Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Molim savjet oko djetetovog cijepljenja i moje trudnoce

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Molim savjet oko djetetovog cijepljenja i moje trudnoce

Negdje sam već vidjela temu sličnu ovoj, ali je sad evo ne mogu naći. Pa otvaram novu-možda ovako prije budemo razriješeni dileme.

Naime, naša I. ima 17 mj. I još je nismo cijepili Priorixom. Cijelo sam vrijeme kontala da ćemo je cijepiti sa 18 mj., ali sad više ne znam što mi je činiti. Što se mene tiče čekala bih ja i duže na cijepljenje, ali MM me pritišće da je cijepimo. Muči me to što sam trudna 7mj. i ne znam kako bi se cijepljenje moglo odraziti na mene. S druge strane ako budemo čekali, doći će nam druga beba pa će me biti strah cijepiti zbog nje.

Imate li neki savjet (osim ne cijepiti uopće )? Koje mi je manje zlo? Cijepiti u trudnoći ili cijepiti kad budemo imali još jedno (necijepljeno) dijete?

Ako je cijepimo sad, što mogu učiniti da smanjim mogućnost prijenosa (osim odvojiti se od djeteta-što naravno ne dolazi u obzir)?

Ni sama nisam pametna

anchie76 editirala naslov teme da bude jasnije o cemu se radi

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kad sam ja bila u sličnoj situaciji meni je rečeno da kod Priorixa nije dokazan horizontalni prijenos, dok kod MoPaRu je, dakle ne bi trebalo biti problema.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala Anchie i Anemona!

Znam da su kod Priorixa male šanse za horizontalni prijenos, ali koliko znam svejedno postoje. Pa si nekako kontam da je meni jači imunitet nego malom djetetu i da je možda bolje da je cijepim dok sam još trudna, a ne kad rodim :/

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zato moj sin još uvijek nije cijepljen.

Naša dr je ispoštovala našu odluku bez prigovora.

Prijenos je opasniji kod trudnoće nego kada se dijete rodi. Jer ako se, nedaj Bože, prijenos i dogodi, posljedice mogu biti kobne. Istina jest da je postotak prijenosa izuzetno mali... svega 1 ili 2% koliko se sjećam.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja M. je cijepljena s 3 godine, ako odgodis jos 1,5 godinu onda bi mogla teoretski cijepit oboje (zajedno).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •