Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Ritmično pulsiranje u trbuhu

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Ritmično pulsiranje u trbuhu

Sad sam u 40. tj. trudnoće i često znam osjetit kako mi trbuh ritmično pulsira, i to me malo plaši jer ne znam šta bi to moglo bit? Dal ja to možda osjetim pulsiranje pupčane vrpce, ili su to bebini pokreti disanja, ili ona to guta vodu...pojma nemam :? ..Uglavnom znam da štucanje nije, to uvijek prepoznam jer je jače i jednostavno se drugačije čuje. Jel ima neko ko osjeća ili je osjećao isto u trudnoći???

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja sam mislila da je to pulsiranje " nešto"od bebe, no i nakon bebe stomak mi pulsira, tako da pretpostavljam da se radi o stomčanoj arteriji.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zavisi koliko je to ritmično. Da li je to 10 pulseva u minuti ili se poklapa s tvojim pulsom. Ako se poklapa s tvojim pulsom to je onda tvoj puls, jelte, a ako je rijeđe može biti da se radi o štucanju kad je beba drukčije okrenuta nego inače pa možda zato to drukčije osjećaš.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja imam to pulsiranje ...i mislim da je to štucanje
    neki put se jaće osijeti neki puta slabije
    možda je kako Arijana kaže rijeć o tome kako se beba okrene pa se osijeti slabije ili jače

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma kod mene nije štucanje, to točno znam kako zvuči kad štuca..ovo je puno brži ritam, meni se čini kao da ubrzano diše..ili tako jako sisa tj. guta vodu..

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

baš sam se i ja nešto brinula oko novog fenomena, to mi se počelo događati unazad dva posljednja tjedna, pretpostavila sam ili se beba drugačije migolji ili je počela gutati vodu i štucati

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja sam to primjetila, nekakav ritam kao da sisa nešto u trbušćiću... moj puls nije a nije ni štucanje... baš da su nam bebe fenomeni, tko zna što sve rade unutra...

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tončica007 prvotno napisa
    I ja sam to primjetila, nekakav ritam kao da sisa nešto u trbušćiću... moj puls nije a nije ni štucanje... baš da su nam bebe fenomeni, tko zna što sve rade unutra...
    Možda bolje da i ne znamo

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam ginekologicu pitala za to kucanje i napipala je i rekla da je to od moje arterije ALI da moze biti i "nesto" sta beba radi... a sta? Boooooo?! Nije ni ona znala rec, samo da je normalno!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

u prvoj T malac je stalno štucao..bar jedanput dnevno i to bi trajalo po 20-ak min...
    ujednačeno pulsiranje cijelog trbuha
    štucao je često sve do svoje druge godine..

sad je još prerano da bi to osjetila

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

moj trbuh pulsira već dva mjeseca barem 2 puta dnevno po nekih 10-tak minuta, nekad i tri puta. melacka štuca sve u šesnaest i to je dobro, to znači da fetus vježba disanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •