Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Grčevi u mišićima

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Grčevi u mišićima

Drage moje suborke,
    evo poalgano koračam prema kraju svoje dugo iščekivane trudnoće. Do sada je bilo više manje ok, ali u posljednje vrijeme javljaju mi se grčevi u mišićima nogu, noću, dok spavam. Izvinjavam se unaprijed ako je bilo sličnih tema, pretražnik mi ništa nije pokazao, pa da mi bar neko stavi link.
    Voljela bih da znam zbog čega dolazi, kako spriječiti i kako zaliječiti kad već dođe do toga.
    Ne znam da li je neko imao sličnih zezancija, ja sam imala i u prošloj trudnoći, ali negdje pri kraju, sada mi se javljaju prerano, i sinoć sam htjela da odsječem obje noge, jer mi se prvi put desilo da me u oba lista uhvati istovremeno :/

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

To se vrlo često događa u trudnoći i to uvijek noću.

Probaj uzimati povremeno magnezij ili donat mg vodu. Vrlo je važno piti dosta tekućine te unositi dovoljno minerala zdravom prehranom, posebno povrćem, integralnim žitaricama i orašastim plodovima i sjemenkama (badem, sezam, sjemenke suncokreta).
    Isto tako istezanje mišića listova - redovna gimnastika može smanjiti učestalost grčeva.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mene su isto redovno hvatali svaku noc, i onda sam pocela ujutro pit na taste donat, popijem 2 dcl ujutro i to je to. I kao rukom odneseno. Meni su se pojavili oko 20-og tjedna, sad sam 30 tjedana i odkad pijem Donat nema ih vise. Pa probaj s tim, znam kako je grozan osjecaj.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure, hvala na odgovorima. I svekrva veli da je Donat Mg dobar za grčeve, al ja nekako ne volim mineralnu uopšte, iako vidim da ćemo se zbližiti. Nego, da li mislite da visina pete na cipeli može imati uticaja na grčeve? Ko zna, možda ima neka caka i u tome!?

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja isto mineralnu ne mogu smislit al pretrpim nekako, na pocetku mi se vracalo, ali sad se valjda vec zeludac i navikao. Ja kad ga naspem u čašu, dobro ga promješam da izadju plinovi iz njega i bilo bi dobro kad bi bio na sobnoj temperaturi.

A ne znam da li ima veze s visinom pete, mozda netko drugi?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

i ja imam grčeve nekad u jednoj a češče u obje noge i ta bol bude tolko jaka da me naravno probudi a imam osječaj da traje cijelu viječnost.Nisam znala za donat pa ću ga sutra kupit nadam se da će mi pomoći jer je ovo stvarno grozan osiječej. Šta se tiče visokih peta mislim da od njih nebi trebali postojat grčevi jer to je ipak jedna vrsta viježbe jedino ako ih se ne nosite svaki dan s tim da stojite na nogama po 4-5 sati.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Draga SREČICE, evo ja preživjeh jednu noć bez grčeva, da li je Donat Mg pomogao, ne znam, ali nastavit ću ga piti, a uzimam i šumeći magnezijum, pa valjda bude bolje.
    Probaj i ti, pa nam javi.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Magnezij definitivno pomaže kod grčeva u mišićima. Mene su grčevi mučili i prije trudnoće i Mg me spašavao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •