Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Perilica rublja - Whirlpool ili nesto drugo?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Perilica rublja - Whirlpool ili nesto drugo?

Pod hitno nam treba nova. Svekrva ima one s punjenjem odozgora, s nekim kolcem u bubnju koji razvlaci i trga robu, katastrofa. Uz to, nemaju regulaciju temperature vode i sve moram prati u ledeno hladnom - suprotnom se skuha.

Enivej, u Amerikama opcenito izgleda da imaju problem s perilicama. Za razliku od nasih europskih, nema regulacije temperature. Ova nasa kucna ima samo warm i cold, s time da warm znaci voda koja je zakljucala (moze se dodirnuti rukom kad se puni pa sam provjerila), dimi na sve strane, a cold znaci voda koja je, hladnocom, spremna za pice. Nema regulacije okretaja, osim delicate, normal i jos nesto sto, pretpostavljam, unistava robu u jednom potezu (delicate razvlaci ovratnike na majicama, na primjer).

I tak'. Sad pod hitno kupujemo novu perilicu jer mi je jeftinije zamijeniti to cudo nego kompletnu garderobu. Izbor - los; jerbo nema regulacije temperature i svih ostalih stvari na koje sam navikla. Najblize europskim perilicama je, cini se, Whirlpool (osim toga, nudi se Bosch, nesto malo Samsungai LG-a, malo Electroluxa i onda Frigidaire i Maytag te eventualno jos neka lokalna marka, poput neke robne, ovisno o trg. centru).

Kakva su vasa iskustva s Whirlpoolom?

Poznaje li netko, mozda, ovaj model, ili njegov europski ekvivalent? Trenutno je crvena na akciji, jeftinija od bijele. Iako mi se fucka za boju, htjela bih samo nesto vrijedno love koju placam, a da ne pricam o tome da zelim citavu i opranu robu (i front load, nikako ne zelim one njihove koje se pune odozgo). Bitno nam je i da je velika, 4.0 kubicnih fitova, najmanje. Sto veca, to bolja. Dakle, ovo crveno cudo je $998, sto je u ovom trenutku malo manje od 5000 kuna. Drugi ducan (ne znam jos koji je bolji) ih prodaje za $937, na njihovoj akciji. Taj detalj je manje bitan, vise me zanima model, onako opcenito.

Ima takvih i s parom, sto god to, zapravo, znacilo. Treba li mi ta para, ili ovo prolazi?

Please help!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nitko nikad nije koristio Whirlpool? :/

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a da pitaš na 4kuta?

(kako onda oni peru robu? jel se njima razvuče???)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

S obzirom na pitanje, cini mi se da je skroz svejedno je li ovdje, ili na cetiri kuta. Sto se mene tice, moze biti premjestena.

Pojedina roba se i njima razvuce, ali ih to ne smeta. Ili je, valjda, bace u smece.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imas pp
    inace s vremenom se svi naviknu na te perilice.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo, dok nas ne premjeste, moje iskustvo s Whirpool perilicama. Imali smo model za koji ne mogu naći sliku na netu da ti pokažem. Uglavnom kupljena prije ravno pet godina i od početka na servisu. Prije godinu dana nam je pukao film i nabavili smo novu LG s kojom sam jako zadovoljna.
    Ona stara je imala neku grešku s elektonikom i jednostavno nije centrifugirala, pa nije izbacivala vodu uopće... na popravke (kod ovlaštenog servisera) smo potrošili u tih par godina skoro novaca koliko i košta nova i više nismo htjeli. Svakih šest mjeseci mi je bio majstor i odnosio je. Ne moram spominjati da je već imala i par ogrebotina na transporta.
    Mislila sam da se radi samo o nekoj serijskoj greški na proizvodu jer inače sve druge kućanske aparate (osim usisivača) smo kupili od Whirpoola i savršeno rade. Pogotovo mi je pećnica mrak.
    A onda sam saznala i od susjede s dugog kata da je prošla istu stvar sa svojom Whirpool perilicom. I da ju je nedavno zamijenila s Aristonom.
    Ja sigurno nikad više ne kupujem Whirpool perilicu.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo jako zadovoljni s Whirlpoolovom perilicom, imamo je već preko 4 godine, radi ko urica, veš se uopće ne mora peglati ... mrak!
    (Ima i onu neku 6th Sense tehnologiju.)

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi smo imali Whirlpool perilicu koja se puni odozgo, sa svim mogućim kerefekima na programatoru, bubanj 5 kg, AA energetski razred, blablabla, na papiru savršena-a u praksi oslobodimebože!
    Nakon 3 godine riknuo programator-ovlašteni serviser rekao da će nas popravak koštati preko 1000 kn :shock:
    Da skratim-sad imam najprostiju Gorenje perilicu kojom sam super zadovoljna.
    Dakle-ja ne bih Whirlpool.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja iman whirlpool, gornje punjenje, ja sam zadovoljna

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja imam isto W., punjenje od gore (one uske mašine). Oduvijek sam imala te uske jer ne podnosim da mi mašina zauzme puno mjesta, a te i tako imaju istu veličinu bubnja kao i one velike. Osim toga, praktičnije su mi za stavljati rublje. No, ono što me NERVIRA na ovoj Whirpoolici je činjenica da se ta plastika koja je pričvrščena na vrata s unutrašnje strane i u koju se stavljaju deterdženti i omekšivači UŽASNO, ali užasno teško čisti! Rasklopiti se odavno ne da, bojim se malo jače povući da ne pukne. Onda ja to s iglama za štrikanje (koje sam kupila sam za to ) čistim, ma, katastrofa! Nikad više Whirpool. Htjela sam kupiti novu tu plastiku u servisu, naravno da se ne može. Zato, kad kupuješ, pazi i na metode održavanja. Meni je ovo treća mašina s punjenjem od gore i ni s jednom prije nisam imala ovakvih problema.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

E da, još nešto prilično važno, sad sam se sjetila. Nisam sad u stanu gdje mi je ta Whirpoolica, ali mislim da ima 1000, ako ne i preko okretaja. Dakle, tražili smo neku koja stvarno može dobro iscentrifugirati da mi je veš što više suh. Uglavnom, moje razočaranje, još veće neko s ovim čiščenjem je to da mi je rublje VLAŽNIJE (bar ja mislim) od prethodne mašine koja je bila Končarica i imala nekih 800 okretaja (tad kad sam je kupovala nije bilo snažnije). To je JESTE bio razlog zašto smo kupili novi stroj, samo zato što sam ja inzistirala da hoću još jaču centrifugu.

Dakle, ni ja ne bih Whirpool više nikad... baš razočarana... i kak' ti uopće možeš dokazati da im je centrifuga tkao slaba... bila sam i zvala servis pa su mi se podsmjehnuli kao odakle ja znam da to ne šljaka.. šmrc... a odakle vi znate da je centrifuga ZAISTA toliko jaka kako piše... :/

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala svima, svaki komentar i iskustvo pomaze!

S obzirom da mi vecina proizvodjaca dostupnih u Hrvatskoj ovdje nisu (lako) dohvatljive, morat cemo odabrati jednu od navedenih. Punjenje odozgora ne dolazi u obzir jer ovdje dolazi s nekim stapom u sredini, oko kojeg se roba omata i razvaljuje (vec mi se par puta dogodilo da sam cupala majice tanjih materijala iz tog cuda, o izvucenim i potrganim savovima da ne pricam).

Neka opaka centrifuga me uopce ne dira - perilica koja je ostala u zagrebackom stanu ima 600 okretaja (ako sam dobro zapamtila; najvise 800). Puno vise od toga guzva robu, barem sto se mojeg iskustva tice, a vjera mi zabranjuje peglanje.

Sto se cijene tice, nema sansi da prodjemo ispod, recimo, $900. Sve ovo s prednjim punjenjem ovdje spada pod europsko i trendy, a to se dodatno placa.

Potraga se nastavlja, a svako dodatno iskustvo je dobrodoslo.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Vidiš, meni se nikad nije dogodilo da mi niti jedan od tri stroja koja se pune od gore išta uništi od robe. Prva vijest, stvanro. I nikad nisam vidjela štap u bubnju. Možda je, fakat, do toga. Ja sve živo perem u stroju, ništa mi se ne da na ruke. S druge strane, ja sve živo peglam (osim ako izričito ne piše da je zabranjena pegla). Nego, ovo me baš zateklo da kažeš da je "prednje punjenje europsko i trendy". :? Pa kod nas su ova punjenja od gore došla kasnije. Plus, plaćaš skuplje stroj za pranje rublja te što se od gore pune i uže su, jer manje zauzimaju mjesta u prostoru, a imaju jednako velik bubanj i primaju jednako veliku težinu rublja kao i one gdje je punjenje prednje.

Pričaš o dolarima, si ti u USA? Mene tamo više šokiraju one njihove praonice rublja, gdje za sitne novce dođeš pa pereš... ne bih ja mogla trpati veš tamo, pogotovo doljnji, a da znam da tko zna tko je sve tu gurao i trpao svoj prljavi veš... :shock: :/ Sretno s potragom!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, u Americi sam, gdje je prednje punjenje trendy i europsko pa stoga i puno, puno skuplje. Isto kao sto su kod nas (pri cemu mislim na Hrvatsku) skuplje ove s gornjim punjenjem.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prijateljica koja živi u usa mi je također sa zgražavanjem komentirala taj način pranja hot i cold sa perilicama koje imaju u sredini štapove i sve živo potrgaju, a na cold temperaturi joj sve fleke ostanu. Čim imaš raspon temperatura i normalan bubanj, sve je ok.
    Nažalost, nemam pojma kakve su perilice kod vas u ponudi, ali nađi najsličniju europskima. Nije mi jasno iz tvojih postova ima li uopće za kupiti onih s regulacijom temp, ali to u kombinaciji sa nepostojanjem štapa-trgača robe bi trebalo biti i više nego dovoljno.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

imam whirpool punjenje odozgo, 5kg, neću dalje da je ne ureknem....oprala je svega i svačega, skoro 2 godine platnenih pelena.....
    mala je, praktična, nema šanse da bi više kupila s prednjim punjenjem, ovako je puuuuno lakše (bar meni)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Svojevremeno sam čula komentar mamine prijateljice, čija kćer isto živi u Americi, da tamo Whirlpool ne kotira kao kvalitetna marka.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A ja recimo ne mogu od muke što ne mogu vidjeti u suđericu kad pere, kamoli da ne vidim što se događa u veš mašini kad je uključim Par puta mi se dogodilo da uključim bijelu robu za prati i onda naknadno vidim da se s tom robom u mašini okreće i nešto npr. crno. U tom slučaju zaustavim stroj, izvadim uljeza i riješena stvar. Inače, kod ovih strojeva s gornjim punjenjem mi se čini tako mali otvor za umetanje rublja da ne znam kako bih u njega ugurala neki veći prekrivač ili lancun, a samo vađenje mi izgleda još teže.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I još nešto me živo zanima. Moja teta iz Canade se ne može načuditi ovim našim perilicama kad peru turu robe po skoro 2 sata. Ona kaže da kod njih to traje nešto začuđujuće kratko, a nisam baš primjetila da im je roba prljavija od naše :/ Možda to ima veze s tim direktnim priključkom na vruću vodu ili su tamo praškovi ipak kvalitetniji :?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bodulice, ali mi zato ne moramo čučnuti svaki put kad stavljamo rublje u stroj! Sve fino stoječki! 8) Inače, normalno se uguraju i velike stvari tipa posteljine, deke i to... bubanj ti je iste veličine kao i na ovim s prednjim punjenjem, stane isto 5 kg rublja, tako da...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ima svekrva whirpool sa prednjim punjenjem, malo tanji model, jako je zadovoljna. Imamo i njihovu suđericu i općenito smo zadovoljni njihovim proizvodima.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, prikljucuju se direktno na toplu i hladnu vodu, ali ne znam ima li to veze s brzinom pranja (logika kaze da ima). Ovaj Whirlpool koji razmatramo opere za 17 ili 18 minuta (zaboravila sam koje tocno) u najbrzem ciklusu.

Trenutna, prastara Maytagova trgalica s gornjim punjenjem takodjer opere za 20ak minuta, na programu cold/cold.

Sto se tice perilica s regulacijom temperature, stvano ih nema. Pitala sam na nekoliko mjesta i ne, ne uvoze ih, vec prodaju samo ove, proizvedene za americko trziste. Ovdje cak ni roba na uputama za odrzavanje nema nase standardno 30C, 40C, 60C.. ili sta vec bude na etiketama, vec samo napisu da treba prati na cold ili warm. Ovaj Whirlpool, ako nista drugo, ima malo bolju mogucnost odabira i kombiniranja nego sve perilice s gornjim punjenjem, a i vecina ovih s europskim (Bosch je, recimo, prestrasan, a ni LG mi nije legao).

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj karmazonka prvotno napisa
    Bodulice, ali mi zato ne moramo čučnuti svaki put kad stavljamo rublje u stroj! Sve fino stoječki! 8) Inače, normalno se uguraju i velike stvari tipa posteljine, deke i to... bubanj ti je iste veličine kao i na ovim s prednjim punjenjem, stane isto 5 kg rublja, tako da...
    Ima i u ovome istine Karmazonka, ali meni u stvari treba malo sagibanja I još sam na kraju zaboravila da je mojoj mački omiljena zabava stati ispred mašine i promatrati hipnotizirano kako se bubanj vrti . Neću više off topic te se iskreno nadam da će se tamo preko bare naći neka dobra perilica, po mogućnosti bez štapa u sredini ili je tim Amerima štap kao opsesija. (Ne mogu a da se ne sjetim snickersa i hamburgera na štapu )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •