Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: dojenje i nizak progesteron

smaja avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno dojenje i nizak progesteron

dakle, još dojim i M dobivam svaki mjesec već zadnih 6 mjeseci.

kako želim opet zatrudniti, malo sam pratila ovulacije i primjetila da mi druga faza ciklusa poslije O traje manje od 10 dana što upućuje na nizak progesteron.

E sad to bi značilo da i ako se jajašce oplodi da se neće uhvatiti jer 'nema vremena'

Moje pitanje glasi, da li dok dojim mogu uzimati utrogestane ili dabrostone ili kakav slični progesteron da povećam šanse za trudnoću?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Smiješ uzimati utrogestan, bolje reći stavljati ga, ali naravno odi kog ginekologa. Ja sam nedavno bila kod gin. jer sam se zabrinula što 15 mj od poroda još nisam dobila mengu, dojim. Gin mi je prepisala utrogestan ali je menga sama došla, prije nego što sam ga počela stavljati :D . A uostalom zašto se ne bi moglo kod ih se koristi i u trudnoći.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Imate li kakvu ideju kako prirodno povećati plodnost? I ja imam iste želje, M dobila prije 4 mjeseca (nakon 20 mjeseci) i još dojim... Ne znam baš ništa o ovome, i u stisci sam s vremenom i biološkim satom a ne da mi se giniću. Pomagajte pliiizzzz
    (usput ne znam ni kako da malenu skinem s cice, nemam srca, ali to je već druga tema )

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A jel se može prirodno povećati taj progesteron?
    Cikla, ananas možda? Zna li tko?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: dojenje i nizak progesteron

Citiraj smaja prvotno napisa
    dakle, još dojim i M dobivam svaki mjesec već zadnih 6 mjeseci.

kako želim opet zatrudniti, malo sam pratila ovulacije i primjetila da mi druga faza ciklusa poslije O traje manje od 10 dana što upućuje na nizak progesteron.

E sad to bi značilo da i ako se jajašce oplodi da se neće uhvatiti jer 'nema vremena'

Moje pitanje glasi, da li dok dojim mogu uzimati utrogestane ili dabrostone ili kakav slični progesteron da povećam šanse za trudnoću?
    Joj smaja - sad sam tek vidjela da si to ti sa odbrojavanja!
    Pa vidiš ja sad pokušavam zatrudnjeti - sad imam O a inače isto dojim, jesi ti onda uzimala te tablete ili ne. Ja ne znam - možda mi i nisu potrebne no svakako ako ima nešto prirodno što povećava progesteron - mogu uzeti - ne može mi štetiti. Da li još i dalje dojiš? I kako si? Jel puno dojiš?
    Moj ima sad 2 g i dojim malo - najčešće po noći kad se on "sjeti" a preko dana ne. I smanjile su se cice/ mlijeko tak da je i to dobro zbog tog progesteron. Pretpostavljam.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mamažabica prvotno napisa
    Imate li kakvu ideju kako prirodno povećati plodnost? I ja imam iste želje, M dobila prije 4 mjeseca (nakon 20 mjeseci) i još dojim... Ne znam baš ništa o ovome, i u stisci sam s vremenom i biološkim satom a ne da mi se giniću. Pomagajte pliiizzzz
    (usput ne znam ni kako da malenu skinem s cice, nemam srca, ali to je već druga tema )
    ja sam puno toga probala...ali kako stvari stoje, prolaktin opet igra svoju igru. sad se nalijevam u prvoj polovici s maruljom i čajem od malinovog lista. u drugoj ću piti stolisnik i vrkutu.

vrkuta je npr. biljka koja stimulira progesteron, isto tako stolisnik i agnus castus - no njega ne bi smjela uzimati zbog dojenja.
    te čajeve bi trebala koristiti u drugoj polovici ciklusa.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Dakle vrkuta i stolisnik može?

smaja avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

hej cure,

nije niko dugo pisao odgovor na moje pitanje pa nisam ni gledala odgovore...

dakle, ja sam uspjela ostati trudna, ali sam isto tako prokrvarila sa 6 tjedana (vjerojatno zbog niskog progesterona).

dr mi je dao prvo utrogestane, a li ja ih jako loše podnosim, pa sam prešla na dabroston.

sad je sve ok, snažno kuca i vec smo dogurali do 8 tjedana....

dojiti sam prestala spontano, bez prisile, ima tu tema koju sam otvorila malo niže na ovom podforumu... ionako smo bili na jednom do dva podoja dnevno...

eto...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja bih dala odgovor koji će biti važan onim ženama koje ne žele prestati dojiti a žele zatrudnjeti.

Dakle, meni se također događala ista stvar, ciklusi redoviti, točni, sasvim u redu, osim što su malo kraći (evo i sad kad mi je drugi sin u toj dobi, također imam kratke cikluse, 25 dana). I naravno, nismo mogli zanijeti. Razlog je bila prekratka lutealna faza, ovaj drugi dio ciklusa - za vrijeme kojeg se oplođena jajna stanica treba fino ugnjezditi.

Rješenje je bilo vrlo jednostavno, pronašla sam odgovor na pdf-u "prije začeća" i samo mjesec i pol kasnije smo imali plusić :D

Rješenje je B-complex. On pomaže produljavanju lutealne faze, a kako se radi o skupini B vitamina, koje ako uzimate u preporučenim dozama nikako ne štete, nema straha.

Dojenje smo nastavili kroz cijelu trudnoću, pa još 6 mjeseci u tandemu. Prestao je kad je sam odlučio

Sretno svima koji kreću u nove avanture

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ja bih dala odgovor koji će biti važan onim ženama koje ne žele prestati dojiti a žele zatrudnjeti.

Dakle, meni se također događala ista stvar, ciklusi redoviti, točni, sasvim u redu, osim što su malo kraći (evo i sad kad mi je drugi sin u toj dobi, također imam kratke cikluse, 25 dana). I naravno, nismo mogli zanijeti. Razlog je bila prekratka lutealna faza, ovaj drugi dio ciklusa - za vrijeme kojeg se oplođena jajna stanica treba fino ugnjezditi.

Rješenje je bilo vrlo jednostavno, pronašla sam odgovor na pdf-u "prije začeća" i samo mjesec i pol kasnije smo imali plusić :D

Rješenje je B-complex. On pomaže produljavanju lutealne faze, a kako se radi o skupini B vitamina, koje ako uzimate u preporučenim dozama nikako ne štete, nema straha.

Dojenje smo nastavili kroz cijelu trudnoću, pa još 6 mjeseci u tandemu. Prestao je kad je sam odlučio

Sretno svima koji kreću u nove avanture
    gle, ja sam za vrijeme dojenja uzimala prenatal preparat u kome je i b komplex..pa onda sam uzimala bryophyllum koji povoljno utjece na progesteron u lutealnu fazu..sve bez uspjeha.

ali super da vam je upalilo.
    mi smo nazalost prosli tjedan nakon 19 lijepih mjeseci prekinuli dojenje upravo zbog buduce trudnoce.
    inace, ostlaostala sam trudna 6mj nakon poroda i zavrsilo je sa spontanim - missed ab, no sad nam se nece pa nece.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mamažabica prvotno napisa
    Dakle vrkuta i stolisnik može?
    moze i ne smeta dojenje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove