Bas me zanima kakva je situacija drugdje...
kod antuna u razredu manje od 10 ucenika (inace ih je 29), kod tonke - oko 5 djece u grupi (a gotovo sve grupe u vrticu su spojene jer je i puno teta na bolovanju).
Bas me zanima kakva je situacija drugdje...
kod antuna u razredu manje od 10 ucenika (inace ih je 29), kod tonke - oko 5 djece u grupi (a gotovo sve grupe u vrticu su spojene jer je i puno teta na bolovanju).
..kod nas u školi sve ok,djeca na broju--još nije počelo...-a kod karla u vrtiću od njih 27 pola ih je u vrtiću a pola doma-ja karla pustila doma što zbog temperature i bronhitisa što zbog prevencije....
Pitanje je koliko je to gripa ili "gripa " u vrijeme sezone testova........
Vjerujem da su neki stvarno bolesni, a neki se malo odmaraju . I ja bih da mogu .
Škola fali max 5 učenika po razredu, vrtić od njih 28 u grupi jučer ih je bilo samo 8. Pedijatrica kaže da su "obične" viroze, gripe za sad još nema (za vrtić).
Kod nas je vrtić poluprazan. N. ne ide već 2 tjedna, a ni ne mislim je slati još neko vrijeme. Najveća mi je frka jer sam trudna i do sad sam od nje pokupila već 2 viroze i ne bi baš više!
kod mojeg klinca prije 2 tjedan bilo pola klinaca u školi, ( napravno on nije bio), a i malu sam ostavila tad doma. Sad su svi u školi , ali mi se čini da ih je nešto manje u vrtiću.
I kod nas je vrtić poluprazan. Cura ne ide već 2 tjedna, a ni ne mislim je slati još neko vrijeme
Od 27 djece u grupi ovaj tjedan dolazi ih 11.
djece je otprilike malo više od pola, s tim da ima vrtića od recimo 10 grupa od kojih su formirane dvije do onih kod kojih nedostaje malo djece, uobičajeno za ovo doba godine.
strah je veći od stvarnog broja oboljelih, pa tako recimo tu u našoj školi mama javila navečer svima iz razreda svog sina da je mali dobio temperaturu, drugi dan njih dvoje došlo na nastavu![]()
Ne bi bilo loše kada bi netko (tko zna) postavio anketu koliko je djece doma ostalo zbog a) preventive
b) prehlade s kojom bi inače išao u vrtić
c) bolesti (bilo koje)
d) svinjske gripe (dokazane i nedokazane)?
Jer ovako kada se čuje da je malo djece u vrtićima i školama, odmah svi pomisle na svinjsku gripu, a time se još više diže panika.
ja primjecujem da ih je u vrticu malo manje nego inace.
ne sjedimo doma preventivno, ne kuzim putanja 'a idete u vrtic, ne bojite se gripe?'
U vrtiću od njih 25 samo ih je 5.
Kod nas u školi prošli tjedan pola klinaca nije bilo na nastavi.
Najmanje je bio svinjske gripe. Na prvo mjestu crijevna viroza, obične prehlade tek kod 5 -6 učenika sumnja na gripu.
Kod nas kao da se ništa ne događa... Jedno dijete kod mlađega je bolesno, kod starijega ne znam, ali ako ih fali, nije to neka zamjetna brojka.
Tako to bude i izvan sezone gripe. Znamo i za gorje situacije.
kod nas u velikoj grupi fali pol djece, među malima sve je u redu.
u našem vrtiću je inače upisano 40-tak djece /2 grupe/, a trenutno ih dolazi u vrtić 7 sveukupno.
11 od 25, navodno sbi preventivno ostali doma![]()
Kod nas navodno dolazi 10 djece od 26, zvali su nas iz vrtića, rade anketu zašto djeca ne dolaze
mi niku "poštedili" vrtića 2 tjedna jer joj je nakon kozica jako pao imunitet, kupila sve boleštine...
srela sam jučer tetu iz vrtića i kaže da je u grupama po troje djece, od troje do osmero. mi ne idemo zbog viroze od prošlog tjedna.
u školi od 18 fali 7.
ostajanje doma nam nije prevencija jer nam s.g. može donijeti i tata s posla.
Hvala Bogu, i kod nas je tako.Peterlin prvotno napisa
I kod D ih fali puno.
Došli neki dan u vrtić i njihova soba prazna sšpjili su sve u dvije grupe.
Premalo djece.
kod nas je situacija potpuno normalna, ne fali ih ništa više nego inače u doba viroza
više fali teta, pola ih je na bolovanju![]()
u školi od 18 fali ih 7
znaci razlike su velike.
mene je najvise cudila ta razlika izmedju posla (svi smo na broju, nikakva izvanredna situacija) i vrtica&skole.
ako pogledaš stranicu HZJZ-a sa raspodjelom bolesnih od gripe po dobnim skupinama, neće te više toliko čuditi
ja radim u škoi na jugu Hrvatske. Djece fali dosta po školi , većina od toga nije gripa...
Kod mog sina početkom tjedna bilo ih je 13 od 19, to i nije tako loše, a u B razredu ih je bilo 7 od 18 :shock:
azakaj, M npr. nije u vrtiću jer uživa sa mnom doma, nije bolestan.
Offt.krumpiric prvotno napisa
Uživajte dok možete, kad jednom krenu u školu gotovo je s takvim situacijama...
kod dečka su svi u razredu za razliku odprije 2 tjedana kad su bili polovični, a danas sam vidjela uplatnicu ( vrtić) za predstavu od prije koji dana bilo ih je samo 13 od 28.
gotovo je nama kad ja krenem radit, lako za školu. :/Peterlin prvotno napisa
jedino ako upadne treći porodiljni jednom![]()
U našem razredu su svi na broju...
No prije neka 2-3 tjedna ih je pola falilo..pokosila ih neka viroza...
u 6. razredu fali 4, prošli tjedan istu, od toga 2 gripe(uključujući i mog sina), a u 2. prošli tjedan -5, a sada novooboljelih nema, polako se vraćaju, tu je bila 1 gripa. sve u svemu, puno bolje nego lani, kad ih je od 23 ostalo 7![]()
u našoj grupi ih je ovaj tjedan bilo 5 od 17. i navodno ih većina ostaje doma preventivno :/
ja bi svoje teoretski i mogla izvadit iz vrtića, ali šta, da ih držim doma do 3. mjeseca, dok prođu sve boleščine?
I mene je to zanimalo. Kod nas na poslu svi zdravi, a u skoli u razredu od starijeg fali 12-ero djece (od 25). Kod mladjeg fali cetvero- petero.
Isto mislim da vecina NEMA ipak gripu, simptomi su od obicne grlobolje do zelucanih viroza. Prave simptome gripe u prosjeku ima dvoje djece u razredu (govorim u nasoj skoli).
Pa dobro, kako se može preventivno ne ići u školu, ne kužim?
Kod nas ništa izvanredno,po koje dijete u školi i po koje u vrtiću.Uobičajeno za ovo doba godine.
Moja curica, 4 godine, ima sg. Javila sam u ponedjeljak odmah u vrtić u kojem inače ima preko 10000 djece, žena se čudi, ja sam se prva javila, što je meni jako čudno, prošli tjedan mi je teta rekla da u grupi od 30 nedostaje ih 15, danas zovem pedijatra, sestra mi kaže da imaju 7 sg dnevno.
Obzirom da sam sigurna da je sg pokupila u vrtiću nije mi jasno da li je moguće da roditelji jednostavno ne javljaju takve stvari.
Jao, jedna nula previše, ima 1000 djece.