-
Jedan hitni carski...
Moja beba je stara vec pet i pol mjeseci, al tek sam sad malo cituckala vase price pa reko ajde nek i ja svoju napisem...
Naime ja sam imala savrsenu trudnocu... onak sve 5 do zadnjeg dana. Cak sam u petak jos radila, a u subotu navecer sam zavrsila u bolnici da bi sat i deset minuta iza ponoci rodila.
Ja sam si nekak od samog pocetka zamislila da ce moja trudnoca proc super i da cu skroz raditi i onda fino rodit i tak mi je i bilo... skoro.
Naime u subotu, 5 dana prije termina, smo dragi i ja bili na jednom djecjem rodjendanu i ja nisam nis posebno osjecala, samo mi je jedna frendica rekla da izgledam zrelo (kaj god joj to znacilo). Oko 21:00 smo dosli doma i zavaljali se pred telku, da bi oko 21:30 mene nekaj pocelo bolit. Nije mi bilo ni u peti da su to trudovi obzirom da sam dan prije bila na pregledu, potpuno zatvorena s mlijecnom plodnom vodom i komentarom "nece to jos minimum tjedan dana". Al mene to nekak sve jace bolilo i to svake tri minute. I tak nazovem ja jednu sestru iz trudnicke ambulante u vinogradskoj (maminu jako dobru prijateljicu) i veli ona "zlato pokupi ti stvari i krenu u bolnicu. Kak se meni cini ti bus do jutra rodila". A ja si mislim kaj do jutra??? Ja ak ne rodim za sat vremena ja bum umrla kak to mene boli!!! :unezvjereni smajli
I nis dosla u bolnicu totalka zatvorena... mislim si ja ak me doma posalju ja nejdem... mene to boli za po.....it!
Odlucili su mi ipak (za svaki slucaj) provjerit plodnu vodu i to jedva s najmanjim instrumentom kad ono surprajz, voda nije voda neg krem juha od graska - zelena!
Kaze doc meni nis, zbusili bumo vodenjak i stavili gel da se pocnete otvarat i to je to i veli mom dragom nek ide doma jer bu to potrajalo!!! :smajli koji urla kak ti to mislis potrajalo???
Nakon toga veselje od klistira (koji opce nije tak gadan kak sam si ja zamislila), pa tusiranje pa na stol... busenje vodenjaka - ne bas blistavo iskustvo.
Usljedilo je mazanje s gelom i kopcanje na CTG i nakon niti minute na CTG-u sestra nesto onak malo zustrije zove doca da dodje tu nesto vidit. Citavo to vrijeme ja zicam nekaj protiv bolova, onak nekaj samo malo u venu il tableticu il makar andol, bilo kaj
Nedaju nis!
Uglavnom doc cirne CTG i veli dajte joj kisik. Dali su mi masku i vele "znate tu vam ova cijevcica malo ispada pa si vi to fino drzite" Osjecala sam se ko u nekom ceskom filmu!
Za sekundu dolazi doc i veli "gospodjo jeste suglasni za carski rez?" Tu sam si pomislila kaj??? Kakav carski rez? Pa za to se opce nisam pripremila, to mi nije bilo ni u peti.
Reko ak moram jesam, on veli "Morate", ja velim aj dobro (al sve mi to nekak nije bilo bas jasno) i tak potpisem papire.
Nakon toga dodje mi valjda anesteziolog i pita "Gospodjo jeste sto jeli danas?". Ja mu velim "Cujte ja sam vam trudnica koja je do prije dva sata bila na djecjem rodjendanu i ne da sam jela nekaj neg sam jela sve kaj si vi mozete zamislit!" To mu nekak nije bas bilo drago :smajli koji se bedasto pita zakaj?
Sljedeca scena sala, a ona posle soba za budjenje i sok! Di sam? kaj tu radim? Koje ova zena kaj me bode iglom? Boli me! Ima neka tabletica protiv bolova :samo smajli (to je bio prvi dolazak sestre)
(drugi dolazak sestre) Molim vas mogu dobit nekaj za pit? kaze ona "Na zalost ne"
(treci dolazak sestre) Oprostite jesam ja rodila? Ona se odvalila smijat i veli "jeste" i tek tad mi veli da sam rodila decka 3050g i 50 cm u 1:10 (to je bilo negdje oko 4:00),a da cu ga vidjet oko 6:00 kad nose bebe. Nekak si ni dan danas nemrem oprostit kak nisam odma pitala za svoje dijete :tuzan smajli
U 6:00 su mi donjeli malog pikavca i bil mi je tak prekrasan da to opce nemrem opisat rijecima. Prije nego mi ga je sestra dala na podoj veli ona meni "Nemojte se uzrujavat ak ne pocne odma cicat, znate on je mali, a vi ste rodili na carski i imate uvucene bradavice i bla bla bla" I stavi ga kraj mene a moja "mala i slabasna" beba ne uhvati bradavicu neg kozu pored i pocne cicat ko bedast... ni ona ni ja nismo mogle vjerovat! Eto i dan danas cicamo bez nekih vecih problema u medjuvremenu.
Tek nakon par dana sam saznala da sam zavrsila na carskom jer se nimalo nisam otvarala, a beba je ostajala bez kisika i slabili su mu otkucaji srca i na kraju je jos imal i pupcanu vrpcu omotanu oko vrata! :smajli koji se pita jel moglo jos sta bit???
Jedina zapravo trauma s poroda mi je bilo to sto sam dva dana lezala u sobi za budjenje tocno pored radjaona i slusala druge zene kak radjaju... dakle to je bio horor film!
Ono kaj mi je u konacnici zao je osjecaj kao da nisam kak treba rodila... ne znam to opisat zapravo, al kao da nekaj nisam napravila kak treba il tak nesto...enivej nadam se da bum ispravila drugi put :smajli koji se jako nada
Sori ak sam oduzila...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma