Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 170

Tema: Ovo nije još jedan zgražavajući topic :mrgreen:

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Ovo nije još jedan zgražavajući topic :mrgreen:

Otkaz Tariku

Dakle, nemam puno iluzija o tome da će ovo dugo opstati, ali budući je tjeskobni topik zaključan, moram iskomentirati katastrofalnu "slobodu govora" u nas Hrvata i zapitati se nismo li mi kakti izašli iz vremena verbalnog delikta?!
    Kao što je Tarik rekao u jednom drugom tekstu sa istog portala, pa svatko tko je došao u neku od prozvanih institucija zapitao se isto, ili...?
    Što vi mislite o tome? Može li danas itko izreći svoje mišljenje u bilo kojem mediju bez posljedica? (Šprajc...)
    Pfuj!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Najbolji mi je Dreletov komentar - najbolje da sve voditelje izmodeliraju iz gline i nek ih nauče sve isto govoriti, da ne bi tko mislio svojom glavom pa onda slučajno nešto i rekao.

A ovo što je Tarik rekao, mogu mu samo zapljeskati. Jer se i ja često zapitam.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Umobolno. Sve redom.

Al' sto drugo ocekivati od (drzavne) televizije...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma Svimbi, možeš ti reći svoje mišljenje. I da, ovo sad ispada da i dalje živimo iza famozne željezne zavjese, nema tu slobode govora i sličnih nam sloboda.

Ali, ako malo pogledaš s druge strane, koliko javne osobe imaju utjecaj na mišljenje većine. Itekakav. A koliko je umjesno govoriti bilo kakve pretpostavke na televiziji i to javnoj, još k tome u emisiji koja definitivno nikakve veze s takvom temom nema, te na taj način slati poruku javnosti.

Moje je mišljenje recimo, da je u pravu s tim što je rekao, ali jako u krivu s tim kada i gdje je to rekao. Još više mi smeta što se sad svi sažaljevaju na sirotog gospodina voditelja. Vjerojatno će biti sav shrvan. Jer pa tko od nas nebi bio? Ionako su mu jadnom nedavno smanjili plaću s 50 na 30 tisuća mjesečno. Možda je i zato postao malo neoprezan. Tko će znati.

Sreća u svemu, glumac je, pa možda nastavi raditi u svojoj branši.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Stvarno sve više ličimo na onu državu iz koje smo otišli

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ajme da smijenili Maria Sedmaka, pa odkad znam za sebe, još sam culica bila, kad je na tv na kraju pisalo Mario Sedmak...ne može sad pisat neki Šteingl ........

da nažalost je istina da ne bi trebao na javnom tako govorit, jer bi onda tako mogli svi i bio bi kaos, ali sad zbog jedne izjave , pa izletilo mu ajde ....biloje i gorih stvari zbog koji nisu dobivali otkaze

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ali, ako malo pogledaš s druge strane, koliko javne osobe imaju utjecaj na mišljenje većine. Itekakav. A koliko je umjesno govoriti bilo kakve pretpostavke na televiziji i to javnoj, još k tome u emisiji koja definitivno nikakve veze s takvom temom nema, te na taj način slati poruku javnosti.
    ali ta javna teve ga je izabrala za voditelja bas zbog njegovih komentara, zbog te britkosti je popularan, ne zbog naocala koje nosi
    trebali su racunati na to da ce jednom reci i nesto sto njima ne pase

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja uopće ne mislim da mu je to izletjelo nego je iskoristio mogućnost da to kaže javno na televiziji, tj. rekao je ono što puno ljudi misli i da je bio svjestan mogućih posljedica.
    I nitko ga još nije demantirao ni odgovorio gdje je novac završio.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ovo je sprdnja, pa svi znamo da se Milijunaš snjima tjednima unaprijed, kako to da nisu "izbrisali" taj dio i snjimili ponovo ako im ne paše komentar?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ionako su mu jadnom nedavno smanjili plaću s 50 na 30 tisuća mjesečno. Možda je i zato postao malo neoprezan. Tko će znati.
    Kakve veze ima visina plaće?
    Da zarađuje 3.000kn žalili bi ga radi nepravde.
    No pošto dobro zarađuje, koga briga :/
    (sjećate se one gospođe koja je iznijela stanje Tuđmanovog računa - istina, nije ista priča, no s njom je narod suosjećao iako je prekršila glavni kodeks poslovanja.)

Poanta je da valjda postoji sloboda govora. Uostalom, ako ćemo iskreno - mene interesira isto. Jel' itko uopće bio u Klaićevoj i primjetio kakvo je stanje? Dobro kaže čovjek - koliko se para skuplja kod nas, već bi trebali podići dvorac.
    Ili lažu o uspjesima dobrotvornih akcija ili (vjerojatnije) nitko ne kontrolira gdje pare završe.

I moram se disclaimati da mi Tarik uopće nije drag.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Ma ovo je sprdnja, pa svi znamo da se Milijunaš snjima tjednima unaprijed, kako to da nisu "izbrisali" taj dio i snjimili ponovo ako im ne paše komentar?
    x
    treba dati otkaz cijeloj montaži

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nemam pojma što da mislim o ovome.

ako je istina da lova negdje curi, skidam mu kapu za javno zviždanje.

ako nije, sram ga bilo zbog neumjesnog komentara.

jel postoji neki dokaz ili naznaka istog? mene naime nervira što ne mogu zauzeti stav...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo mene da opet potpišem Ivaricu

Upravo tako, zna se kakav je, a pozivanje na dosadašnje primjedbe na njegov način vođenja kviza su u najmanju ruku smiješne.
    Kao što je rečeno, dotični kviz je uopće i gledan zbog njega...
    Potpisujem i Rozu.

Tiwi, slažem se da kviz nije mjesto za raspravu o eventualnoj korupciji u navedenim ustanovama, ali gdje uopće započeti takvu raspravu? Poanta je u nedodirljivosti pojedinih...

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nije njemu ništa izletjelo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    nije njemu ništa izletjelo
    Joooj, i ja sam pomislila koja li je sad tu POZADINA... Ah, doznat ćemo prije ili kasnije, a ako i ne doznamo - nije neka šteta...

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Naravno da čovjek ne treba dobiti otkaz zbog izrečenog, iako je stavio HRT u položaj da ih netko tuži zbog toga. Ima se oravo zapitati, ali mjesto mu je totalno promašeno.
    Sigurno da u nekim od raznih humanitarnih akcija zna "ispariti" ponešto novca, ipak mi živimo u HR, ali mene u svemu nešto drugo iznenađuje: očekivanje ljudi da će se u nekoj bolnici ili dječjem domu stvari drastično promijeniti jer je došlo par stotina tisuća kuna kroz neku donaciju. Da me ne shvatite krivo, to je i više nego hvalevrijedno i plemenito i sigurno korisno, ali za takve institucije to nije basnoslovan novac. Pa ljudi utuku po 150 000 kn u uređenje relativno malih stanova. Jučer su u Jutarnjem bile izjave ravnateljice doma u Nazorovoj i glavnog čovjeka bolnice u Klaićevoj koji su se našli prozvanima i rekli kako se svaka lipa pažljivo troši i unosi u financijska izvješća.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potpisujem. Vjerujem da su ovo samo izlike kako bi se riješili skupog voditelja. Jadno!

Zubic vila - zašto mjesto izrečenog komentara nije primjereno? Pa to je jedna od najgledanijih emisija, a voditelj je "ciljao" upravo široke mase i njihovu svjesnost o donacijama. Svaka mu čast!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa

Upravo tako, zna se kakav je, a pozivanje na dosadašnje primjedbe na njegov način vođenja kviza su u najmanju ruku smiješne.
    Potpisujem i Rozu.

Tiwi, slažem se da kviz nije mjesto za raspravu o eventualnoj korupciji u navedenim ustanovama, ali gdje uopće započeti takvu raspravu? Poanta je u nedodirljivosti pojedinih...
    Pa to u osnovi i želim reći. Nije mjesto. A to što je on baš Tarik nedodirljivi ipak mu ne daje za pravo raditi nešto što drugi ne bi smjeli.

Ne zauzimam stav što se tiče Klaićeve, jer nemam nikakve, ali baš nikakve dokaze ni argumente, pa mi je glupo nagađati. No ne bi bilo loše pogledati ili poslušati emisiju na tu temu.

A zašto su ga uzeli ili nisu, ne briga me previše. Sigurno ne jer je dobar voditelj nego dobar glumac i nadali su se podizanju gledanosti na toj osnovi.

A netko je spomenuo Sedmaka vs Štengla. Nije to neki tamo Štengl. Bez obzira na to što je Sedmak pustio korjenje, nisu drugi (mlađi) nesposobni raditi taj posao. Jer "taj neki Štengl" je čovjek koji tamo radi već 15 - 20 godina, ispekao je zanat i bori se s tim silnim veličinama tako da se dokazuje svojim radom.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

na tim humanitarnim akcijama najviše zarade oni koji ih pokreću/medijski pokrivaju.... imam neki filing da t-com ne ostane suh nakon svih onih poziva za "dajmo da čuju" i slično....

a što se otkaza tiče, baš mi je žao...ne tarika, nego zato što milijunaš neće biti isti bez njega (ja sam sentimentalna)

sad se sjetih sličnog slučaja sa vedranom rudan i otkaza zbog govora mržnje. tad je i urednih (d.odrvatni.delale) smjenjen s mjesta urednika te emisije al je nastavio voditi i uređivati rc... i što se s time postiglo? frajer i dalje radi, i dalje je na tv-u

tako će isto biti i s tarikom, mislite da se neće vratiti da vodi 1 protiv 100?

ahhh i ja bi na televiziji radila...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pa nije htv-u tarik tako skup

imaju oni para

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Je, a ja sam razočarana time što je ispalo da ni on nije nedodirljiv, odnosno da se i opet ništa nije postiglo.
    Naravno da niti ja nemam nikakve dokaze da je ono o čemu je govorio istina, uopće nemam uvid u situaciju, osim-zdravih očiju i ponešto sumnjičavog uma .
    Ne ulazim u procjenu stručnosti ostatka TV kadra, vjerujem da si ti na tom polju puno kompetentnija

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Uletjela mi betty, odgovarah Tiwi (ponešto sporo, radim 12 stvari odjednom )

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne ulazim u procjenu stručnosti ostatka TV kadra, vjerujem da si ti na tom polju puno kompetentnija
    Bez da uopće želim insinuirati išta, no HRT je državna televizija.
    I po čemu bi onda bila iole drukčija od drugih državnih firmi što se protekcija, zapošljavanja prek' veze, muljanja i sl. tiče?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Bez da uopće želim insinuirati išta, no HRT je državna televizija.
    I po čemu bi onda bila iole drukčija od drugih državnih firmi što se protekcija, zapošljavanja prek' veze, muljanja i sl. tiče?
    Hm?
    Ne kužim što si htjela reći, daj mi pliz objasni poantu (malo štekam)

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Svi njegovi nadređeni su kažnjeni... baš zato jer nisu izrezali taj dio...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hoću reći da se sad iščuđavamo radi hajke na Tarika (po meni nepravdane) a činjenica je da se radi o državnoj televiziji.
    Koja, ako je iole slična drugim državnim firmama koje se spominju u novinama u nas (sjetimo se HEPa, HŽa..) nije oličenje uzorne radne atmosfere, pravednog zapošljavanja i gdje nema protekcija.

Moja teorija je da je T u cijeloj priči manje bitan ili se zamjerio nekome jako bitnom - pa će ga izgurati (i cijelu tu postavu skup s njim) i ugurati "svoje" ljude.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bilo kako bilo, još je jedan pokazatelj kako stvari stoje u RH.
    Živcira me što se mnoge stvari proklamiraju načelno sve u 16, u praksi-ništa!
    Jedva čekam da se oglasi JFK sa već famoznom izjavom o čekanju "rezultata opsežnih analiza".
    Žao mi je što nema nikakve rekacije prozvanih osim onoga što je navela Zubić vila- zapravo nije rečeno ništa-pazi se na svaku lipu, OK.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa

Potpisujem i Rozu.

Pa to u osnovi i želim reći. Nije mjesto. A to što je on baš Tarik nedodirljivi ipak mu ne daje za pravo raditi nešto što drugi ne bi smjeli.

Ne zauzimam stav što se tiče Klaićeve, jer nemam nikakve, ali baš nikakve dokaze ni argumente, pa mi je glupo nagađati. No ne bi bilo loše pogledati ili poslušati emisiju na tu temu.

A zašto su ga uzeli ili nisu, ne briga me previše. Sigurno ne jer je dobar voditelj nego dobar glumac i nadali su se podizanju gledanosti na toj osnovi.

A netko je spomenuo Sedmaka vs Štengla. Nije to neki tamo Štengl. Bez obzira na to što je Sedmak pustio korjenje, nisu drugi (mlađi) nesposobni raditi taj posao. Jer "taj neki Štengl" je čovjek koji tamo radi već 15 - 20 godina, ispekao je zanat i bori se s tim silnim veličinama tako da se dokazuje svojim radom.
    Sad se ko za vraga ne mogu sjetiti legendarnog voditelja koji barem dvaput godišnje dobije po džepu zbog raznoraznih komentara... Nedavna izjava mu je bila na reportažu kako Kosorica ipak ne daje ostavku-NAŽALOST... a to je tek jedna u nizu...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

no HRT je državna televizija
    nije, jao si ga nama da je

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    no HRT je državna televizija
    nije, jao si ga nama da je
    Nisam znala.
    kakva je onda vlasnička struktura? Tko je većinski?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A zakaj onda moramo plaćati pretplatu ako nije državna televizija?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

HRT je javna kuća

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    HRT je javna kuća
    vrišt!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Idite si na stranice HRT i procitajte si FAQ. Mislim da je tamo sve objasnjeno.
    I ne placa se pretplata nego pristojba. Razlika bitna.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne uspjevam pronaći vlasničku strukturu - jesi sigurna da država nije većinski vlasnik?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Scandalous prvotno napisa
    Svi njegovi nadređeni su kažnjeni... baš zato jer nisu izrezali taj dio...
    Onda ne bi trebao biti i on kažnjen, on je rekao a na nadređenima je da režu il ostavljaju :/

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne uspjevam pronaći vlasničku strukturu - jesi sigurna da država nije većinski vlasnik?

da, raspitam se pa ti javim, ali sad ne stizem, oprosti.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da, raspitam se pa ti javim, ali sad ne stizem, oprosti.
    thnx, baš me zanima
    (sad se maglovito sjećam nekih njemaca, no ne znam jesam li pobrkala s RTL-m)

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I ne placa se pretplata nego pristojba. Razlika bitna.
    A koja je razlika :?
    Nije da plaćam, radije bi gulila robiju na Golom otoku.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Procitajte pliz FAQ na HRT, to znam da negdje pise

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Kak? Nama su poslali obavijest o ovrsi za nekih 238kn duga iz 2007 (kada još uopće nismo uselili u stan).

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u drzavi gdje ministar zdravstva konstantno laze sa sabornice, gdje cijeli drzavni vrh krade sakom i kapom, jedna iskrena misao se strogo sankcionira...

nemam sta dodati osim... da mi se GADI gdje zivim.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

RTV pristojba nije naknada za gledanje programa, nego - kako propisuje Zakon o HRT-u - naknada vlasnika radijskoga i/ili televizijskog prijamnika. Ako imate radijski ili televizijski prijamnik, Zakon vas obvezuje da solidarno sa svim drugim vlasnicima prijamnika sudjelujete u financiranju hrvatskoga javnog RTV servisa, to jest Hrvatske radiotelevizije, kao opće društvene potrebe.
    Meni glupoj i dalje nije jasno. Posebno kad uzmem u obzir da im je već godinama (negdje od rata) teško uložit ijednu kunu da nam stave pošteni repetitor pa da bar možemo cijelu godinu imati signal HRT-a. Ovako ljeti samo Talijani na našem radio i tv prijamniku - možda da njima plaćamo pristojbu

Ali, i za to postoji rješenje...
    Očekuje se da će gotovo potpuna pokrivenost besprijekornim digitalnim signalom u Hrvatskoj biti dosegnuta u idućih nekoliko godina (80% do 1. siječnja 2008.) A HRT svoje televizijske i radijske programe distribuira i preko satelita: budući da redovito plaćate RTV pristojbu, karticu za dekodiranje programa možete nabaviti za samo 165 kuna. Treba, dakako, uložiti i u digitalni satelitski prijamnik, ali i to je daleko jeftinije od rješavanja problema za koji ste pitali.
    Jeftinije... kome?

Da dalje ne oftopičarim, nisam našla ništa o vlasništvu...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Kak? Nama su poslali obavijest o ovrsi za nekih 238kn duga iz 2007 (kada još uopće nismo uselili u stan).
    Mi nikad nismo ni plaćali, skućili se prije 6 godina.
    A moji doma su prestali plaćati u ratu i nisu više nastavljali...
    Sad sve čekam te kontrolore da mi dođu čučat pred vrata (naša staklena ulazna vrata )

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Repetitore odrzavaju vlasnici repetitora a ne HRT. Mislim da se firma zove OIV.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tarik je ovdje potpuno nepravedno optuzen

U demokratskom drustvu svaki pojedinac ima pravo izreci svoje misljenje o nekoj temi, a na urednicima je da li ce to pustiti u eter ili ne.

Pa ne mogu oni Tariku odredjivati sto ce reci ili ne

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mene zanima je li to što je on rekao istina? to mi je najbitnije u čitavoj priči. odnekud je morao izvući taj podatak.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

On je navodno iznio svoj osobni dojam, ali da, to jest ono najbitnije.
    Uz ono što sam navela u početnom postu, sloboda govora.
    Mada smo mi došli i do vlasničke strukture HRT-a, što mi se čini krajnje nebitnim u cijeloj priči, hoću reći, TREBALO bi biti nevažno.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    mene zanima je li to što je on rekao istina? to mi je najbitnije u čitavoj priči. odnekud je morao izvući taj podatak.

pa ja mislim da je....uvijek neke pare procure negdje

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mislim da je T. to rekao onako bez veze, paušalno, promatrajući oronulu zgradu Klaićeve. Vidim da se bolnica stalno obnavlja, odjel po odjel, a obzirom da medicinski aparati koštaju toliko koliko koštaju (jaaaako puno) nije ni čudo da su bolnici nužne donacije. Još uvijek mi je draže da ulože u CT ili sl. nego u fasadu. Sramota je Grada Zagreba da im nije problem u stadione bez dna i svjetska prvenstva bez budućnosti ulupati stotine milijuna eura, ali s bolnicama - racionalno .
    Drugo, mislim da nije isto kad Šprajc ciljano složi neki komentar za Dnevnik znajući da ide uživo i da ga nitko neće isključiti, i primjer Tarika koji small talk-om popunjava emisiju i od kojeg se očekuju upadice i pokoji komentar. Po meni odgovorni su njegovi nadređeni koji su u montaži trebali uočiti njegovu svakako neprimjerenu rečenicu i izbrisati je.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •