-
Nicanje stalnih zuba
Drage moje, vi sa iskustvom, molim vas za pomoc.
Ivanici (6) se vec poodavno klimaju i gornje i donje jedinice. Pritom, donje su se vec sasvim iskrivile. Danas sam primetila da su iza njih krenuli stalni zubici. Pa vas pitam: da li ce stalni zubi izgurati mlecne ili, ono cega se plasim, izrasti ukrivo jer nemaju mesta? Da li je potrebno odvesti dete kod zubara? Cekam odgovore...
-
Osoblje foruma
dvije donje jedinice je sam izvadio :shock: , a za gornju smo ga odveli kod zubara jer je trajni poceo izlaziti, a ovaj stari nikako van.
-
Re: Nicanje stalnih zuba
mom je sinu svaki zub ispao prije nicanja trajnog osim gornje dvojke koja se klimala ali nije ispadala i taj zub mu je krivo izrastao i morati će nositi aparatić. zato ti savjetujem otiđi zubaru s njom da izbjegneš krive zubiće ako nije kasno
-
Pa zar im vi ne "čupate" zube?
Ja se sjećam kad sam ja bila mala i kad mi se prvi zub klimao tata mi ga je izvadio, a kad sam bila malo starija ja sam ih sama čupala i svi su pravilno izrasli.
-
-
Ivana se uzasnula na pomisao da ce se zubi morati vaditi. Ali, po takvim pitanjima nema kompromisa, odosmo kod zubara vec danas, pa ako je za vadjenje, nek' idu napolje...
-
meni su gornji očnjaci odbili ispasti pa su ih trajni izgurali jer nisam dala tati da intervenira
, i ostali su malo izbačeni. ništa strašno ali primijeti se.
-
Meni su sve zube vadili. Nikad me to nije boljelo ali nije mi baš bila ni draga pomisao na vađenje zuba. A sad su mi svi zubi ravni, nikakvih problema
-
Danas sam se konsultovala sa zubarom. Dobili smo preporuku da odmah sutra dodjemo da se zubici izvade. sva sreca, pa je zubna ambulanta odmah iznad najbolje poslasticarnice u gradu, pa cemo se utesiti brdom sladoleda...
Mada, off topic, zbog svega sto mi se danas desilo potpuno sam neutesna...
-
-
Meni je zubar rekao ako se vidi trajni zub da onda treba odmah izvaditi mlijecni zubic