u nzg ili šaljem poštom

  23. #123

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by kavofob View Post
    poklanjam zrnca - osobno preuzimanje u nzg ili šaljem poštom
    Ja sam zainteresirana za kefirna zrnca.

  24. #124

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by kavofob View Post
    poklanjam zrnca - osobno preuzimanje u nzg ili šaljem poštom
    Kao što vidite nova sam ovdje... možete me uputiti na koji način da Vam pošaljem svoju adresu.
    Hvala

  25. #125

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    10,989

    Default

    imam viska zrnca, preuzimanje na borongaju.

  26. #126

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Jontice, oprosti, nisam vidjela post ranije. možeš mi poslati adresu na mail kavofob@gmail.com

  27. #127

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by kavofob View Post
    Jontice, oprosti, nisam vidjela post ranije. možeš mi poslati adresu na mail kavofob@gmail.com
    Evo... mail je već poslan...

  28. #128

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    2

    Default

    Ja sam zainteresirana. Može li ovaj tjedan?

  29. #129

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Stella, sorry, nisam vidjela post

    tko god treba zrnca, pliz neka se javi na pp ili mail kavofob@gmail.com

    primopredaja u nzg kome je zgodno ili šaljem poštom, meni je svejedno (zrnca poklanjam ofkors)

  30. #130

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    10,989

    Default

    imam i ja stalno viska zrnaca, primopredaja na borongaju ili slanje postom.
    moj mail je ljavica@hotmail.com

  31. #131

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by bubekica View Post
    imam i ja stalno viska zrnaca, primopredaja na borongaju ili slanje postom.
    moj mail je ljavica@hotmail.com
    Ja bih došla u Zagreb kad Vam odgovara. Moj e-mail je mymagic198@yahoo.com

  32. #132

    Default

    Hitno mi recite molim vas kroz kakvo cjedilo se cijedi kefir??

  33. #133

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    možeš bilo koje

    mit je da ne smije biti metalno, važno je da kefir čuvaš u staklenoj posudi, ništa se neće dogoditi ako je u kontaktu s metalom ili plastikom dok cijediš

  34. #134

    Default

    Al meni kroz metalno prolazi samo tekućina, ono gusto plus zrnca ostaju u cjedilu??!

  35. #135

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    10,989

    Default

    Quote Originally Posted by angelina1505 View Post
    Al meni kroz metalno prolazi samo tekućina, ono gusto plus zrnca ostaju u cjedilu??!
    Ja mijesam zlicom pa prodje i gusto... Njezno trljam.
    Last edited by bubekica; 22.03.2013 at 19:13.

  36. #136

    Default

    E tak! Znaci zrnca to podnesu, strah me za njih bilo.

  37. #137

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Quote Originally Posted by bubekica View Post
    Ja mijesam zlicom pa prodje i gusto... Njezno trljam.
    identično tako, s tim da ja kefir ostavljam 2, nekad i 3 dana sa zrncima, pa bude baš ful gusto

    zrnca su ti žilava, moraš se baš potruditi da im naštetiš, primjerice ostaviš da gladuju nekoliko dana

  38. #138
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Podnose zrnca puno toga, samo ne glad

    Quote Originally Posted by kavofob
    identično tako, s tim da ja kefir ostavljam 2, nekad i 3 dana sa zrncima, pa bude baš ful gusto
    Jel ti ne bude prekisel kefir onda?

  39. #139

    Default

    Evo uspjelA i popila!!!! Hvala!!!!

  40. #140

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,461

    Default

    Quote Originally Posted by angelina1505 View Post
    Hitno mi recite molim vas kroz kakvo cjedilo se cijedi kefir??
    kroz plastično. Imaš ih kupiti u svakom dućanu.

  41. #141

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    10,989

    Default

    Meni bude prekisel i ako ga 30ak sati ostavim sa zrncima. A ako ostavim na sobnoj temp bez zrnaca jos 2 dana bude mi ko mlijecni sampanjac, to mi se ne svidja. I nijedan nije isti - it's like a box of chocolate, you never know what you'll get iznenadim se sa svakom teglicom.

  42. #142

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Podnose zrnca puno toga, samo ne glad



    Jel ti ne bude prekisel kefir onda?
    o da, to volim, sve me jezik peče dok pijem

  43. #143
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Bravo Angelina Najfiniji mi je svježi, kad nije prekisel
    Last edited by anchie76; 22.03.2013 at 19:33.

  44. #144

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    bubekica, ovo nisi mogla bolje napisati. svaki je drugačiji, ja još nisam otkrila idealan recept.

    primjetila sam i da se bolje razmnožavaju u nekim mlijekima, čini mi se da i nekad brže rade kefir...ili sam zabrijala

  45. #145
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by bubekica View Post
    Meni bude prekisel i ako ga 30ak sati ostavim sa zrncima.
    30 sati? ja bih crkla... moj max 24 uvijek tako naštelam količinu mlijeka i zrnaca. Ili ti stvarno puno mlijeka staviš pa za 30 sati ne bude prekiselo?

    Quote Originally Posted by kavofob
    o da, to volim, sve me jezik peče dok pijem
    zavidim što ti se to sviđa. Ja sam poludila u zadnje vrijeme jer mi je stalno ispadao prekisel.

    U stvari, zadnjih recimo mjesec dana koristim sirovo mlijeko, pa tako i kefir radim od njega. Ajmeeeee, gljivice ne da bujaju u njemu, nego ono LUDUJU! Strašno brže se duplaju. I ja stalno u zaostatku, stalno previše gljiva i premalo mlijeka i nikako pogoditi. Sad sam zamračila i nasipala im vode i mlijeka i stavila u frižider da kuliraju. Sljedeći tjedan ću opet pa onda školski - ovolko gljiva ovoliko mlijeka ovoliko sati pa ćemo vidjeti.

  46. #146

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,461

    Default

    nisi zabrijala, sa svakim mlijekom je drugačije. i kad je toplije u kuhinji, ide brže, s masnijim ( i "domaćijim") mlijekom brže, kad je više gljivica brže se kiseli... i tako, ima dosta varijacija. s iskustvom skužiš, već ste rekle.

  47. #147
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by kavofob View Post
    bubekica, ovo nisi mogla bolje napisati. svaki je drugačiji, ja još nisam otkrila idealan recept.

    primjetila sam i da se bolje razmnožavaju u nekim mlijekima, čini mi se da i nekad brže rade kefir...ili sam zabrijala
    ha ha istovremeno smo pisale a brzina izrade kefira ovisi o sobnoj temperaturi. Tako da je to stvarno sve samo ne egzaktno

    A moji nekad hoće kefir a nekad gunđaju da je prekisel, al brate mili ne moš pogodit uvijek, a kak da ja njima objasnim da to nije egzaktna znanost i da gljivice svoj život vode?

  48. #148

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    ok, sad mi je jasnije. ja ga radim nekih mjesec dana pa nisam polovila sve finese...a čini se da nikad ni neću

    glavno da mi je uvijek ok za piti, moji ga na žalost neće, onda ga prošvercam u jutarnjem šejku, kojeg obožavaju

  49. #149

    Default

    Pa bio je ok za prvi put . Al poigrat cu se svakako, volim pjenusavije i mrvu kiselije. Do ljeta možda i svladam !


    kupit cu sutra plasticno cjedilo, zlica imam bebinih .

  50. #150

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    ako hoćeš kiseli pjenušac, dulje ga radi i ostavi da zrije 2 dana

    ekstra bonus je manje UH

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •