Pod hitno nam treba nova. Svekrva ima one s punjenjem odozgora, s nekim kolcem u bubnju koji razvlaci i trga robu, katastrofa. Uz to, nemaju regulaciju temperature vode i sve moram prati u ledeno hladnom - suprotnom se skuha.
Enivej, u Amerikama opcenito izgleda da imaju problem s perilicama. Za razliku od nasih europskih, nema regulacije temperature. Ova nasa kucna ima samo warm i cold, s time da warm znaci voda koja je zakljucala (moze se dodirnuti rukom kad se puni pa sam provjerila), dimi na sve strane, a cold znaci voda koja je, hladnocom, spremna za pice. Nema regulacije okretaja, osim delicate, normal i jos nesto sto, pretpostavljam, unistava robu u jednom potezu (delicate razvlaci ovratnike na majicama, na primjer).
I tak'. Sad pod hitno kupujemo novu perilicu jer mi je jeftinije zamijeniti to cudo nego kompletnu garderobu. Izbor - los; jerbo nema regulacije temperature i svih ostalih stvari na koje sam navikla. Najblize europskim perilicama je, cini se, Whirlpool (osim toga, nudi se Bosch, nesto malo Samsungai LG-a, malo Electroluxa i onda Frigidaire i Maytag te eventualno jos neka lokalna marka, poput neke robne, ovisno o trg. centru).
Kakva su vasa iskustva s Whirlpoolom?
Poznaje li netko, mozda, ovaj model, ili njegov europski ekvivalent? Trenutno je crvena na akciji, jeftinija od bijele. Iako mi se fucka za boju, htjela bih samo nesto vrijedno love koju placam, a da ne pricam o tome da zelim citavu i opranu robu (i front load, nikako ne zelim one njihove koje se pune odozgo). Bitno nam je i da je velika, 4.0 kubicnih fitova, najmanje. Sto veca, to bolja. Dakle, ovo crveno cudo je $998, sto je u ovom trenutku malo manje od 5000 kuna. Drugi ducan (ne znam jos koji je bolji) ih prodaje za $937, na njihovoj akciji. Taj detalj je manje bitan, vise me zanima model, onako opcenito.
Ima takvih i s parom, sto god to, zapravo, znacilo. Treba li mi ta para, ili ovo prolazi?
Please help!![]()